JESUSLIVET - HOR FIK KAIN SIN KONE FRA

Ved WILLY GRIIS

www.griis.dkMange stiller dette spørgsmål og mener dermed, at de har stilt Gud og de kristne stolen for døren. Men det beviser snarer deres egen ukendskab til Bibelen, ligesom i mange andre Bibelske spørgsmål.


Bibelens beretning fortæller os, at Adam og Eva fik to sønner, Kain og Abel. Engang da de var sammen på marken slår Kain Abel ihjel. Derefter flygter han til et andet land og bosætter sig der med sin hustru! Det lyder meget mærkeligt, da der ikke var andre på jorden end Adam og Eva og deres to sønner, hvor af den ene nu var død.


Men her skal vi lægge mærke til en sætning, som de fleste har overset. Lige før beretningen om mordet står der: 1 Mos. 4-3 " Nogen tid efter!


Hvor lang tid efter? Det får vi ingen oplysning om. Men måske 130 år. Der fortælles i kapitel 5 vers 3 " Da Adam havde levet i 130 år, avlede han en søn, som var ham lig og i hans billede, og han kaldte ham Set."


Det er derfor ikke utænkelig, at Abel kan have været 130 år, da Kain slog ham ihjel. Det tyder på, at drengene er født ret tidligt efter, at Adam og Eva forlod Edens have.


1 Mos. 3-24 og 1 Mos. 4-1 " Og han ( Gud ) drev mennesket ud, og østen for Edens have satte han keruberne med det glimtede flammesværd til at vogte vejen til livets træ --- Adam kendte sin hustru Eva og hun blev frugtsommelig og fødte Kain, og hun sagde: jeg har fået en søn med Herrens hjælp."


Efter denne forståelse får vi en tidsperiode på 130 år, hvor der ikke ser ud til, at være født andre børn. Men det er kun tilsyneladende! Eksempelvis omtales døtres fødsel ikke. 1 Mos. 4-19 " Lemek tog sig to hustruer, den ene hed Ada, den anden Zilla." Kvindernes fødsel er ikke omtalt. Bibelen fortæller ikke i detaljer om de enkeltes fødsel. 1 Mos. 5-4 " Og efter at Adam havde avlet Set, levede han 800 år og avlede sønner og døtre."


1 Mos. 4-14 viser, at der levede adskillige mennesker på jorden, Kain var bange for at blive slået ihjel. " Når du nu jager mig bort fra agerjorden, og jeg må skjule mig for dit åsyn og flakke hjemløs om på jorden, så kan jo enhver, der møder mig, slå mig ihjel."


Der er også en tanke i, at Kain blev agerdyrker og Abel fårehyrde. Der var "kun" fire mennesker på jorden, hvem skulle spise alt det der blev dyrket og slagtet? Nej, der levede adskillige mennesker på dette tidspunkt da disse brødre valgte deres erhverv.


1 Mos. 4-15 " Da svarede Herren: Hvis Kain bliver slået ihjel, skal han hævnes syvfold. Og Herren satte et tegn på Kain, for at ingen, der mødte ham, skulle slå ham ihjel." Altså der var mennesker nok på jorden så Kain kunne hævnes syvfold. v/16 " Så drog Kain bort fra Herrens ansigt og slog sig ned i landet Nord østen for Eden." v/17 " Kain kendte sin hustru, og hun blev frugtsommelig og fødte Hanok. Han grundede en by og gav den sin søn Hanoks navn." Kain samlede altså adskillige mennesker, nok til at grunde en by!


Nogen tid efter, stod der i 1 os. 4-3 Ja, da var der sket meget.


 
Panel title

© 2018 FREE

Antal besøg: 362766

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,47074890136719sekunder