JESUSLIVET - FORMANING ER IKKE LOVKRAV

Formaninger er ikke lovkrav eller paragraffer.


Du finder bibelens friheds ord på www.Bibelen.dk1 KOR. 14-3 " MEN DEN, DER TALER PROFETISK, TALER

MENNESKER TIL OPBYGGELSE, FORMANING OG TRØST."


Det er ved Guds Ånds inspiration, at man taler profetisk. Gaven er givet af Helligånden og tilhører ham! Når jeg skriver: Ved Guds Ånds inspiration, så viser det, at vi ikke kan bruge den uden om Ånden. Gaven viser også Åndens væsen overfor Guds børn. Opbyggelse, formaning og trøst.


Ordet formaning indeholder intet tugtende eller revsende. Mange blander kød og lov ind i deres "profeti" eller når de vil "retlede" deres søskende. Grundsprogsordet for at formane er: parakalèo og det ord indeholder ikke noget revsende!


Når Helligånden taler til sine genfødte børn er der aldrig anklager i Hans tale. Men kun ord til opbyggelse, formaning og trøst. Helligånden taler ikke til gamle Adams forbedring. Men Han taler til det nye menneske i Kristus. Grundsprogsordet formaning indeholder kun en opmuntrende betydning.


Der må skilles klart mellem straffende lovforkyndelse rettet mod synd og kødelig frihed og Åndens formaning, som er rettet mod det nye menneske og opmuntre til, at vandre i Ånden. Mange "kødelige kristne" blander dette sammen. De udgiver sig for at være lærer i "retfærdigheden"! Eller

"forbedringens religion".


Baggrunden for Åndens formaning er: Fil.2-13 " Thi Gud er den, som

virker i jer både at ville og virke, for at hans gode vilje kan ske."--- Hvordan virker Gud i os? Ved Helligånden, som vi er beseglet med til forløsningens dag!


Formaningen har sin baggrund i frelsen, retfærdiggørelsen og Helligåndens tilegnelse. Formaning er ikke lovisk appel som kalder på selvvirksomhed, men tilskynder og opmuntre til at sige "troens ja" til frelsens helliggørende nåde. Til det Ord, som ER indplanter i os, som Peter skriver.


Det hedder ikke: Kæmp mod synden! Men: I ER forløst fra synden, så lad ikke synden have herredømme i jer! Rom. 6 1-2 " Hvad skal vi da sige? skal vi blive i synden, for at nåden kan blive større? Nej, langtfra! vi, som jo ER døde fra synden, hvordan kan vi stadig leve i den."


Formaningen revser os ikke til at holde op med synden. Men opmuntre os til, at gå ud af den fordi vi ER forløst fra den. Ja i den profetiske ånd lyder der opbyggende ord, formaning = opmuntring, og trøst til at vandre videre i det vi HAR fået i Kristus!


Rom. 6-11 Således skal også I regne jer selv for døde fra synden og levende for Gud i Kristus Jesus." Det er det Helligånden opmuntre os til. Han viser tilbage til det, som Jesus HAR købt til os. 1 Tes.


Den rigtige opbygning, formaning og trøst forbindes altid med det vi HAR fået i Kristus. Her er en væsensforskel fra en moralsk appel og til en opmuntring i Kristus.


Den som har øre, han hører, hvad Ånden siger til menigheden.4-1 " Så beder vi jer i øvrigt, brødre, og lægger jer på sinde i Herren Jesus: at ligesom I har lært af andre hvordan I bør vandre og tækkes Gud, som I jo allerede gør, at I da må gøre yderligere fremgang."

 
Panel title

© 2018 FREE

Antal besøg: 366328

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,33573389053345sekunder