JESUSLIVET - GUD SENDTE EN ENGEL
 

Gud sendte en engel


 Gert Grube

Dan. 6,23: ”Min Gud sendte en engel og lukkede løvernes gab, så de ikke har gjort mig nogen mén.”

 

Beretningen om Daniel i løvekulen er kendt af de fleste. Den er spændende, dramatisk og indeholder masser af stof til eftertanke.


 

Daniel var from og pligtopfyldende, og så alligevel ender han blandt løver. Men heldigvis får beretningen en lykkelig udgang. Gud sender en engel, og Daniel undgår at blive ædt af de farlige løver. I sig selv et stort under, for ifølge naturloven skulle løverne gå løs på Daniel, men et indgreb direkte fra oven ændrer hele situationen. En engel lukker af for en massakre. Yderligere medfører underet at kongen træder offentlig frem og proklamerer, at Daniels Gud er en levende Gud. Kongens proklamation er virkelig værd at kende fra først til sidst, så jeg gengiver den her:


 

Alle gode ønsker fra kongen! Jeg befaler hermed, at alle borgere i hele riget fremover skal vise respekt og ærefrygt for Daniels Gud. Han er den levende og uforanderlige Gud, hvis herredømme aldrig vil ophøre, og hvis magt aldrig vil få ende. Han redder og frelser, hvem han vil. Han gør tegn og undere i himlen og på jorden. Han frelste Daniel fra løverne.”


 

Herlig læsning. Jo, kongen blev på grund af underet i løvekulen bevidst om den levende Gud.Beretningen om Daniel fortæller os, at engle kan beskytte os. Det er den samme tanke vi møder hos David, når han skriver: ”For Herrens engel redder enhver, som ønsker at gøre Guds vilje.”


 

Det mest kendte steder om engle er nok de budskaber, som vi møder i forbindelse med Jesu fødsel og hans opstandelse. I begge tilfælde indleder englen med et ”frygt ikke!” Det vækker vor tillid og giver os tro. Vi repeterer lige teksten fra de to steder.


 

Frygt ikke, for se, jeg forkynder jer en stor glæde, som skal være for hele folket, for eder er i dag en frelser født i Davids by; han er Kristus Herren!” Luk.2,10-11.Frygt ikke, for jeg ved, at det er Jesus, den korsfæstede, I søger efter. Han er ikke her, for han er opstanden, som han har sagt. Kom og se stedet, hvor han lå.” Matt.28,5-6.


 

Som det tredje og afgørende vil jeg nævne, at engle kan vise vej. Et af de Bibelord, som jeg ofte har klynget mig til i livet er 2. Mos.23,20, hvor der står: ”Se, jeg sender en engel foran dig for at vogte dig undervejs og føre dig til det sted, jeg har beredt.”Et fint og godt ord og tage med ud i hverdagen. Beskeden er sagt til det israelitiske folk, men gælder også os i dag. Lad os have det i tankerne.


 

For mange år siden ringede en ukendt kvinde og sagde, at hun under bøn havde fået et ord til mig, og det var Mark.1,2: ”Se, jeg sender min engel for dit åsyn, han skal bane vejen for dig.” Åh jo, det er godt at vide, at Gud sender engle på vor vej for at bringe evangeliet videre. Engle kan jo også være mennesker, som Gud lader os møde på vor vej


 

Det er præcis det, som jeg har oplevet i den sidste tid, hvor en række mennesker stiller sig til rådighed for, at få det ny Galleri Bibelland op at stå i Brejning missionshus. Indre Mission har påtænkt at åbne en hel ny udstilling i påsken 2011. Så på forhånd tak for forbøn i denne vigtige sag, så mennesker i vort land kan møde Gud gennem kunst, rundvisning og vidnesbyrd.


clear.gif

Kærlig hilsen - og Guds fred


Gert Grube -
www.dagens-ord.bibelland.dk

 
Panel title

© 2018 FREE

Antal besøg: 358953

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,38231682777405sekunder