JESUSLIVET - HAN VAR KLEPTOMAN.

Han var kleptoman.


.År1972.


Du finder Bibelen på www.Bibelen.dk


Jeg ville aldrig have drømt om, at han var en tyv. Vort venskab havde været så behageligt. Det begyndte ved min gadedør en tirsdag i august. Skuespiller, som er blevet handelsrejsende, var hans smilende præsentation. Men jeg var ikke så let at komme i lag med. Jeg begyndte at spørge ham ud om hans job. Hvem rejser De for? spurgte jeg. I øjeblikket er jeg agent for et førende firma, svarede han. Så lod jeg ham komme ind i dagligstuen, hvor jeg lyttede til ham et par timer. Da jeg nu havde hørt lidt om hans liv, fortalte jeg til gengæld om min kristentro og kærlighed til Gud. Jeg var sikker på, at det ville irritere eller støde ham. Men nej, han var fuldstændig upåvirket af mig. Han holdt på sit, og jeg kunne holde på min overbevisning. Dette opgør skulle få indflydelse på alle vore efterfølgende diskussioner. I et øjeblik munterhed luftede han en historie, som var lige i underkanten tilladelige. Jeg forklarede ham at den slags tålte jeg ikke. Som du kan forstå, tvivler jeg lidt om sandheden i manges historier. Dog må jeg erkende at nogle af hans oplevelser var blændende. Jeg inviterede ham, til at komme igen den følgende aften. Jeg kan mulig vis have indflydelse på ham, var mit håb. Min kone mindede mig om, at hans, besøg ville kollidere med vort lige bedemøde. Jeg burde gå derhen, indrømmede jeg, jeg må stå ved mit ord og min indbydelse. I dette øjeblik havde jeg glemt ordene. Søg først Guds rige, så får I alt andet i tilgift. Så fortalte jeg hende lidt af det, den fremmede havde fortalt mig, havde rørt mig og at vi måtte hjælpe ham. Men for at sige det mildt, var hun temmelig reserveret over for min fortælling. Jeg stoler ikke på ham, sagde hun, Og hun blev mere og mere mistænksom, eftersom han beslaglagde mere og mere af vor tid og vort familieliv.


Hele min dag var kedelig i sammenligning med mine aftener i selskab med dette mærkelige væsen. Som stille og roligt, uden jeg så det var ved at bedrage vores liv, og få mig bort fra livet i bønnen. Han havde en fantasi, som jeg aldrig havde set før. Jeg kunne blive helt syg inden i, over alle hans skøre indfald. Hans sammenstød med politiet, forbløffede mig også. Hvis han talte sandt, var han også filmskuespiller. Men han kunne ikke tale om sit spændende liv, uden at blande sex ind i det. Det fik mig til at afbryde ham den gang efter den anden. Så begyndte han at påvirke og få indflydelse over vore børn, vores 10årige søn Charles. Og vores 9årige datter Else. De sad på nåle for at høre om hans store numre eller hårrejsende roller i film. De ville være blevet oppe hele natten, om vi havde tilladt dette. Alt dette tog deres' interesse lektierne og var slet ikke godt deres helbred. Så jeg begyndte i et øjebliks munterhed da han igen luftede en historie, som var lige i underkanten af det tilladelige. Jeg forklarede ham hurtigt, at den slags tålte jeg ikke i mit hjem. Som du kan forstå, tvivlede jeg lidt om sandheden i mange af hans historier. Dog må jeg indrømme, at nogle af hans oplevelser lød spændende. Jeg inviterede ham derfor til at komme igen den følgende aften. Jeg kan muligvis have en heldig indflydelse på ham, var mit naive håb.


Men nu begyndte jeg at, få skrupler angående denne fyrs tilstedeværelse i hjemmet. Et eller andet sagde mig. Stop her er noget galt. Og så kom dråben, der fik bægeret til at flyde over. En dag opdagede jeg, at adskillige af mine bedste bøger var forsvundet. Jeg ledte forgæves efter dem. Denne fyr må være lidt af en tyveknægt, fastslog jeg. Hvem ved, hvad ellers han har taget. Det var alt sammen meget mystisk. Den næste dag var jeg godt gal i hovedet over det. Jeg besluttede at udspørge min nabo. Jo, det skulle nok passe; der var også forsvundet forskelligt der. Jeg var forbløffet over den fremmedes list, der bekræftede min kones mistanke. I et hjem havde han givet rollen som religionslærer. Han har fortalt os sandheden om de moderne sekter, sagde de. En handelsrejsende længere nede ad vejen mente, han var en meget dygtig mand. Han har vist mig de sidste nye salgs metoder, råbte han efter mig, metoder, der vil fremme mit held som rejsende. Han har sandelig mange måder at komme ind på, tænkte jeg. Jeg foreslog alle disse mennesker at gennemgå deres ejendele. De fleste fandt ud af, at de manglede noget. I en vens hus kunne man ikke finde de kristne blade. I et andet hjem var Bibelen forsvundet, og jeg var forbavset over at høre, at tiden, som før tilbragtes i Guds hus, nu gik sammen med denne fyr. Mon ikke det var djævelens tjener, der her var ude efter Guds børn? Godt forklædt, som en interessant og klog mand.


Nogle få dage senere traf jeg ham igen hos en nabo, som han underholdt. Han lod, som om han ikke lagde mærke til mig, og det var jeg kun glad for. Jeg var kommet for at tale med familiens teenårige datter om hendes tro på Jesus. Men fyren lod ikke nogen anden få et ord indført hele aftenen. Jeg følte mig syg. Til sidst måtte jeg sige noget til pigens mor om hans påtrængenhed. Å, udbrød hun, sådan har det været lige siden denne mand begyndte at komme på besøg. Jeg opdagede, at de også havde en 5årig søn, som var vanskelig på grund af manglende søvn. Og det stammede alt sammen fra denne fyrs besøg.


Jeg gik hjem meget bekymret og spekulerede på, hvad jeg skulle gøre. Endelig gik det op for mig, at min gæst var kleptoman. Han havde stjålet mine bøger og blade og min tid de aftener, som skulle have været tilbragt med familie og venner. Jeg er sikker på, at andre har det på samme måde. Nogle har mistet ting, som virkelig var værdifulde ikke småting, men kostbarheder, som tilhørte familien, og som de sammen glædede sig over. Åndelige, sociale og intellektuelle interesser er blevet dem frarøvet, og i stedet har de fået nogle øjeblikkes morskab.


Denne fyr kommer ikke i vort hjem nu. Skønt han ville være ganske harmløs, hvis jeg bare kunne holde ham på plads. Men man må holde øjnene åbne, ellers bestjæler han en. Jeg ser ham stadig nu og da hos naboerne. Og han får dem til at more sig den ene time efter den anden. Jeg har prøvet at komme i tanker om hans navn, så du kan være på vagt over for ham og hans lumske metoder. Jeg kan ikke huske det, og jeg er heller ikke sikker på, at han sagde det. Men jeg vil aldrig glemme hans forbogstaver: TV. Jeg gad vide, om TV har taget noget fra dig? Tid, andagter, god lekture, indholdsrige samtaler og ,besøg i Guds forsamling? Kig efter - og se! Du vil muligvis blive forbavset, når du opdager, hvor meget du mangler.


Hvem kunne have forestillet sig, at et så indtagende væsen kunne udarte sig på den måde?

 
Panel title

© 2018 FREE

Antal besøg: 363363

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,6876540184021sekunder