JESUSLIVET - AT TRO ER AT BEDE.

At tro er at bede

Du finder Bibelen på www.Bibelen.dk


Matt. 7,7: ”Bed, så skal der gives jer.”


Engang da Jesus havde talt til sine disciple om udholdenhed i bøn, udbrød han pludselig: ”Mon menneskesønnen, når han kommer igen, skal finde troen på jorden.?” Luk. 18


Netop ved at knytte omtalen af bøn sammen med tro siger Jesus noget om, hvad tro er, og hvordan den giver sig udslag. At tro er at bede. Tro kan defineres på mange forskellige måder og forekomme i forskellige former og forskellige grader, men trods alle forskelle er det altid karakteristik for troen, at den fører til bøn. Selv den mindste stump tro vil altid fremføre bøn. Den, der beder, selv med et tvivlende sind, er på vej ind i troen. Den, der af en eller anden grund er holdt op med at bede, er på vej ud af troen.


Det hændte undertiden, at Jesus roste mennesker på grund af deres tro, men hvad var det i grunden, han roste? Han roste, at den pågældende kom til Jesus og bad om hjælp. Selv i den mindste bøn så Jesus et udtryk for tro, også når bønnen lød således: ”Hjælp. Min vantro!”


At tro er at bede. Det er at bede i Jesu Kristi navn, altså på hans tilskyndelse og hans ansvar. Det er at bede om tilgivelse og tak for tilgivelsen, at bede om hjælp og at bede om kraft til at stride troens gode strid. Det er at bede for sine kære og for sine venner, ja – og læg vel at mærke til det – også for sine fjender.


I Det gamle Testamente har vi mange bønner af David. Jeg holder så usigelig meget af Salme 86, som indledes med: Herre, hør min bøn, og svar mig, for jeg er hjælpeløs og fattig. Selv om David siger, at han er hjælpeløs og fattig, så indeholder hans bøn en tro, som kan bevæge Guds arme


Lad os kigge lidt nærmere på salme 86 (vers 2-6) og opbygges i tro og bøn:


Bevar mit liv, for jeg er trofast,

frels din tjener, du min Gud,

jeg stoler på dig.


Vær mig nådig Herre,

for jeg råber til dig dagen lang.


Glæd din tjener,

jeg længes efter dig, Herre

for du, Herre, er god og tilgiver gerne,

rig på troskab mod alle, der råber til dig.


Hør min bøn, herre,

lyt til min tryglen!


På nødens dag råber jeg til dig,

for du vil svare mig.


Så gør det ikke noget at vi føler os fattige, blot Gud er rig på troskab, som David konkluderer.


 
Panel title

© 2018 FREE

Antal besøg: 358718

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,42125391960144sekunder