JESUSLIVET - GUD HANDLER

GUD SERGud ser, hører, lægger sig på sinde og handlerEllen Esmaich Pedersen 2005Så sagde Herren; Jeg har set mit folks lidelse i Egypten, og jeg har hørt deres klageskrig over slavefogederne. Jeg har lagt mig deres lidelser på sinde, og derfor er jeg kommet ned for at redde dem fra egypterne og føre dem op fra dette land til et godt og vidtstrakt land, et land der flyder med mælk og honning (2 Mos 3,7-8)Israelitterne havde v æres slaver i Egypten i flere hundrede år. l den tid havde de været udsat for megen lidelse og havde nok ofte vendt sig til Gud i klage hvor længe skal det blive ved? Nu er det slut. Gud kalder Moses til at føre israelitterne ud af Egypten, men i versene, vi lige har læst, bliver det klart, at Moses kun er Guds redskab, l virkeligheden er det Gud, der fører israelitterne ud.Gud er den samme til alle tider. Derfor er det, Gud siger om sig selv her, ogs å sandt i dag, og vi er genstand for den samme omsorg, som israelitterne var dengang. Også i vores liv er Gud en Gud, der ser, hører, lægger sig på sinde og handler.Gud ser hvordan vi har det - b åde når vores liv og hverdag er præget af glæde og overskud og når det modsatte er tilfældet. Gud ser ikke kun overfladen, han ser ind bagved. Det vi måske kan skjule for andre, kan vi ikke skjule for Gud. Det er trygt, for så ser Gud jo, hvordan jeg i virkeligheden har det og har omsorg for min virkelighed og ikke kun min facade.

Gud hører, når vi udøser vores hjerte for ham. Han hører både skriget og sukket og den ordløse bøn. Vores oplevelse er nogle gange den, at ordene ikke når længere end til loftet - især når vi ikke får det svar vi gerne vil have eller slet ikke synes at få svar. Vores oplevelse ændrer dog ikke ved, at virkeligheden er den, at Gud hører. Gud lægger sig vores lidelse på sinde. Det betyder, at det Gud ser og bører, rører ved hans hjerte. Jeg er ikke ligegyldig for ham - tværtimod! Mit liv, med alt hvad det indeholder, har Gud omsorg for, fordi jeg er placeret ved hans hjerte.Gud handler.'

I versene vi lige har l æst betød det, at Gud ville føre israelitterne ud af Egypten og op til et vidstrakt land, der flyder med mælk og honning. l vores liv betyder det noget andet, men vi ved, at Gud handler - hans omsorg for os er en aktiv omsorg. Først og fremmest møder vi hans omsorg i hans frelse. Han vil give os evigt liv. Dernæst møder vi hans omsorg i hverdagen. Måske sender han et menneske til os, der spørger til, hvordan det går. Måske giver han os noget, vi har bedt om. Måske siger han vent eller nej til vores bøn. Men under alle omstændigheder handler han med os i godhed. Det er trygt at være i hans hånd, som både ser, hører, lægger sig på sinde og handler.

 
Panel title

© 2018 FREE

Antal besøg: 359038

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,34993100166321sekunder