JESUSLIVET - ET NORSK SYN 1968

Far ikke vild.

Du finder Bibelen på www.Bibelen.dk


»Far ikke vild, Gud lader sig ikke spotte! Thi hvad et menneske sår, det skal han også høste. Thi den, der sår i sit kød, skal høste fordærvelse af kødet, men den, som sår i Anden, skal høste evigt liv af Anden.« (Gal. 6:7,8).


Den sæd, du sår i dag, er bestemmende for den kommende host. Du kender sikkert godt ordet. Som du råber i skoven får du svar. Ekkoet af dine handlinger og ord vil en dag ramme dig igen. Naturen, i alle dens mange udfoldelser, er fyldt med åndelig under visning, hvis vi bare havde øjne, der kunne se det. Vor tekst leder tankerne hen til det fremtidige liv: »Hvis vi sål i Anden, skal vi hoste evigt liv af Anden, sår vi i kødet, skal vi høste en fordærvet høst.« Vi kan ikke forklare, hvad et menneskes hukommelse er. Vi ved ikke, hvorledes Gud dannede den, eller hvorledes den virker.


Vi kan heller ikke forklare, hvorfor forskellige menneskers hukommelse kan være så forskellig. Et menneske har en glimrende hukommelse, en »klæbe-hjerne« kalder vi den, andres hukommelse er som en sigte, der lader alt slippe igennem uden at bevare noget.


Vi kan ikke forklare, hvorledes det sker. Men det er muligt at i det liv der følger dette, vil hukommelsen være så fuldkommen i sin funktion. at vi kan huske alt det, vi oplevede i dette liv, lige så klart og levende, lige så kraftigt og direkte, som om der ikke havde været noget tids mellemrum. Derfor - selvom glemselen har lagt sit dække over mange ting, og vi slet ikke kan huske, hvad slags sæd, vi har sået de sidste syv år eller flere, modbeviser det ikke vor teksts princip. Tværtimod - sæden er blevet sået, og den dag, vi skal hø ste, enten det bliver en god eller en ond høst, vil vi blive kraftigt mindet om, hvilken sæd det var, vi såede.


Når vi ser en mand går ud for at så. Så spilder han nok noget. På samme måde kan du forspilde dit liv ved at så det forkerte sted. Du kan stræbe efter rigdom og hus, med en masse luksus. Men inderst inde er det alligevel aldrig godt nok. Du skal have nyt og atter nyt men alligevel mangler det et eller andet. Du bliver ned kørt af stres og jagten. Du stræber og knokler uden du er rigtig glad. Ser du at du sår forkert. Du sidder en dag gammel og udslidt og tænker hvad var det hele værd? Pludselig er din tid gået og du skal forlade denne jord. Ingen lever evigt her nede på jorden. Alle skal vi dø. Men der et valg vi alle må gøre. Hvad sår vi ud? Hvad bruger vi vort liv til? Har du valgt at tro på Jesus Kristus og inviteret Ham til at være din personlige Frelser?


Det er dit personlige valg. Vælger du ikke Jesus vil du en dag vogne op i evigheden. Der vil Gud dømme dig til evig fortabelse. Blot fordi du valgte at forsætte med at så dårlig sæd ud. Derfor denne advarsel om ikke at fare vild. Gud lader sig ikke spotte. Som du reder ligger du. Dette gælder alle også de kristne. Alle må vi være opmærksomme på at alt hvad vi sår, vil vi høste. Hvad som helst et menneske sår, det skal han høste. Denne lov gennemtrænger hele livet lige fra den naturlige sæd på marken og til det, der angår det åndelige liv. En ringe udsæd giver ikke en rig høst, og det, der høstes, er lige som det, der bliver sået. Et agern bliver ikke til et morbærfigentræ, og af en appelsin-kerne får man ikke et figentræ. Hver sæd får sin egen høst. Vi ved, at det, vi læg ger ned i jorden, efter en tid vil komme op igen. Når vi tænker på livet, som det leves omkring os, så ser vi, at et menneske som regel når det, han stræber efter, og som regel i forhold til hans anstrengelse for at nå det. Giver man en del år til boglige studier, så vil det i sig selv ikke frembringe en atletisk prisvinder. Hvert menneske arbejder hen mod et mål, og det specielle mål, for hvilket han arbejder, vil han som regel nå. Han får sin egen løn - ikke andres.


En amerikansk præst gav i en prædiken en meget kraftig illustration af dette; han omtalte et velkendt sted, hvor man foretog sprængninger, og sagde: »Klippen er blevet gennemboret, og man har anbragt eksplosive stoffer i disse kanaler. Dette er sket dybt under den solide grund, hvorpå folk går omkring i skødesløs sikkerhed. Det er vanskeligt at tænke sig, at disse solide masser nogen sinde kan smuldres bort. Men når tiden kommer, vil en lille gnist antænde de eksplosive stoffer, og i et øjeblik vil bjerget blive søn derdelt.« Så fortsatte han: »Der er mennesker her, hvis ydre dækker over eksplosiver i skjulte kanaler. Når deres tid kommer, måske ikke i dag eller i morgen, måske ikke endnu i lange måneder og år, men når deres tid kommer, når der sker noget uforudset, måske bare en bagatel, så vil deres anseelse smuldre, og hvad de, ukendt for andre, har sået, vil de nu åbenlyst høste, om ikke før, så i evigheden.

Menneskers lyster og lidenskaber virker stærkere end nogen slags dynamit!« Lad dig ikke bedrage! Det er forfængeligt at stole på en senere anledning. Hvis du sætter din lid til, at det skal blive muligt for dig at blive omvendt på dødslejet - hvis du i al hemmelighed siger til dig selv:


Jeg vil fortsætte med mit synde liv, for jeg kan altid nå at blive omvendt, før jeg dør, vil jeg ganske kort, men indtrængende sige til dig: Far ikke vild, lad dig ikke bedrage, Gud lader sig ikke spotte!« Når du nærer de tanker, modstår du Gud, ja, du spotter Gud, idet du hovmodigt byder Gud at vente, til det passer dig. Du mener, at Gud skal blive tilfreds med dit livs stumper og stykker, når du selv har tømt det for alt det, der retmæssigt er hans. Du kaster de sammenrullede og visne blomster blade, i hvilke du selv har udviklet en kræftskade, hen til ham.


Et menneske kan opnå at tage en universitetsgrad, selvom han har forsinket dette gennem forsømmelse og uregelmæssighed, når han til sidst gør en kraftanstrengelse. Men du kan ikke vinde himlen på den måde. Det, hvortil du behøver en livstid, kan ikke blive opnået på nogle få dage eller timer. Løberen, der vinder væddeløbet, vinder ikke sin sejrskrans den dag, han løber løbet. Han har tilbragt mange år i træning og har for nægtet sig selv alt, hvad der kunne hindre ham. Hans træner nægter ham en hel del af det, andre mennesker kan tillade sig, og holder ham under streng kontrol, for løberen behøver hvert eneste gram af sin styrke til det afgørende løb. Det er på den måde, han vinder. Hvis vi ønsker at få den evige krone, må vi også fornægte os selv, tage korset op og følge Jesus. For: Lad dig ikke bedrage! Hvad du, sår skal du høste.


Vågn op lad dig ikke bedrage. Ingen kender dagen hvor din livs sol ikke mere står op. Er du beredt til at møde Gud? Har du sået den gode sæd, eller ligger den stadig i din "sæk" og venter på at blive sået.

Amen.

 
Panel title

© 2018 FREE

Antal besøg: 362764

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,47308802604675sekunder