JESUSLIVET - EN GUDLØS KONGE, LÆR AF HAM.

En gudløs konge.


Du finder Bibelen på www.Bibelen.dk


Hebr. 13,7: Tænk på jeres ledere, som har talt Guds ord til jer, betragt udfaldet af deres livsløb og efterlign deres tro.”


Gode ledere kan blive en velsignelse for et folk. Vi kan blot tænke på en Winston Churchill, der under krigen stod i spidsen for det engelske folk og var med til at inspirere og give nyt mod til en befolkning, som var ved at blive knækket under Londons bombardement. Han indgød håb i en vanskelig tid og hans håb blev ikke gjort til skamme. Til sidst knækkede han sammen med andre allierede den erobringssyge Hitler, som til sidst måtte se sit ”tredje rige” gå til grund.


Lige så vel som gode ledere kan blive til lykke for et folk, kan onde og dårlige ledere blive til ulykke for et folk. Det er der masser af eksempler på i historien. Selvrådighed og selvpromovering kan i den grad erobre en leder, så et helt folk bliver vildført, men kan det onde forføre et folk, så må godheden også kunne brødføde et folk. Heldigvis har vi også mange eksempler på det sidste, Ja, enten bliver man den store fører eller også den store forfører.


Vi vil lige opholde os ved en konge, for hvem det hele gik galt på grund af ugudelige planer. Han blev tydeligvis offer for misforstået hensyntagen, fordi han ville tilfredsstille befolkningen, der i og for sig var med til at presse ham til at tage de forkerte skridt.


Kongen hed Jeroboam og var konge i nordriget efter delingen af Israel i 722 f.kr. Jeroboams store fejltrin var at bygge to guldkalve, som blev placeret henholdsvis i Betel og Dan. Befolkningen drog i procession for dér at tilbede fremmede guder. Alt det bevirkede, at riget kom ind i et stort frafald fra den levende Gud, ham, der har skabt himmelen og jorden.


I Bibelen står der kort og godt, at ”det blev Israel til synd”. 1. Kong. 12,30. Man kan nemlig ikke bare erstatte den levende Gud med et symbol. Desværre nøjedes kongen ikke med at opstille de to guldkalve, han vildførte befolkningen yderligere med at opstille offerhøjstempler, som han selv skaffede præster til. Han kunne være blevet en god konge og folkets store velgører, men blev i stedet en forfører som stod i ledtog med den store forfører, Satan.


En Guds profet blev tilskyndet til at advare Jeroboam mod hans forfærdelige afgudsdyrkelse, der førte til forfald alle vegne. Profeten forklarede, at et alter som tegn på Guds vrede ville slå revner. Kongen blev rasende og greb ud efter profetens arm, hvilket bevirkede, at hans egen arm visnede. Ved synes af det revnede alter blev kongen mør og bad om helbredelse. Miraklet skete, og kongen kunne igen bruge sin arm. Selv om kongen oplevede dette overnaturlige tegn, fortsatte han dog sin ugudelige livsførelse til skade for sig selv og folket.


Vi kan lære meget af denne kong Jeroboam, som blev en folkets forfører. I stedet for at rådspørge den levende Gud, gik han på kompromis med alt og efterlod forfærdelige spor.


Løgnen kan gradbøjes. Vi har de sorte og hvide løgne, men sandheden kan ikke gradbøjes. Hvis man forsøger det, bliver det til løgn.


 
Panel title

© 2018 FREE

Antal besøg: 359288

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,36132597923279sekunder