JESUSLIVET - IBOENDE SYND..

Iboende synd


Du finder bibelen på www.Bibelen.dkDet er mig Johannes, som har hørt og set dette. Og da jeg havde hørt og set det, faldt jeg ned for fødderne af den engel, som havde vist mig dette for at tilbede den. Men englen sagde til mig:' Nej! Jeg er kun tjener som du og dine brødre, profeterne, og som de, der holder fast ved ordene i denne bog. Gud skal du tilbede. Joh.Åb 22:8-9' Det er mig Johannes' - jeg, som bare var en fisker ved Genezaret Sø, kaldet til at følge Kristus - 'Jeg så alle disse store ting'. Vi kan se store ting endnu, som Johannes gjorde! Det er interessant at se, hvor mange af Johannes' karaktertræk vi finder i denne vidunderlige Åbenbaring. Han fortæller os, at da han så Mesteren igen efter så mange år, faldt han ned for Hans fødder, som var han død, lige så meget af glæde som af frygt. Så fortæller han os at 'han græd meget', da ingen blev fundet værdig til at åbne bogen; og hvor ærligt fortæller han ikke ting om sig selv, som ikke er til hans fordel. Det er et stort bevis på nåde, når et menneske kan gøre det - ikke bare sige at han er en synder men fortælle ting, han gjorde, der var forkerte. Englen befaler ham omgående at rejse sig. 'Hvorfor tilbede tjeneren når Mesteren er her? 'Lad os af denne hændelse lære om doktrinen om den iboende synd i en troendes hjerte. Iboende synd som en doktrin/lære. En troende er helt fri for skyld. Gud kan ikke udpege en syndeplet på en sjæl, der har troet på Jesus. Den troende er også fri for syndens herredømme, men han er ikke fri for eksistensen af synd i hjertet. Indtil vi ser Kristus, vil vi aldrig være fri for syndens tilstedeværelse. 'Et blik på Jesus som Han er vil slå al synd ihjel for evigt' Hvis vi siger, vi ikke er syndige, bedrager vi os selv.' Hvis vi siger, at syndens rod er ude af os, bedrager vi os selv. I Rom 7:21 siger Paulus 'Jeg finder altså den lov, at jeg, skønt jeg vil gøre det gode, kun evner det onde'. 'Lov' betyder der en kraftfuld tendens, ligesom en lov. Der er altid rester af den gamle natur og i den gamle natur er der altid bedrag. 'Det er endnu ikke åbenbaret, hvad vi skal blive'. Vi er kun på vejen til den fuldstændige forløsning.
Johannes var nu omkring halvfems år gammel. I halvfjerds år havde han vandret nær ved Gud (været Kristen). Man skulle have troet, at iboende synd var død i ham. Men iboende synd er ofte stivnet men ikke død. Ikke så snart var Paulus kommet ned fra Paradis og Den tredje Himmel, før Gud siger det vil være nødvendigt at sende en engel fra Satan, for at han ikke skal blive hovmodig.' Gud sagde ikke ' Jeg vil slå hans synd ihjel,' men 'jeg vil holde den nede'. Der var stadig iboende synd i Paulus' hjerte. Denne discipel Johannes, som var nået så langt i sit guddommelige liv, fortæller os, at da han havde fået lov til at lytte og se, alt det der er nedskrevet og havde hørt invitationen til Lammets Bryllupsfest, faldt han ned for englens fod for at tilbede den. Snart efter dette vandrede Johannes gennem Det Ny Jerusalem og så dens vidunderlige mure, dens perleporte, de frelste i deres hvide klædninger. Ville du ikke have troet, at hans iboende synd var visnet væk nu? Da jeg hørte disse ting, faldt jeg ned for englens fødder, 'etc. Han havde for en stund glemt Mesterens herlighed ved at undre sig over tjenerens herlighed. Vi behøver at være på vagt til det allersidste. Satan ved, der er fyrsvamp i dit hjerte, og han prøver at kaste en glød ind. Den elskede Johannes er ikke perfekt endnu, skønt han har været gennem Det Ny Jerusalem.Hvorfor efterlader Gud en rod af synd i vore hjerter.

Han tager ikke syndens eksistens væk, men han tager dens herredømme væk. Det er lige som Salme 110:2: ' Hersk midt blandt dine fjender'. Konsekvenserne af, at den iboende synd er efterladt i os, er. At vi bliver holdt fra at støtte os til vores personlige hellighed. Vi kan ikke udpege én dags perfekt lydighed, eller én perfekt hellig gerning. Til den sidste stund er vi nødt til at stole på blodet, at den får os til at se frem til Kristi Dag. 'Når Han åbenbares, skal vi blive ligesom Ham.' Hvordan vi i mellemtiden skal tage os af denne iboende synd. Synd i en troende er lige så virkelig som i nogen anden. Jeg ved ikke, om iboende synd bliver svagere og svagere. Men her er, hvad vi skal gøre. Vi skal tænke på den iboende synd; for lige så sikkert som vi har iboende synd, har vi iboende Ånd. Så vi har altid hjælp ved hånden. Det er ligesom Kristus i båden. Vi tror ofte, at vi må møde besvær eller fristelse alene og glemmer den iboende Ånd. Han sover ikke, Han er i båden, men Han venter, til vi kommer til Ham, og ligesom dengang, væk Ham. Det er sådan, vi får sejren over iboende synd. En anden måde er at give troen næring. 'De har besejret ham ved Lammets blod og ved deres vidnesbyrds ord'. Intet forskrækker djævelen som at vise blodet frem. Han flygter fra det. Se nu og da på Kristus, og hvis du ser på Ham, vil Han se på dig. Vær ved godt mod, troende! På trods af den iboende synd vil vi ikke blive udelukket fra Himmelen, og til sidst vil Han præsentere os 'uden fejl for Guds trone.'

 
Panel title

© 2018 FREE

Antal besøg: 359318

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,34516596794128sekunder