JESUSLIVET - HJERTES RENHED. WILLIAM BOTH.

Du finder Bibelen på www.Bibelen.dkNår mennesket bliver omvendt, modtager det ikke blot tilgivelse for begået synd, men befrielse fra syndens slaveri. Lænken er brudt, fængslets dør er åben, han er fri! I stedet for synden der før var hans herre, er han nu dens herre. I stedet for druk, hidsighed, gerrighed, forlystelsessyge eller andre djævelske ting, der fører sjælen ned ad den brede vej til ødelæggelse og dens egen dom, stik imod Åndens ledelse og egne ønsker, kommer der nu frihed til at gøre Guds vilje og til at vandre på den smalle vej til himlen.


Jeg vil stænke rent vand over jer, og I skal blive rene, fra alle Eders urenheder, og fra alle jeres afguder vil jeg rense jer.


Han selv, den fredens Gud, har helliget mig totalt, og han bevarer min ånd, sjæl og legeme uden pletter (urenhed) ved hans komme. Vandre i lyset, ligesom han er i lyset.


Ifør jer det nye menneske, siger han, som blev skabt efter Gud i sandhedens retfærdighed og hellighed. Vær da I fuldkomne, ligesom jeres himmelske Far er fuldkommen. Fordi. Gud kaldte os ikke til urenhed, men til helliggørelse. Det er Guds vilje, jeres helliggørelse.


Hjertets renselse opnås ikke ved anger.

Nogle mennesker klager altid over deres hjertes synder og deres livs ufuldkommenheder. O, hvor de hader deres kulde, stolthed, verdslighed, hurtige sind og de andre dårlige ting, der endnu hænger ved deres hjerte og volder dem uro og besvær. O, hvor de skammer sig over, at deres kærlighed til Kristus og deres iver for hans rige er så lille, og over deres lunkenhed i arbejdet for sjæles frelse!


De går stadig og opgiver deres dårlige veje og lover, at blive bedre. Men denne angren/fortrydelse og opgivelse hjælper dem ikke, fordi de ikke kommer op til den bestemte troens handling, der bringer dem befrielse fra de synder, over hvilket de sørger.


Den rensende tro fæster sit blik på velsignelsen og siger: Jeg ønsker et rent hjerte, jeg behøver det, det er Guds vilje, at jeg skal have det. Kristus købte det til mig, da han døde på korset.


Rensende tro går videre end til kun at beundre, omtale, længes og bede, den vælger at gøre erfaringen til sin. Rensende tro fremtvinger opgivelsen af alt, hvad der står i vejen for besiddelsen af hellighed. Den er villig til at betale prisen.


Men rensende tro går videre endnu: Den tror, at den virkelig modtager den renhed, som den søger. Den siger ikke kun: Gud er villig og venter på at få lov til at frelse, Men: Jesus helliggør mig nu!


Jeg ønsker at stilel jer et spørgsmål.

Hvornår skal denne renhed komme ind i jeres hjerte? Siger I: I morgen? Jeg svarer: Måske kan det blive i morgen. Jeg ved ikke om det kan. Siger I: Når jeg skal dø? Jeg svarer: Måske det kan blive når I skal dø, men jeg ved ikke, om det vil være muligt da. Siger I: NU? Jeg svarer: Ja, det kan ske nu, for nu er det den behagelige tid, og nu er det frelsens dag. Men I spørger igen: Hvordan kan jeg sige, om Gud har renset min sjæl for synd? Jeg svarer: Hvordan fandt I ud af, at Gud har tilgivet jeres synder? Hvordan kom I til at kende denne herlige kendsgerning? For det var sikkert en herlig kendsgerning, da I blev frelst. Hvordan kom I til den personlige overbevisning, at I er frelst? spørger jeg, og I svarer, at Gud sagde det til jeres hjerte.


Nuvel, overbevisningen om jeres helliggørelse vil komme på samme måde. Den Helligånd vil frembringe den glade overbevisning i jeres sjæl, og sind, at al hovmodet og ondskaben, misundelsen og selviskheden er blevet taget bort, og at Gud har fyldt jer med fred og kærlighed.


Når I er overbevist om, at Gud har renset jeres hjerte, så bekend den kendsgerning! I må gøre det, om I ønsker at bevare denne velsignelse.


Fra synden, Herre, rens du mig,

og helliggør mit sind,

mit hjerte åbent står for dig,

kom ind, min Gud, kom ind.

Jeres hengivne

William Booth.

 
Panel title

© 2018 FREE

Antal besøg: 359229

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,59655809402466sekunder