JESUSLIVET - FREMMEDE VELKENDTE AFGUDER.

Fremmede guder kan være velkendte guder.


År. 1989


Du finder Bibelen på www.Bibelen.dk


Du må ikke tilbede nogen anden gud. Nidkær, ikke til at gå på kompromis med, er Herrens navn, en nidkær Gud er Han. 2. Mos. 34:14. Da sagde Samuel til hele Israels hus. Hvis I vil omvende jer til Herren af hele jeres hjerte, skil jer så af med de frem· mede guder. Vend jeres hjerter/sind. til Herren og dyrk Ham alene, så vil Han fri jer af filisternes hånd! l. Sam. 7:3.


Afgudsdyrkelse er ikke noget, der kun er forbundet med hedenske lande, hvor guder af træ og sten, papir, messing og kobber sættes op og tilbedes. Den er des værre almindelig udbredt alle. steder, blandt alle mennesker, uanset vilkår og betingelser. Fremmede guder kan vise sig de mest besynderlige steder, og det er nødvendigt for os at være på vagt over for afgudsdyrkelse i en hvilken som helst form. Fornøjelser og adspredelser kan være en lige så krævende afgud som en hvilken som helst af de falske religioners guder. Ens liv kredser om en eller anden sport el ler andet at fordrive tiden med. I stedet for at lade Gud få førstepladsen, indretter vi vore liv efter denne afgud, som optager størstedelen af vore tanker, og som vi så ledes hylder.


Hjemmet kan også være en afgud. Et moderne hjem, eller et gammeldags kan ved dets udstyr, møblering og behageligheder tilrane sig så stor en plads i vort liv, at det tager kontrol over os. Vi tager mere hensyn til hjemmet, til møbler, tæpper og lignende end til de mennesker, som færdes der. Vi tjener det, i stedet for at hjemmet skulle tjene os og være det sted, hvor familien slapper af, hviler ud og samler nye kræfter. Kvinder, som af natur er dygtige husmødre, bør være særlig agtpågivende her.


Bevar dig selv fra afguderi.

En forretning er for mange blevet en af gud, som kræver, at man falder ned og tjener den. En sådan er en lige så stor snare for manden, som hjemmet er for kvinden, ja, den kan være en snare for både mænd og kvinder. En kirke, en speciel menighed, selskabslivet, som består af visitter, fester og klubber, ja, endog det selskabelige samvær i en menighed er ting, der kan fortrænge Gud fra den centrale og vigtigste plads i et menneskes hjerte.


Alt dette er kun få af de mange afguder, der er mulighed for at blive overlistet. Det, Gud ønsker er. Vi skal elske Ham af hele vort hjerte og vise Ham udelt trofasthed og ubetinget lydighed. Alle andre, der gør fordring på vort hjertes tro , må afvises, og af frygt for at en af dem skal bestige tronen og tage magten over vort hjerte, må vi til stadighed være på vagt.


Hold dig fra afguderne.

 
Panel title

© 2018 FREE

Antal besøg: 358600

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,33638191223145sekunder