Jesper Christian Petersen - Forside
Velkommen til min blog!
Jeg hedder Jesper. Jeg er en vred mand, og her skriver jeg kort og langt om stort og småt. Læs det - du har godt af det.

Det handler om værdier! Jeg er nemlig som sagt en vred mand. Joo, der er mange gode ting her i verden. Jeg har fx en dejlig datter på 6 år, som jeg naturligvis elsker højere end noget andet, og så er det lige meget, hvor inderligt hun holder på sin ret til at få softice nummer to på en almindelig vinterdag. Jeg hører også til dem, der elsker den danske sommer - uanset hvad vejrguderne finder på at kaste i hovederne på os. At jeg ikke altid selv kan bestemme, hvornår jeg vil lægge mine pølser på grillen og hvornår, jeg må lægge dem på panden, skal ikke ødelægge min sommer.

Men som sagt - jeg er vred, og det ynder jeg at ytre mig om. Somme tider på en munter facon. Somme tider er jeg bare vred.

For vi mennesker har fandengaleme mange ting, vi kan blive bedre til. Fx noget så simpelt som at tænke på andre og ikke gå selvtilfredse rundt med skyklapper på i vores egen lille verden og tro, at vi selv og menneskeheden i det hele taget er nået et moralsk evolutionært højdepunkt. Lad mig sige det med det samme: det har vi ikke! Vi står bare på næste trin på stigen ift. i går, eller ift. den sidste regering, den sidste generation, det sidste videnskabelige eller religiøse paradigmeskifte, eller hvad man nu skulle have lyst til at sammenligne med. Vi er meget langt fra toppen
!

Det gælder på mange, mange områder; fx at holde døren for en nabo, der er tungt lastet af dagens indkøb; at lade være med at snyde i sport; at tænke på de mennesker, der producerer dine sko under kummerlige, slavelignende forhold;
at køre en anstændig markedsføring for et produkt, som man udmærket godt ved ikke er Guds gave til menneskeheden, når det kommer til stykket
; at nøjes med at bruge en enkelt plads, når man parkerer sin bil; at undgå at placere sit legeme i døråbninger eller på det smalleste sted på fortovet osv. osv. osv.

Det handler om simpel omtanke og redelighed i stort og småt.

Og så handler det om, hvor sindsygt dårlige vi er til at tage imod kritik. Kritik er godt! Ned med de automatiserede parader og åbn armene og sig "lad mig høre din mening, ven". Det er der sgu ingen, der tager skade af - tværtimod: selvreflektion, selvindssigt og selvkritik gør verden bedre!

Det kognitive ekvilibrium (jeg elsker det udtryk) - altså balancen mellem det kendte og det ukendte, det trygge og det angstprovokerende - skal udfordres. Skuden skal vippe lidt en gang imellem, ellers sker der ikke en skid. Ingen udvikling, ingen fremgang, ingen forbedringer - kun stilstand, død og en falsk og forestillet selvtilfredshed. Ud med den: her vipper vi skuden.

Vi kan gøre noget som nabo, som ven, som barn, som forælrer, som producent, som forbruger, som kollega, som chef, som seer, som lytter, som...ja mennesker. Glem alt om jura og lovgivning - her drejer det sig om anstændighed.

God fornøjelse!


Mvh. Jesper Christian Petersen

 
Panel title

© 2018 jespercp

Antal besøg: 212

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-1,3948991298676sekunder