JESUSLIVET - LÆG JER DETTE PÅ SINDE.

Læg jer dette på på sindeÅr   2009


www.Bibelen.dk


Filip 4.8 oversættelsen.1933

I øvrigt, Brødre! alt, hvad der er sandt, hvad der er ærbart, hvad der er retfærdigt, hvad der er rent, hvad der er elskeligt, hvad der har godt Lov, enhver Dyd og enhver Hæder: lægger jer det på Sinde! Hvad siger Paulus nu lige vi skal, kan vi altid det? Alt hvad der er ærbart, rent, sandt, retfærdigt og elskeligt, skal vi lægge os på sinde.


Når vi ser på det her vers, kan vi se, det handler om noget vi skal lægge os på sinde. Altså. Det handler om vort sind (sindelaget). I os selv har vi ikke alle de egenskaber som vi ser her vi faktisk skal eje for at kunne lægge alle disse ting på sinde. Det er ikke nok med, vi ved hvad vi skal, det må nødvendigvis være en del af vor natur, at vi sådan. Det handler om at være ren, lige som Jesus selv er ren ellers har vi ikke Jesus Kristi sindelag. Er vi i Jesus da er de ting vi opfodres til at fremelske og lægge os på sinde, noget som er i os i forvejen. Vi kan godt have egenskaberne, naturen uden vi gør det. Vi kan nemt komme til at leve i gamle Adams natur, eller vor egen selvretfærdigheds bedrag, hvor vi gør det sådan nogenlunde, så godt vi nu engang kan.


Det her handler ikke om hvor godt vi nu engang formår at gøre det. Det handler om at vi skal lægge os noget på sinde. Altså har det en hel del at gøre med, fornyelse af vort sind. Paulus siger. Vi skal lade os for-nye i sindet. Alle har vi forsøgt på at gøre alle de gode og Gudvelbehagelige ting, vi får at vide vi skal, men vi har alle måtte erkende vi kan ikke gøre det, som vi får at vide vi bør gøre. Vi er og bliver hjælpeløse i os selv, vi er magtesløse, uden mulighed for at forbedre os.


Hvad gør vi så?

Vi vil det gode men formår det ikke.

Vi må bede Gud om at forny vort sind, så vi ikke længere lever i vort gamle fordærvede sind, som kun gør at vi bliver fyldt med mindre værd og utilstrækkelighed. Vi må bede i tro og da vil vi også få samme sind om vi ikke har det forvejen. Paulus siger. Lad jeres sind blive fornyede. Her er selve kernen. En total sindsfornyelse. Vi synger i et vers. At ligne Jesus. At ligne Jesus, det er mit store begær, at ligne Ham. Om vi virkelig mener alt det vi går og siger og synger om. Er det livsnødvendigt med et nyt sind.


Mange har indviet sig gang på gang til et nyt liv med Jesus. De vil gerne og mener det helt ærligt i det øjeblik de gør det, men de taber hurtigt modet og synker tilbage i det gamle liv og vaner, som ofte kommer af de endnu ikke har erfaret en sindsforvandling. Jeg vil vove den påstand. Uden sindsforvandling, lever vi et dødt liv, mere eller mindre under lagt lovens krav, som vi ikke kan overholde til punkt og prikke.


Vi kan også bruge verset til at tjekke os selv, om vi er i Jesu Kristi sind eller i vort eget.


På Hverdags Dansk.

8 Til sidst, kære brødre, opfordrer jeg jer til at samle jeres tanker om det, der er sandt og ædelt, rigtigt og rent. Tænk på det, der er værd at elske og agte; og se på det, som er ædelt og godt hos andre mennesker.


Tro nu ikke, det her kun gælder alle mænd, også kvinderne skal i kærlighed underordne sig hvad Ordet siger.


Bibelen er for begge køn.

Amen

 
Panel title

© 2018 FREE

Antal besøg: 359224

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,69436502456665sekunder