JESUSLIVET - I MÆND. ELSK JERES HUSTRUER.

I mænd


År 1973.


Du finder Bibelen på www.Bibelen.dkI, +mænd! elsk jeres koner, og vær ikke bitre imod dem« Kol. 3: 19. Guds ord siger, at hustruer skal underordne sig de res mænd, men for disse er det en meget vigtig lære, at de skal elske deres koner og ikke være bitre imod dem. Det ansvar en mand har fået betroet ved at være sin kones hoved, kan lede ham helt på vildspor, hvis han glemmer, at Kristus, som er hans hoved (1.Kor.11:3), forventer, at han virkelig elsker sin hustru og aldrig benytter sig af, at Gud har sat ham til at være familiens overhoved. Det er så let for ham at lægge skylden på konen, når noget går galt, og det er så let at glemme, at konen gav afkald på alt for at blive hans livsledsager - opgav sit navn, sit hjem og alt. En mand glemmer så let, at de små opmærksomheder, de små venligheder, de små beviser på hans om sorg for konen er af afgørende betydning for, om hun bliver en lykkelig, samarbejdende livsledsager eller ej.


Vær ikke bitre, - åh, de hjertesorger, den fortvivlelse, de ulykker som så ofte bliver følgen, når bitterhed og uvenlighed sniger sig ind. Hvis manden havde husket og adlydt Guds ord, som siger, at han ikke må være bitter imod den kvinde; som har forladt alt for at være hos ham og dele livets glæder og sorger med ham. Vær ikke bitre. Guds ord siger det! Det er nødvendigt, at det siges! Det er så let at benytte sig af den, man har en slags autoritet over. Gud hjælpe os til aldrig at gøre det. I mænd, husk det løfte, I aflagde ved alteret, da I for Gud og mennesker højtideligt lovede, at I ville elske og ære den dyrebare brud. Min broder, en sand kone ophører aldrig at være din brud. Husk det, og husk det højtidelige løfte, som Gud hørte dig aflægge på din bryllupsdag. Måske skulle du akkurat nu gå og bede din kone til give dig, at det er mislykkedes for dig at elske og ære hende, som du lovede at gøre det.Elsk Gud og hold Hans bud.

Uden hensyn til hvad din kone gør eller ikke gør, siger Gud til dig, at du ikke må være bitter imod hende. Du må måske somme tider fortvivlet gå til Gud for at kunne være i stand til at holde dette ord - men, broder, i Jesu navn, hold det! Jeg bønfalder dig om ikke at vente, til din kære, skuffede kones trætte og slidte legeme lig ger koldt i kisten - men få din sag bragt i orden med Gud og med din kone nu i dag - så Gud kan blive æret, og dine bønner ikke skal blive hindret (1.Pet. 3: 7-8). »En mand er sin kones hoved«

Ef. 5:23 - og han må som hoved stå til regnskab for Gud. Mange mænd lader konen være hoved og lader på den måde hånt om og foragter Gud og Hans hellige ord. Alene den kendsgerning, at Gud! har gjort manden til hoved, skulle gøre manden årvågen over for det at elske konen og ikke være bitter mod hende. Naturligvis betyder dette ikke, at en mand skal lytte til sin kone i alle ting, for ansvaret for tagne beslutninger hviler på manden, og Gud forbandede jorden, fordi Adam lyttede til sin kone og derved blev ulydig mod Guds bud (1. Mos.3:17). »Men fra begyndelsen af, ved skabelsen, skabte Gud dem som mand og kvinde. 'Derfor skal en mand forlade sin fader og moder (og holde sig til sin hustru); og de to skal blive et kød.' Så er de da heller ikke længer to, men et kød. Derfor: hvad Gud har sammenføjet, må et menneske ikke adskille« Mark. 10:6-9.Hvor kunne ødelæggelse af mange hjem og op hævelse af mange ægteskaber være undgået, om unge ægtepar ville begynde rigtigt og adlyde alle Guds bud såvel til mænd som til kvinder. Guds veje er bedst. Jesus, menighedens hoved (Ef. 5:23-24) befaler unge ægtepar at forlade far og mor og stifte en ny husstand. Lad aldrig, svigerfamilie komme mellem jer. Når Her ren siger, forlad, mener Han det. Det betyder ikke, at man skal ligge i fjendskab med sine slægtninge, men lade dem forstå, at de ikke må være årsag til vanskeligheder i det nye hjem.


Mand og kone, hold jer til hinanden, gennem medgang og modgang. Hvad eller hvem Gud, Herren har sammensat må intet menneske adskille.

 
Panel title

© 2018 FREE

Antal besøg: 363208

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,55084919929504sekunder