JESUSLIVET - JEG TROR PÅ MIRAKLER I DAG
 Katryn Kuhlman. 1971.

 

Det er blevet skrevet mange værker om dette udefinerba­re som kaldes tro, og alligevel ved vi meget lidt om emnet. Tro er en egenskab eller en kraft som gør et menneske i stand til at modtage noget man ønsker. Stort set ret nær­mere kommer man ikke når det gælder at forklare det. Og vi må gang på gang ty til.Heb.11. Tros kapitlet. Du kan ikke veje den eller måle den. Det er ikke noget du kan tage frem og se på og under­søge. Du kan ikke sætte fingeren på den og med bestemthed sige «Dette er det.» At forklare troen fuldstændig er som at de­finere energien i en udømmende sætning. Fra fysikkens ver­den ved vi at et atom er en ver­den i sig selv, og den energi som kan udvikles i denne lille verden er sådan at den forvirrer flere end den gavner os. Forsøg at definere den, og du havner i en, masse vanskeligheder. Sådan er det også med troen i, det åndelige rige. Men skønt det ikke er let at definere nøjagtig hvad tro er, så ved vi hvad den ikke er.

 

En af de mest gængse fejltagelser vi gør er at forveksle tro  med antagelser. Vi må altid være på vakt for faren for at tage fejl  her, for det er stor forskel mellem disse begreber. Det ligger for eksempel en lille sten på strandbredden, men stranden er mere end små sten. Hvis småstenene skulle hævde at de var stranden, så kunne vi sammenligne, dem med uforstandige, som tror de er mere end de er. Nogle sten som slet ikke kender deres værdi og plads i vandet. Man vil mene de var stolte uden grund.

 

Det er mange som blander ingredienserne i deres egen indstil­ling. De blæser sig op til vældige mænd og kvinder. Mener de er selve drivkraften, endskønt de kun er så sten i vandkanten. OG de tror de er vadet endskønt de kun ligger i vandkanten af det store hav. Havet er Guds Ånd. De mikser al ting sammen, som var det en gang mudder, alt er lige godt og alle har samme opgave, alle er vi ligestillet. Ja. Vi er alle lige i Guds øjne. Men. Vi har forskellige opgaver og tjenester. Vi er ikke bestemt til alle at være lærer og profeter. Alle er vi en del af stranden. Hvorfor så nogen mener at være et vældigt lys i forhold til andre. Blot fordi de har fået en bestemt tjeneste at udføre skal jeg ikke kunne sige. De er som sten i vandkanten. Sætter sig op til dommer over andre, Hovmodigere sig ved at mene de selv er hele stranden/menigheden.

 

Mange mener at vide alt om hvordan tingene skal gøres og de er meget inde i Bibelen. Og mener de har den største tro. Meget større tro end den upolerede sten. De ved hvordan alle skal gøre og opføre sig. Som et rungende malm. Uden kærligheden til Sandheden. Jesus Kristus er de. De er som vi læser om i Bibelen. Værre end de skriftkloge/teologerne og farisæerne/hyklerne. De mener de har den ægte tro, den reneste tro. Mener sig eksperter på alle områder. De ser slet ikke deres hovmod over for de andre (sten) de glemmer alt om at deres hovmod fører til deres fald.

 

Det har vært tider da jeg har følt at troen har taget hver del af hele mit væsen i besættelse. Jeg har valgt at gøre ting, som er stik imod al sund fornuft. Ting som jeg ikke i min vildeste fantasi kunne drømme at gøre, under normale omstændigheder. Når jeg selv tænker lidt tilbage. Står jeg undrende over alt dette. Hvordan turde jeg i det hele taget gøre og sige de ting? Jeg ved det var Hellig Ånden der kom og overtog al sund fornuftig kontrol over mig. Men troen strømmet igennem hvert ord og hver handling med. en uforklarlig kraft, så jeg bogstaveligt talt, blev stående og så hvordan vi erfarede, at Gud gjorde det ene mirakel efter det andet.

 

En ting ved jeg. Adskilt fra Gudslivet og at være i Hans vilje kunne jeg slet intet gøre. Jeg er magtesløs, uden kraft i mig selv.

 

Uden Gud er det intet i dig selv, som skaber så meget som tro så lille som et sennepskorn. Du er død uden liv i dig selv. Men når Guds Ånd som oprejste Jesus Kristus fra de døde bor i dig og overtager dig helt, så er alle ting mulige. Det er Gud der ved sin kraft som udfolder sig i vor magtesløshed. VI kan kun stå og undre os over de ting der sker.

 

Guds er gaven. Denne gave at disse tegn skal følge de der tror. De der tror med hjertet og ikke er kloge i egne tanker. Vil få se Guds mirakler ske lige for øjne af dem. Den samme tro som Gud gav Sin Søn Jesus Kristus er overdraget til os. Men vi får ikke lov til at se den funktionere om vi er som hovmodige sten der tror vi selv er hele stranden. Gud er kilden hvorfra det levende vand kommer. Gud lader sin Ånd blæse hvorhen han vil. Vi kan kun som villige stille os selv til rådighed for Guds retfærds vilje og vente på at Ånden blæser hvor vi er.

 

Hvorfra kom troen? Fra Gud! Guds er gaven. Guds er æren. Guds er gerningen.  Om du virkelig ønsker et Guds mirakel i dit liv. Så har du ikke andre muligheder end at bede Gud tilgive dig dit hovmod. Og komme over i Hans Søns elskede rige. Du skal gå over fra dit døde religiøse troløse liv og komme over i samme troens rige som os. Du har kun et sted at få frelse og den ægte tro. Det er hos Jesus Kristus. Der er ikke givet dig andre måder og navne hvorved du bliver frelst. Frelst fra din hykleriske tro og kraftløse gerninger.

 

Guds er gaven. Gud er ophavskilden til alt liv og Han gør sine mirakler i Sin rette tid og på Hans forudbestemte måde. Er du i troen? Eller uden for troen? Om du tror og er tro, er alle ting mulige.

 

Fra bladet. Livets gang.1971.

 

 
Panel title

© 2018 FREE

Antal besøg: 338414

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-1,7024610042572sekunder