IT - Uddannelse

Uddannelsen til digital design

Uddannelsen i digital design giver dig et større kendskab til forskellige interaktions- og udtryksformer, der består af it og æstetik. Det kan fx være computerspil, shows, næste generations mobiltelefoner, det perfekte museum, det interaktiver drama og lignende.

 

Digital design er en uddannelse opdelt i tre moduler:

  • Design
  • Æstetik
  • Produktion

Med en uddannelse inden for digital design får du bl.a kompetencer inden for æstetisk analyse og teori og en kompination af teknisk, metodisk og analytisk viden inden for it-design. Samtidig lærer du at kommunikere i og med digitale medier.

Undervisningformen på bachelouddannelsen vil bestå af både traditonelle universitetsforelæsninger, som er for hele årgangen, så vil der være holdtimer, som er for dele af årgangen plus, der vil være praktiske øvelsestimer. Det meste af tiden vil gå med at øve sig i at bruge digitale værktøjer i en bestemt proces, der kombinerer designmetoder med æstetiske overvejelser.

Til den afsluttende prøve skal du  lave en større selvstændig opgave, et bachelorprojekt, og hvis du består prøven vil du få tildelt den akademiske titel, BA. Bacheloruddannelsen vil give adgang til flere kandidatuddannelser.

Udannelsen vil foregå i Århus, på Aarhus Universitet (AU).

 

 

 

 

 

 

 

På AU kan du læse digital design - it, æstetisk og interaktion, på 2 niveauer:

  • 3-årig bacheloruddannelse
  • 2-årig kandidatuddannelse

Du kan også vælge at tage enkelte kurser eller et sammenhængende forløb på op til 1½ år, men kun hvis du er indskrevet på et andet universitetsstudium.

Du kan læse mere om studiestrukturen i artiklen om Aarhus Universitet eller på uddannelsesstedets hjemmeside.

 

Adgangskrav

Hvis du vil gøre dig nogen forhåbninger om at blive optaget på bacheloruddannelsen digital design - it, æstetik og interaktion skal du enten have en studentereksamen (stx), højere forberedelseseksamen (hf), højere teknisk eksamen (htx), højere handelseksamen (hhx) eller en tilsvarende udenlandsk eller international eksamen.

Specifikke adgangskrav:

 dansk A, engelsk B samt enten historie B, idehistorie B eller samtidshistorie B. Desuden skal du have yderligere et sprog på A-niveau, dog kun B-niveau, hvis der er tale om et fortsættersprog. Alle fag skal være bestået.

 

Optagelse

Hvis du vil blive optaget på bacheloruddannelsen sker det gennem Den Koordinerede Tilmelding (KOT), som kan søges via www.optagelse.dk. Du kan enten søge på din adgangsgivende eksamen i kvote 1 eller på dine samlede kvalifikationer i kvote 2. Om vurdering af ansøgere i kvote 2 se www.au.dk.

 
Panel title

© 2018 itdesign

Antal besøg: 1386

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,44589996337891sekunder