JESUSLIVET - DU SKALIKKE GÅ OG VÆRE BANGE
  Jan Lund Nissen 2011.
Ord igen! Det lyder jo fint alt sammen. Men, men. Siger du dit liv er ikke som du hører det kunne være. Du tror på Jesus men du døjer med frygt. Du synes du har hørt og læst så meget om Gud og Jesus. Har bedt om hjælp i dine problemer og alligevel er du bange. Hvad skulle det nytte igen at læse det her? Det skal jeg sige dig. Din personlige tro bliver stærk når du tror på det du lytter til som kommer i kraft af Jesu Kristi Ord. Om du er kristen så har Gud også lagt en tro ned i dit indre. Da vil du erfare, om du selv holder fast i evangeliet til din frelse, at den indre tro altid vil sejre over dine tankers mistro og angst.Det går galt for dig når du begynder at give dine tanker ret i det du tænker, begynder at se på din situation og tænker jeg klarer det aldrig det her. Jeg er så bange.Det bedste våben er troens skjold som slukker alle den ondes gloende onde tankers pile (læs i efes 6 om din rustning og iklæd du dig den i tro).Du kan jo begynde at sige tak. Om det så kun bliver sådan lidt ynkeligt i begyndelsen gør det ikke noget. Begynd at takke Gud for Jesu blod og tænk efter om du stadig tror på Guds offergave til dig på korset? Prøv at takke i tro for det du tror på. Det er svært men bekend alligevel med din mund hvad du tror på. Sig det højt så fjenden forstår at du har tænkt dig at stå fast og ikke lade dig skyde ned af dine tankers meninger.
Jeg, Gud Herren, er den, der har lagt mine ord i din mund og holdt min beskyttende hånd over dig.” (Esajas 51. 16)Gud, Himlens og jordens skaber, lader profeterne gengive sit ”Frygt ikke!” Og Jesus, menneskekenderen over alle, siger også ”Frygt ikke!”. Jamen, så har vi lov til at indrette os derefter og finde hvile i det – midt i den både velbegrundede og ubegrundede frygt.Du har Guds evige løfter i din Bibel, se lige her hvad Gud lover dig. Esajas, som i kapitel 51 ”Lyt til mig, I, som ved hvad retfærdighed er, og som har min lov i jeres hjerter: vær ikke bange for menneskers hån og spottende ord …. Min retfærdighed varer evigt, min frelse gælder fra slægt til slægt.” (vers 7 og 8). Så du det. Lytter du til Guds retfærdighed? Da du bleve en kristen lyttede du til Guds kald til dig. Du lyttede efter da Gud sagde Han ønskede at frelse dig, og du kom til Jesus og blev født på ny. Her siger Guds Ord du skal lytte til Guds retfærdighed. Dvs. du skal ikke begynde at diskutere med dig selv enten højt eller i dine tanker, du skal lade Guds retfærdighed gøre fyldest i dit liv, i dine tanker og søge Hans retfærdighed først altså Jesus. Gør lige som fiskerne gjorde. Råb. Hjælp Jesus jeg går under og du vil erfare Gud reder dig igen.


Gud, Herren siger: ”Jeg er den, der trøster jer. Hvorfor er I så bange for dødelige mennesker, der visner som græsset og snart er borte. Hvordan kan I glemme jeres skaber, som udspændte himmelhvælvingen og grundlagde jorden. Hvorfor vil I stadig leve i frygt for jeres vrede undertrykkere? (vers 12 og 13) Hvorfor vil du finde dig i at leve i angst? Hvorfor vil du ikke tro på at Gud i Jesus har befriet dig fra din angst? Hvor længe skal den have lov til at styre dit liv og få dig til at gøre ting du ellers slet ikke ønsker evt. dæmpe angsten lidt med stoffer eller lidt alkohol eller måske lidt medicin(købt under hånden).


Du siger måske. Jeg kan ikke det hjælper jo ikke at bekende Jesu navn. Ordene har ikke rigtig nogen effekt hos mig i mit liv. Så hør lige her hvad Gud i Ordet siger til dig. Jeg, Gud, er den, der har lagt mine ord i din mund og holdt min beskyttende hånd over dig.” (vers 16). Det er igen dit og mit valg vi her stilles overfor. Vil vi stole på Gud i alle vore ting også når frygtens bekymringer banker på, og vise frygtens ånd, som er fra Satan bagdøren. Gud siger det her til dig og mig. Jeg Gud Herren er den, der har lagt mine ord i din mund og holdt min beskyttende hånd over dig.” (Esajas 51. 16)


Det ser jo nemt ud på papiret ikke! Ja, siger mange men, virkeligheden er jo ofte nærmest modsat. Hvordan kan nogen da sige at vi ikke skal frygte? Det kan Gud igennem Jesus ved sin HelligeÅnd. Jeg skal sige dig. Om vi ikke er i HelligÅnden eller hører Hans stemme til os. Hjælper hverken prædikener eller bogstaver/ord noget som helst.Desværre er der mange som mener de er kristne som ikke har Guds Ånd i sig eller de nægter simpelthen at lytte til Åndens gode stemme, men lytter hellere på menneskernes dystre tale. Eller nogen mener bare de kan en hel masse vers fra Bibelen udenad (hvilket også er gavnligt) så kan de gå sejrende uden frygt igennem hele livet. Men, de har glemt at tage Guds Ånd med sig. De lever i deres egen forstandsmæssige tro og har ikke guddommelig tro i sig. Man kan ikke blive troende ved at citere bibelvers, det bliver man kun religiøs forstående af.Man kan ikke blive fri for angst og frygt ved at citere bibelvers. Kun i kraft af HelligÅndens iboende kraft kan vi sejre over alle ting, også når vi er ængstelige. Om ikke vi har overbevisningen i vort indre at vi frelst af nåde ved tro og Gud fører os ad sine retfærdige veje og bøjer os for Hans retfærdighed, vil vi ikke kunne sige vi frygter intet.Det er kun Guds fuldkommende kærlighed der driver al slags frygt ud. Den kærlighed er kun et sted i troens liv sammenmed Jesus Kristus. Nu skal det her ikke opfattes som jeg nu slår de phygiske syge i hovedet, de som pga sygdommen er bange og må have medicin for det, slet ikke. Man kan godt være frelst, levende født på ny af Gud og så have en sygdom. Men, Gud ønsker også at helbrede i dag, vil jeg lige gøre opmærksom på.Det jeg påpeger er.

Vi skal være i Jesus i HelligÅndens liv ellers dør vi af angst og bekymringer før tiden.

Amen. 
Panel title

© 2018 FREE

Antal besøg: 358470

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,50785493850708sekunder