JESUSLIVET - JERAMIAS KAP 31
 

I Jeramias 31. Fører han sit folk til afmagt.

 

Af Jan Lund Nissen 2010.

 

Når vi selv hver i sær møder livets storme finder vi hurtig ud af hvilke kilder vi drikker af. For de fleste samme kilde som i HoseasBog 6-9.

Han som fik vore hoveder nedbøjede bygger os op igen. Det er nødvendigt at de gamle huse bliver helt nedbrudte fordi, i os selv har vi intet at bygge på. 1. Peter.5-7. Mat. 11-29. Salme. 51.

 

Jesus gav selv afkald på det hele. Han gav sig selv hen for os alle. Valgte at give afkald på sit eget liv og give det hen for os alle.

Vi beder i Fader vor. Din vilje ske. Men når Guds vilje begynder at ske hvad gør vi så lige? Når vi erfarer at vi bliver gjort magtesløse fra os selv, når vi erfarer hvordan Guds kniv beskærer os? Vender vi så rundt og begynder at skælde ud på Gud? Med en hel masse hvorfor lige det her, hvor nu mig? Begynder vi at forsøge på at give fristeren Satan skylden, når vi nedbrydes og genopbygges på en helt ny og anderledes måde end vi selv havde regnet ud?

 

Vær klar over.

Gud tager os på vore ord. Når vi beder. Din vilje ske. Ja men så har vi givet Gud vores tilladelse til at Hans vilje sker. Og så sker den altså. Men, måske mente vi slet ikke Hans vilje skulle ske, vi ønskede måske kun at vi fik vores vilje så alt ligesom bare kører i olie for os, så vi kunne slippe for livets storme eller slippe for at blive nedbrudte for at opbygges på Guds viljes præmisser?

 

Jesus gav frivilligt sig hen til Gud Faders vilje og gav afkald på alt, både venner og materielle goder gav Han afkald på.

 

Vi siger vi vil følge Jesus, være Hans disciple. Ja vel! Men, når vi så lige pludselig står overfor valget om at gøre Guds vilje, hvad gør vi så? Følger vi da Jesus, og giver frivilligt afkald på det Gud via Hans HelligeÅnd påpeger i vore liv, ikke andres, eller siger vi nej?

 

Paulus siger. I min magtesløshed udfolder Guds kraft sig! Er du så magtesløs at Guds kraft frit kan udfolde sig gennem dig. Det er ikke de andres liv du skal se på nu. Det er dit eget liv.

 

Jesus Kristus er i går og i dag den samme, det ved vi og vi tror på det. Men er vi de samme som måske for ti år siden? Har Guds viljes kniv fået lov, ofte igennem livets storme, at gøre os totalt magtesløse, så Hans krafts liv frit kan udfolde sig?

Amen.

 

 

 
Panel title

© 2018 FREE

Antal besøg: 358696

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,51552295684814sekunder