JESUSLIVET - AT TRO

Jan Lund Nissen.


Hvor kommer troen fra? Ja, troen kommer fra det vi hører, og det vi hører kommer i kraft af Jesu Kristi Ord. Det er helt rigtig og sandt.


Men, når vi ikke selv formår at tro. Når alt ramler om ørerne på os og vi sider helt afklædte og totalt magtesløse. Hvor er da vor tro henne? Har vi da tro, den faste urokkelige tillid, i os selv? Nej og atter nej. I os selv er vi totalt blottet for tro, vi er alle vantro uden forstand i os selv (i gamle Adam).


Det er fint nok at vi møder andre troende som forsøger at tale troens Ord i vor situation og beder for os. Men, når vi er helt ude i tovene, som vi siger, så kan vi erfare at selv de mest velmede mennesker ikke engang formår at nå ind til os med hjælp og trøst. Da er det kun Gud alene der er troen ved sin HelligeÅnd. Her ser også en hel anden ting. Vi ser hvor lidt eller meget vi tror på Jesus.


Men, pludselig oplever vi. At der lige som kommer et eller andet inde fra os selv som rejser sig mod det onde som har ramt os. Og vi får en ny styrke og kraft som vi ikke selv kunne finde nogen som helst steder. Vi vil ikke finde os i at være nedtrykte og sidde der og hyle op over vor situation. Vi rejser os op igen, og går, eller vandrer videre i tro på Jesus.


Netop her er min, også sikkert andres, erfaring, at det er ikke i min egen styrke jeg rejser mig op i, i tro. Her kommer Guds HelligÅnd os til dobbelt hjælp i vor totale magtesløshed.


Jeg har oplevet det selv, lige som mange andre. Og vil så gerne du også selv oplever det som dit virkelige liv. Jeg fortæller dig det her. Fordi. Rigtig mange kristne sidder ofte fast i frustrationer over alt det de ikke kan leve op til ifølge lovens krav. De siger forkerte ord, de gør ikke altid det Gud siger. Mange sidder med en hel masse selvbebrejdelser over de, efter egen mening, ikke er troende nok, de mener ikke rigtig de dur til at leve som kristne. De vil så gerne leve i Åndens liv og ikke i sig selv. De får ofte en hel masse dårlige tanker med syge sind til følge pga. Deres blindhed. Jeg bebrejder ingen med det her. Jeg er selv en muldvarp som også ind i mellem slet ikke kan se Guds rige og Hans retfærdighed i det der sker i mit liv.


Sådan ser jeg Guds rige og Hans retfærdighed gang på gang. Det er slet ikke sjovt at komme i disse situationer, det giver jeg dig medhold i. Man er virkelig mere død end levende når det står på. Men, når vi går igennem livets tunneller og det er mørkt, skal vi huske på. Jesus er vort lys. Vi har ikke lyset i os selv. Vi har ikke Livet i os selv. Vi har kun en vej og det er Jesus Kristus, som er Vejen Sandheden Lyset og vort Liv. Tænk på slm.23. Om de mørke kløfter. Det var Guds der lyste i mørket om natten for Israelitterne, de havde klippen, de havde skystøtten. Har vi det i dag?


At tro er ikke at vide.

Mange kristne ved en hel masse med deres forstand. Når de kommer i forskellige livssituationer, aner de alligevel ikke hvordan de nu lige skal håndtere det ene og det andet. Her til må jeg sige. Ja, men hvem er da deres Herre? Jesus vi de fleste vel skynde sig at sige. Ja men, hvorfor så ikke tillade Jesus at håndtere de forskellige livssituationer for os i alle ting?


Hvem lever i dit sted?

Tror du ikke på. At det ikke er dig der lever længere men kun Jesus Kristus i dit sted? Er du da ikke også død sammen med Jesus på korset, som du bekender at du er? Jow, jeg burde da være det, det håber jeg da, siger du så. Ja, men det er ikke at tro. Når du siger jeg håber så tvivler du i grunden på det er helt sandt og gælder i dit liv.


Hvorfor er det så ikke sådan som Bibelen siger at tro er?

Fordi. Du (gamle Adam/kødet) ikke sådan helt frivilligt vil opgive sit liv og dø på korset. Kødet og Ånden har altid ligget i strid med hinanden. Sådan oplever jeg det i mit liv. Mine tanker kan god være som en helt borgerkrig. De modsiger nogle gange Guds Ord, enten til min egen fordel eller i selvbebrejdelser for alt det jeg ikke kan gøre godt nok. Men, gang på gang rejser troens Ånd, HelligÅnden sig i mig og jager dem på porten.


Tro er altså noget man har inde i sig. Jesus i os ved Hans Ånd og vi i Ham ved Hans Ånd.


Troen gives os lige som frelsen (det evige liv) derfor er vi stærke når vi er svage, fordi da træder Guds tro i os i funktion og overtager alt i os.


Derfor er Kristus alt i alle der tror.


Guds rige er i os og ikke udenfor os, men hvor er du?

 
Panel title

© 2018 FREE

Antal besøg: 358831

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,39604902267456sekunder