JESUSLIVET - JESUS VOR KONGE BLEV IKKE AGTET SOM KONGEN
   

Fra 1941 (en gammel andagts bog)


Kongernes Konge, kom her til jorden. Tænk en Konge som hjemløs, blev lagt i en krybbe, uden ære og pragt. Han var hos fremmede folk,

Han kom til sine egne og Hans egne tog ikke imod Ham. Da vi blev ført ind i Guds rige var vi også som fremmede for Gud. Men vi blev budt velkommen, som Konge børn blev vi modtaget. Det var mere end Selveste Kong Jesus nogen sinde selv blev på jorden. Vi har fået Liv, liv i overflod så vi hver dag vokser i både nåden og troen, og kendskabet til Jesus Kristus. Derfor sammenligner Jesus sit rige med det mindste frø. Men ud af dette lille frø kommer de største frugter, siger Han. Og snart kommer riget soleklart til syne, og til stede i evighedens gyldenår, med evig ret, fred og glæde. Godt at tilhøre det rige og ikke som et rige vi ellers ser her på jorden. Himmel og jord skal forgå men Guds ord bliver evigt.Guds Søn bøjede sig ned i ydmyghed, tog en tjeners skikkelse på og betjente alle Han mødte, det på trods af Hans høje rang. Sådan er Gud i Jesus også i dag. Han er stadig kommet for at tjene og ikke betjene. Han tjener Gud ved sin Ånd midt i blandt os. Det på trods af vi ikke altid agter Ham værdig som en Konge. Se hvor stor en kærlighed Gud har til os.
Jesus rider på palme søndag, ind i Jerusalem, som en Konge i sin egen hovedstad kom Han. Den dag ville Jesus gerne hilses på, så de senere ved Hans korsfæstelse kunne forstå at Han var og er Konge. Der var jo forud sagt (Læs. Esajas bog) allerede inden Han lod sig føde her på jorden, at der ikke skulle være nogen ende på Hans Herredømme. At Han skulle sidde på sin Far Davids trone. Få dage efter mente folk det var helt forbi med Kongeligheden. I hvert tilfælde af den slags vi ser tilhører en konge. De hånede Ham. Hans krone var en tornekrone. Hans trone og Konge stol var et kors. Kom det overraskende for Jesus selv? Nej, Han vidste på forhånd hvad han kom ned til og hvordan Hans jordiske liv skulle ende, alt havde Han for længst fået at vide. Men, med Sit indtog ville Han netop vise os alle at nu kom Kongen og tog Sin plads i vort sted. Nu kom Frelseren, nu kom Hyrden. Nu kom Fredsfyrsten og Hans rige til os. Nu vandt Han sejren over fjenden, hvor andre kun så nederlag. Nu skulle Han besejre dødens magt engang for alle. Her favner Jesus dig og mig og giver os sejren over alt ved troen på Ham. Han favner dig med sine blodige hænder holder dig fast ind til sig i kærlighed favner Han alle og beskytter alle der tror med sit eget blod. Jesu sved blandet med blod drypper ned på dig, Han stinker og er forslået, men Han favner dig. Derfor er Palmesøndag i Herren Jesu menighed også en stor dag. Den er en glædens dag, som kalder troen frem i os. Vi ser vi kan være trygge og følge Ham, vi ser hvordan han skulle lide og dø og opstå på vore vegne. Han opstod som den første forud for os til evigt liv. Han vandt ikke kun alt til sig selv for at gøre sin Far Gud glad og tilfreds. Jesus gjorde det for din og min skyld så vi kunne få fred og glæde ved troen på Ham. Ved og med sit eget blod stiftede Han fred med Gud en gang for alle. Hele verdens synd og straf tog Kong Jesus på sig. Om folk dog bare ville tro det så skulle alle se Guds herlighed og rige midt i blandt dem.

 

Er du en af dem der ikke agter Kong Jesus værdig til dit liv? Ringeagter du stdaig Guds godhed og kærlighed til dig? Se! Din Konge kommer snart for hente de der agtede Ham værdig, ved tro på Ham.

Amen

 
Panel title

© 2017 FREE

Antal besøg: 312424

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-2,6555109024048sekunder