JESUSLIVET - GUD VIL VISE OS NÅDE
   

Nåde over nåde


Jan Lund Nissen 2011.Gud længes efter at vise os Sin nåde.

Es. 30,18-19: Derfor længes Gud,Herren efter at vise jer nåde, derfor står han op for at forbarme sig over jer, for rettens Gud er herren; salige alle der længes efter ham. Ja, du folk i Zion, du, som bor i Jerusalem, lad ikke gråden overmande dig! Nådig vil han vise dig nåde, når du råber. Så snart han hører dig, svarer han.Så du det her?

Gud længes efter at få lov til at vise os noget. Vise os det vil sige. Det er ikke noget vi ikke kan se og mærke. Gud synliggør sin nåde. Kom ikke og sig. At vi ikke kan se og mærke Guds kærlighed. Gud er er altså ikke et slags spøgelse vi ikke kan se.Men spørgsmålet er. Vil vi lade Ham åbne vore blinde øjne så vi både smager (erfarer) og ser Gud i alle ting? Mange vil ikke se det. Det fornægter den dag i dag at Gud står bag tingene. De nægter at se Sandheden i øjne og lever derfor deres liv i mere eller mindre skygger. De famler sig frem, håber da på de ind i mellem må finde en måde hvorpå de da kan gøre bare en lille smule af Guds vilje. Gud er ikke tusmørke eller dunkelhed. Han er Lyset. Dvs. Vi ser kun i Lyset om vi da er i Lyset ellers lever vi i halv mørke for ikke at sige hel mørke hvor vi farer vild på vejen.Jamen vi er jo så forskellige af vore opfattelser af Gud og Jesus, vil nogen siger. Er vi nu også det? Har vi ikke samme Far? Er det ikke samme Ånd vi dagligt drikker af? Er det ikke samme Jesus vi alle tror på, eller? Ja, selvfølgelig har vi forskellige måder, ord, udtryk og handlinger at fortælle om Jesus på men vi vejledes altså kun af en Herre og en Ånd nemlig Guds Hel Lige Ånd. Så du opdelingen af HelligÅnden? Den helt lig Ånd den helt samme Ånd. Vi ligedannes med Jesus gennem vort liv med og i Ham, og det er nåde over nåde at vi må være med i denne ligadannelses proces hvor Gud beskærer os hele tiden, filer, hamrer og banker os til så vi passer ind i Guds bygningsværk som de levende stene vi er i Kristus Jesus.Ingen kristen som er født af Gud på ny kan komme og sige vi kan ikke se det, vi kan ikke leve det der kristne liv. Se her hvad der står i. Johs.1,16: ”Af hans fylde har vi alle modtaget og det nåde over nåde.” Hvad var det nu lige for en fylde vi har modtaget? Hans fylde altså Guds i Kristus fylde. Eller er vi fyldte med noget andet? Måske en hel del af det vi har lært her i livet? Sådan en hel del forstand på teologi og psykologi og det lever vi så i og af?Johs.1,16: ”Af hans fylde har vi alle modtaget og det nåde over nåde.”Her har vi to udtryk.

Nådig vil han vise dig nåde” og ”nåde over nåde.” Jamen så kan det da ikke siges mere klart, hvad Gud vil. Han vil nåde. Guds kærlighed er suveræn. Ikke så sært at Paulus må proklamere kærlighedens dybde i Efeserbrevet. 3, 18-19: ”At I sammen med de hellige må kunne fatte, hvor stor bredden, og længden, og højden og dybden er, og kende Kristi kærlighed, som overgår al erkendelse, så I kan fyldes med hele Gus fylde.”Fatte, rumme står der. Kan vi det? Nej vi fatter ikke ret meget med forstanden angående Gud og Jesus, men vi kan fuldt ud tro det med vore hjerter/sind. Vi ser med hjertes øjne vi lever ud fra vore hjerter/sind. Det er i vort indre Guds Ånd bor og i det indre liv levr vi der indefra udspringer vort liv med og i Kristus. Dvs. Vi skal lalle have Jesu Kristi sindelag for at kunne fatte og forstå nåden og Sandheden som er kommet i og med Jesus Kristus. Med hjertet/sindet tro vi til retfærdighed. Alt sammen af Guds uendelige nåde ved tro på Evangeliets Jesus og ikke noget andet.Udtrykket ”nåde over nåde” betyder på aramæisk, det sprog Jesus talte, bølge efter bølge. Det billede forstår vi alle, for vi har jo alle sammen på et eller andet tidspunkt stået ved en strandbred og set den ene bølge efter den anden rense stranden. På samme måde kan Gud ved Jesu blod rense vor hjertes/sinds strand dag ud og dag ind, ja, år efter år. Og Han gør det, kan jeg godt hilse og sige. Om Han dog bare måtte få lov til det fuldt ud ville mange kristnes liv være anderledes end et stort famlen efter sandheden og livet og Guds viljes liv.

Amen.Jesus kommer snart, er du beredt til at være sammenmed Ham for evigt? Så lev du da nu dit liv i Guds nådes liv sammenmed Jesus.
 
Panel title

© 2018 FREE

Antal besøg: 338787

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,69074106216431sekunder