JESUSLIVET - HUSK.DU DØR OGSÅ.


Husk du dør


Du finder bibelen på www.Bibelen.dk


Husk, du skal dø, er et velkendt udsagn, som rum mer betydelig mere åndelig og menneskelig livsindsigt end man umiddelbart skulle tro.Tendens til glemsomhed

Underligt nok er døden et forhold, vi har tendens til at glemme. Ikke formelt, selv følgelig ved vi, at vi skal dø. Men reelt. Ja der er måske ikke alene tale om glemsom hed, men snarere om for trængning, fordi tanken er så ubehagelig. Denne glemsomhed overfor døden findes ikke kun blandt ikke troende mennesker, men kan i høj grad også dukke op hos kristne. For tanken om døden kan selv for en, som tror på de dødes opstandelse, være skræmmende. Det er ikke for ingenting, at Pau lus kalder døden den sidste fjende (l Kor 15,26).Kristne skal jo også dø, selvom vi skal leve med Jesus midt i døden (Joh 11,25). Der er en undtagelse med den sidste årgang kristne, for de skal ikke dø men gennem forvandling direkte gå over til livet på den nye jord (l Kor 15,51). Det bliver måske vores generation - måske ikke! - men vi skal nok helle re tage det som en glædelig overraskelse end bruge muligheden til at fortrænge tanken om døden.Hvad dødens perspektiv lærer os

At huske på døden lærer os at leve. For døden sætter vores liv i sandhedens perspektiv og er med til at afsløre, hvad der virkelig betyder noget, og hvad der er mindre væsentligt eller måske endda lige gyldigt. Overfor døden viser tingene sig med den vigtig hed de reelt har. Lad mig nævne tre sider ved en kristens liv, hvor hukommelse af døden har betydning:Hvad er vigtigt i vores menneskeliv?

Døden sætter menneskelivet i perspektiv. Når et menneske ligger for døden og ser tilbage på sit liv er mulig heden til stede for at se klart. Hvad gav den sande menneskelige glæde? Hvad var spildt investering af tid, kræfter og tanker set fra afslutningens position? Det er ikke kun kristne, som bliver klogere på livets sande værdier ved at huske på, at de skal dø. Det er alment men dermed gælder det også kristne. For selv et kris tent menneske kan -underligt nok - leve sit liv her på jorden, som om der aldrig kommer, er punktum.Hvad er vigtigt i vores kristenliv?

Døden sætter også kristen livet i perspektiv. Hvordan tager vores daglige kristne liv sig ud i dødens perspektiv? Hvad er vigtigt? Hvad er mindre vigtigt at få nået? Hvordan er forholdet mellem at gøre noget for Gud og at tage imod i dødens perspektiv? Hvilke ting i tjenesten og forholdet til andre mennesker har mest værdi i dødens perspektiv? Hvis vi husker, at vi skal dø, hvad er så de vigtigste prioriteringer i vores liv som kristne mennesker frem mod afslutningen? Hvordan tager uenighederne blandt de kristne sig ud fra dødens position? Mange ting, som knytter sig til det kristne liv, tager sig anderledes ud, hvis man husker at døden kommer, end hvis man reelt har glemt det.Hvad er vigtigt i vores evighedsliv?

Døden sætter punktum. Et punktum, som også gælder evigheden i den forstand, at vores evighed er afgjort med dette punktum. Der er ikke givet noget løfte om omvendelse efter døden. Derfor har døden evighedens dimension ved sig. Ikke alene begynder evigheden med døden, men den afgøres også med døden. Derfor er bevidstheden om, at døden kommer en hjælp til at være afgjort for evigheden. Med døden træder evigheden nær. At glemme døden gør derimod evigheden fjern og måske også ualvorligt.Memento mori - husk, du skal dø - for i den bevidst hed vokser de vigtigste ting frem både i vores menneske liv og kristenliv, og i den bevidsthed er evigheden altid nær. Underligt nok; i den bevidsthed lever en ægte glæde.

 
Panel title

© 2018 FREE

Antal besøg: 359287

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,64315605163574sekunder