JESUSLIVET - HVAD FÅR JEG UD AF BIBELEN

  År 1941. 

Du finder bibelen på www.Bibelen.dk


 

Bøn!
Vi takker dig Gud vor Far, fordi du har givet os de hellige skrifter, vor Bibel, som kan gøre os vis til frelse. Og vi beder dig, om at den ikke kun skal være os til trøst, også  det, beder vi om, men også, at du igennem den vil tugte og revse os, når vi trænger til det, for at Gudsmennesket, vi, der har givet os over til dig, må blive fuldkommen og
dygtiggjort til al god gerning.

Amen

 

Hvad får jeg så ud af Bibelen.
Ja, det er sikkert forskelligt hvad de forskellige får ud af Bibelen, folk har forskellige behov, og ikke alle kan forstå skriften ens, dog har vi alle samme Herre og Gud.

Men, jeg er sikker på at der er noget som vi alle sammen får ud af vor Bibel, noget som er vor fælles udbytte ved Bibellæsning. Det er, at Gud er god, og ønsker at vi alle skal frelses, og komme til Sand erkendelse af Jesus, ved omvendelse og tro.


Det er hvad enhver kan få ud af Bibelen, hvordan han så end stiller sig overfor den.
Men, jeg er sikker på, at mange af os ikke alene har nøjedes med at konstatere denne kendsgerning, men også virkelig er nået til at modtage det og at tro det, og er blevet Kristen. Og det er jo det bedste og det egentligste udbytte Bibelen kan give os.
Og jeg er selv så lykkelig, at jeg kunne påstå, at det har jeg fået ud af Bibelen, at jeg er blevet overbevist Kristen.


Hvad får jeg da, som Kristen, ud af Bibelen hver dag, hvilken nytte drager jeg af den i det daglige liv?

Jo, i min Bibel får jeg opmuntring, der svarer Gud mig på mange ting, der svarer Gud mig på mange bønner, der går jeg hen, når jeg er i tvivl om et eller andet. Og alt hvad der angår ydre form og lære vil Gud vise mig gennem min Bibel.


Er jeg en sand Kristen, vil jeg ikke alene finde trøst, opmuntring og anvisning, men jeg vil også lade mig tugte og revse gennem Bibelen. Guds Ord er mit lys for mit liv, så jeg ikke farer vil. Det er jo ikke så vanskeligt at bruge sin Bibel, når man kun ser på den som et trøstemiddel mod livets sorger og bekymringer, eller i hvert fald kun vil søge efter og kun vil modtage opmuntring og forjættelse, løfter, vi, skal vide, at Bibelen også bør tugte os og revse os; der vil Guds optugtelse møde mig.


Nu er der måske nogen, der vil spørge: Hvordan skal vi bære os ad med at få det ud af vor Bibel?

Jeg tror, at det er en temmelig udbredt misforståelse, at man, for at forstå og få noget ud af Bibelen, absolut skal gå hen i kirken eller missionshuset, for at høre det fortolket af en prædikant. Man skal gøre det, naturligvis, forstå mig endelig ret, og betydningen af at vi daglig kan høre Guds Ord fortolket kan ikke overvurderes. Jeg vil, rent praktisk, stærkt anbefale, at enhver først og fremmest selv læser og studerer sin Bibel, trænger ind i den og bliver fortrolig med den. Fordi, når vi sætter os og læser i Bibelen med bøn og et åbent sind, har vi Guds forjættelse, om hans Helligånd vil gøre Ordet forståeligt og levende for os, og det er helt sikkert lige så godt og udbytterigt som den bedste fortolker.

 

Her får vi så tydelig at vide, hvorfor Gud har givet os vor Bibel. For at jeg, synderen skal blive vis til Salighed ved Kristus Jesus, for at blive et frelst, helliggjort og retfærdiggjort menneske, en sand Kristen.

 

For mange af os, og det er dette, det vigtigste at kunne sige: Det vigtigste og bedste jeg har fået fra min Bibel, er at jeg ved Jesus er blevet klog til frelse, med andre ord, jeg er blevet Kristen, frelst og født på ny ved omvendelse og tro på Evangeliet, og det har Guds Ord, min Bibel bevirket. Dog tror jeg ikke, det er alle Kristne, som kan sige at det er ved læsning af deres Bibel, de er blevet Kristne. Jeg tror det gælder for mange, at de har mødt Gud for første gang f.eks. i naturen, musik, kunst o.s.v. Men for alle Kristne bør det gælde, at Bibelen det er deri, jeg har fået kraft til dag for dag at leve med min Gud, fordi, der står videre, at den hellige skrift er indblæst af Gud.


At skriften er indblæst af Gud vil sige, at Guds Ånd er deri. Det er derfor ikke død tale jeg hører, når jeg læser i min Bibel. Det er Guds levende Ord.


Levende Ord, det vil sige, at de gælder mig, kan trænge ind, så jeg hører og gør derefter. Der får jeg opmuntring, der svarer Gud mig på mange bønner. Der går jeg hen når jeg er i tvivl om et eller andet. Der vil Guds optugtelse møde mig og alt hvad der angår ydre form og lære vil Gud vise mig igennem min Bibel. Er jeg en sand Kristen, født på ny af Guds Ord, da vil jeg også lade mig tugte og revse gennem Bibelen, det er jo ikke så vanskeligt at bruge sin Bibel, når man kan få opmuntring og forjættelser (Guds løfter) derigennem, men Gud vil også tugte mig igennem Biblen. Jeg er sikker på, hvis vi bad Gud opdrage os gennem Bibellæsning hvordan vi skulle være og stille os i alle forhold, så var der intet der hed strid mellem Kristne partier og sekter. Da var vi alle et folk i troen på Jesus, som kun hed kristne, fordi vi alle var det, født af Guds Ånd der til.


Når Danmarks Kristne i dag er delt, er det fordi den enkelte ikke vil følge Guds rettelse som han får gennem sin Bibel. Jeg vil nok, når jeg er i nød, komme til Bibelen og få hjælp, men når jeg er i strid med min broder, vil jeg så gå til min Bibel, og der få at vide, hvad jeg skal gøre, for at undgå misforhold? For det er lettere selv at være dommer og sige det er den anden der har fejlen, men det er det bare ikke, for en kristen har aldrig ret.

 

Altså, det jeg daglig får ud af min Bibel, hvis jeg er en Kristen, er lærdom til overbevisning til rettelse til optugtelse i retfærdighed for at Gudsmennesket bliver fuldkommen og dygtiggjort til al god gerning.

 

Hvordan får jeg så det ud af min Bibel?
I vore dage er der gjort meget for at hjælpe til at forstå og læse Bibelen ret. Disse vejledninger kan være til stor hjælp, men jeg siger ligesom Vilhelm Beck engang sagde: Hvor er det en vederkvægelse; læse Guds Ord uden fortolkninger så Guds Ord selv kommer til gode hos mig uden indblanding af menneskevrøvl. Vi skal ikke tro på menneskers tanker og gamle overleveringer, kun hvad Gud i Ordet siger til os, og så gøre efter det.


Vi kan desværre ikke alle læse Bibelen på grundsproget, men vi har så gode oversættelser og kommer vi med bøn, så behøver vi hverken ordbog eller fortolkning, fordi, Guds Ord er et levende Ord, Gud gør det forståeligt for os som enkelte individer og han bøjer sig altid ned til den der beder i tro og banker på døren til Hans rige og retfærdighed.


Der får jeg det, jeg trænger til, selv i de små ting.
Der har jeg fået svar så mange gange, når jeg var i tvivl. Min søn, hør din faders undervisning og forlad ikke din moders lov. Men, der har også været mange gange hvor jeg har gået til min Bibel uden at få svar eller direkte svar.


Bibelen er vor største skat på jorden.
I Bibelen finder jeg svar på de spørgsmål og gåder i tilværelsen, som jeg har brug for at være klar over; jeg finder alt det som er tilstrækkeligt for mig til at leve et Kristent liv.

Aage Rosendal Nielsen

 
Panel title

© 2018 FREE

Antal besøg: 358381

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,58457899093628sekunder