JESUSLIVET - DÅRSKAB FOR VERDEN

E.K.


Første Korintherbrev kap. 1 v. 27 og 29.”Men det, der var dårskab for verden, udvalgte Gud for at gøre de vise til skamme, og det, der var svagt for verden, udvalgte Gud for at gøre det stærke til skamme. For at intet menneske skal rose sig for Gud.”

Jesus vender op og ned på det hele; ja i hvert fald især, når verdens ånd, magt og kraft spejles i Evangeliets lys. Jesus siger: ”Jeg er sandheden, vejen og livet.” Banen er altså kridtet skarpt op her: Et sandt liv = Jesu liv, amen!

Det liv som bor indeni os, der har modtaget Jesus som vores frelser, er et mægtigt liv! Vi siger jo lige præcis, at Gud bor i os ved Helligånden, amen! Ordet har taget bolig i vor hjerter – det Ord som er Kristus selv.

Efter man har læst i sin bibel, en god åndelig bog, bedt eller måske haft en god samtale med brødre og søstre om livet i Gud, så vidner Helligånden med, og livet i Kristus bruser derinde. Man bliver begejstret! Man kender ofte at Herren er nær… Og, med den begejstring i sind, er det ekstra stort - synes jeg - at læse følg. skriftsteder, og endvidere vide, at netop Jesus ved Ånden og Ordet bor i os som har modtaget frelsen i Kristus.

Johannes kap. 1 v. 1-5.

I begyndelsen var Ordet, og Ordet det var hos Gud, og Ordet var Gud. Dette var i begyndelsen hos Gud. Alt er blevet til ved det, og uden det blev intet til af det, som er. I det var liv, og livet var menneskets lys. Og lyset skinner i mørket, og mørket fik ikke bugt med det.”

Det er absolut også kun Bibelens forfattere, under Den Hellige Ånds ledelse, som kan skrive så smukt og sammenfattende, om

begyndelsesgrundene for alt.


Det Ord som var i begyndelsen – bestemt form – altså begyndelsen for alting; dette Ord var hos Gud, og det var også Gud selv. Dette eksakte Ord bor i os, som har modtaget livet i Kristus ved frelsen, amen! I det var liv står der videre, og det liv var lys for menneskene, og det skinner midt i mørket! Og, mørket fik ikke bugt med det!


Det liv som er dårskab for verden, hvorved vi som genfødte kristne, får de vise til at stå i ’skammekrogen;’ det liv som verden anser for svagt og ubetydeligt! ”Du er et vrøvlehoved,” sagde flere af grækerne jo til Paulus under hans missionsrejse til dels Athen – det er et mægtigt liv for Gud.

Det er måske ikke så vanskeligt/hårdt at leve dårens liv – at leve modsat denne verdens ånd og leve Kristus i stedet, når vi ved at Gud selv, al livs begyndelse, det liv som skinner i mørket – og som forjættelsen foreskriver – LIVET som mørket IKKE får bugt med, det liv som er menneskets lys – har taget bolig i vores hjerter!! Sådan et liv – åbenbaret i hjertet som ånd og sandhed – bliver jo nærmest et forklarelsens bjerg i os som tror! Og, ordene ligefrem ristes ind i hjertet – og Guds velsignelse lander dem dejligt blødt ned, med røsten: ”Hør denne min Søn, i Ham har jeg velbehag.”

Det gør intet, at vi er dårskab for verden!Det gør intet, at vi regnes som svage – ja som intet!Alt er vendt på hovedet efter Jesus har frelst os! Og heldigvis for det, for nu har han fået vendt hovedet rigtigt på os. 
Panel title

© 2018 FREE

Antal besøg: 362505

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,62056708335876sekunder