JESUSLIVET - FINT HJERTE.

Fint hjerteDu finder bibelen på www.Bibelen.dk
(2.Tim.1:16-18 og 4:19)

Paulus havde et meget fintfølende hjerte. Det er fra hans pen ordene: 'Glæd jer med de glade, græd med de grædende' kommer. Det er ham, som i Fil. 1:8 skrev: 'jeg længes efter jer alle med Kristi Jesu inderlige kærlighed.' Mange gange taler han således, 'jeg længes efter at se jer.' Derfor er det intet under, at han sådan følte Onesiforos' venlighed, og har optegnet det hele. Dette navn betyder 'en, som giver udbytte' ikke ulig 'Onesimus,' måske givet af forældrene i håbet om 'at han måtte vise sig som en hjælper for mange!' Han levede i Efesos, men forretninger bragte ham til tider væk fra sin familie til Rom. Måske blev han omvendt under vækkelsen i Efesos. ( Ap.G. 19:1-20).Han var Paulus' hjælper, men ikke en prædikant.- Han forlod ikke sit erhverv efter sin omvendelse, men han og hans 'hus' bekendte Kristus, hvor de boede. Han 'gav tit Paulus nyt mod', med venlige gerninger og ord, og broderligt samkvem og bad med ham. Han opmuntrede ham, når han følte sig (som han nogle gange gjorde), som i 2. Kor 2:13,'uden ro på sig', etc. Han gav ham små opmærksomheder, sendte nogle fra familien til at løbe med besked fra ham, eller bringe ham små bekvemmeligheder. Han 'tjente' ham - kvindernes sande gerning i Luk 8:3-og gav ham af sine midler. Alt dette er optegnet pga Heb. 6:10.Han besøgte Paulus i fængslet.-' han har ikke skammet sig ved mine lænker'. Nuvel, passagen i Matt 25: 36-43, fortæller om prøvelses-tider og hvordan venner fristes til at undgå faren ved at hjælpe fanger. Men denne mand vandt prisen, Kristus taler om. Simon fra Kyrene har måske gjort, hvad han gjorde frivilligt, men i hvert fald gjorde Onesiforos det, for 'han søgte ivrigt efter mig, og skammede sig ikke over mine lænker.' Paulus var blevet kastet i en romersk fængselscelle blandt mange slags kriminelle, selv anset for den værste, fordi han var 'kristen,' en af dem kejseren havde stemplet som Roms iltspåsættere! Dog lader denne trofaste ven det blive kendt, at han er Paulus' ven, finder vej til cellen - sidder ned og taler med ham - bærer skam for ham. Gennem denne medfølelse erklærer han derfor praktisk talt 'jeg skammer mig ikke over Kristi evangelium'. Vore gerninger fortæller hvor vort hjerte er; og er det ikke snarere gerninger end ord, Kristus dømmer på grund af i Matt. 25:36-43?
Paulus' bøn for ham og hans familie. Paulus fortæller ikke historien i sin sædvanlige stil, men bryder på en sær abrupt måde ud i inderlig bøn for Onesiforos.' Herren give ham at finde barmhjertighed hos Gud på den dag!' Fortæller dette ikke meget? Jo, alt. Hvis hindringen mod nådens udbredelse på én gang bliver fjernet, kan alt godt og himmelsk komme ind.Barmhjertighed har en meget bred betydning i Salmerne. Men bemærk det er 'på den dag'- Kristi dag, belønningens dag, lige som i Judas v.21 ' barmhjertighed til evigt liv', at Kristi tilsynekomst vil bringe den fulde velsignelse. Dette er et tilfælde som Ebed-Meleks i Jer. 38. Husk hvordan Herren bemærkede, at etioperen ikke skammede sig over Guds tjener. (Kap 34:16,17,18).
På grund af det faktum, at Paulus nævner 'familien' kan vi vide, at den var Onesiforos meget kær, og den blev sandsynligvis efterladt derhjemme uden ham på det tidspunkt, hvor Timotheus skulle hilse (4:19), og fortælle om denne bøn. Forældre, se hvor Herren bekymrer sig om jeres børn!
Lad os nu se tilbage og lære lidt deraf.Se hvordan en hellig hjælper en anden.- Selv en, der ikke har ordet i sin magt, kan hjælpe en stor apostel. Broderlig kærlighed udtrykt på alle mulige måder har en vidunderlig virkning - et blik, et ord, en bøn, sympatitilkendegivelse og anerkendelse. Lær ikke at vente til andre kommer frem.- Arbejd selv og lad andre følge efter. Ved denne lejlighed var der ingen ved Paulus' side, så meget desto mere blev Onesiforos ædle opførsel følt. Lige sådan i det almindelige arbejde for Kristus. 'Jeg tager ud at fiske' (Joh 21:3). Dette er din del af det, lad andre der ser dig, følge efter. 'Vi tager med dig.'Gør meget for de hellige. -'Indgyd dem mod', 'tjen dem', 'gør godt mod alle (Gal. 6:10), især mod vore trosfæller.' Husk Mesterens ord ( Matt 10:40,42).Tænk på 'den dag', der tales om her og andre steder, - altid så nær i Paulus' tanker, at han ikke beskriver den nærmere. Har din tro ledt dig til at elske denne dag? Er du en af dem, der elsker Hans genkomst? Gør du alt i lyset af denne dag? 'Den dag' begynder evigheden, og vor nådes dag nu afgør vor stilling på 'den dag'. Vil du 'finde barmhjertighed den dag?' Har du allerede på 'denne din dag' fundet barmhjertighed ved Nådestolen gennem det forsonende blod?

 
Panel title

© 2018 FREE

Antal besøg: 358835

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-1,2597081661224sekunder