JESUSLIVET - BYGGE PÅ TILLID
   

Jan Lund Nissen 2011.At tro er som at bygge et hus. Man bruger forskellige byggematreale. Tro handler om at bruge noget der holder sammen på muren. En del af blandingen er tillid.
Man har også vand i cementen. Det er det Levende vand.
Det jeg tænker mest på lige her er. Tillid. Vi kender ordet gensidig tillid og respekt. Hvad indebærer det så lige. For min del kan jeg sige. Det handler om jeg respekterer Gud min Fars byggeplaner. Jeg vil gerne være den første til at erkende. Jeg er ikke god til at fostå en tegning eller en byggeplan. Men da erfarer jeg hvordan HelligÅnden vejleder mig i alle ting.
Man kan godt gå lidt i stå fordi, man ikke rigtig kan se planen klart. Det er lige som kommet lidt byggestøv i ens øjne, det er støv fra den gamle byggegrund, en selv, (gamle Adam) mit gamle livsmønster, som er ved at blive brudt ned og fjernet helt.
Når det så rigtig støver og man står der og ser på det gamle byggeprosekt, og det nye med den nye tegning kan det overvælder en helt. Man forstår ikke Guds plan med det altid. Nogle gange synes man det står helt stille men når man ser tilbage, sådan bagefter, ser man det var jo fordi det lige skulle tørre inden det næste lag eller etage skulle bygges.


Ordet skal lige sætte sig, ligesom cementen skal, ordet skal lige på plads lige som murstenene skal det.


Når der så kommer nyt materiale hjem får man nogle gange hårdt arbejde. Tømmer og sten skal bæres hen og stabels godt op, og det skal sikres mod både storm, regn og sne og alt andet slags vejr. Her erfarer jeg hvordan Gud simpelthen holder sin store hånd over de materialer der bygges med. Han sørger for de er intakte når man skal bruge dem, så der altid er noget at hente(tænk på den ekstra olie).
Livet med Gud, i HelligÅnden, bygger på tillid. Ja, blind tillid til Gud også når støvet svier i øjnene. Jeg synes det er så fint at Gud også formår at vaske os så vi både ser og hører igen, og når vi rigtig er trætte kommer Han og giver nye kræfter til at bygge videre i Hans rige.Jeg er stolt af at tilhøre en levende Gud, som bruger de levende stene, os, som Han har udvalgt sig. Tænk Gud udser sig helt nøje Hans egne stene så Han ved de vil kunne passe ind i Hans bygning. Er det ikke overvældende at have en sådan Far?
Livet bygger på gensidig tillid.

Far Gud. Har vist os sin fuldstændige tillid ved at udvælge os. Og Han respekterer endda vore frie viljer. Han tvinger ikke en eneste til at gøre noget i egen formåen og kunnen. Han siger kun. Kom til Min søn Jesus og lad Min Ånd drive værket.
Gud er soveren god, ja ubeskrivelig må jeg sige. Og Jesus er lige så. Tænk ingen får større løn end andre for deres byggeprosekter. Alle bliver behandlet på ligefod. Alle får vi lige del løn. Jeg synes det er superskønt at vi får det at vide mens vi er her, så vi ikke går og får dårlig samvittighed over vi evt ikke kan arbejde lige så meget som andre kan, i opbygningen af Jesu kisti Åndelige templer her på jorden, nemlig de levende stene i Jesu Kristi menighed. Alle får vi samme løn. Om det er fejedrengen eller præsten er lønnen ens for alle. Det beviser i hvert tilfælde Guds retfærdigheds kærlighed. Han gør aldrig forskel på nogen af os.Vi er alle, som tror på Jesus, Hans udvalgte bygematreale. Det var ikke os selv der udvalgte de forskellige slags matrealer (mennesker) og sammensatte os i Jesu menighed, det var og er Gud.
Med Jesus Kristus som hovedet og HelligÅnden som byggevejlederen i det enkelte matreale kan det ikke andet end gå fremad i Gud Herrens byggeprosekt.Alt kommer an på tro, den gensidige tillid. Det gælder også overfor sine søskende i troen på Jesus. Om ikke der er gensidig tillid og accept med respekt af de forskellige stenes funktion og udformninger (vi er alle forskellige) vil byggeprosekterne ikke bestå.
Derfor må vor liv vær byggede på gensidig tillid, først og fremmest til Herren Jesus, som er hovedet over alle. Men også i Jesu Kristi Ånds kærlighed til hinanden.

Amen. 
Panel title

© 2018 FREE

Antal besøg: 358614

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,35350203514099sekunder