JESUSLIVET - LEVENDE VAND.

Levende vand


År 1993.


www.Bibelen.dkPå denne sidste og store højtidsdag stod Jesus frem, råbte og sagde: 'Om nogen tørster, han komme til mig og drikke! Den, som tror på mig, fra hans indre skal der, som skriften har sagt, rinde strømme af levende vand. Det sagde Han om den Ånd, som de, der troede på Ham, engang skulle få. Johs. 7:37-39. Tegnet på, at livet fra Gud fylder os, er, at vi ikke længere kan holde det tilbage, men er optaget af at give det videre til andre.


Lige som floden i Ezekiel Bog kapitel 47 flyder det ud og bringer strømme af velsignelse til 1 livets tørre og øde steder. Det er, som om en bæk i hjertet er vokset til strømme af , velsignelse for verden. Det overstrømmende liv er et glad, uegennyttigt og elskende hjertes tjeneste. Gud ønsker ikke noget, som skal presses eller tvinges frem fra en uvillig giver. De bønner, som bliver bedt af en slags pligtfølelse, de gerninger, som udføres, fordi de nu engang skal gøres, det ord, som vi prædikanter kun taler, fordi vi skal tale, er døde gerninger og fuldstændig værdiløse. Den sande tjeneste udspringer fra et glad og fyldt hjerte, der som en bred og dyb strøm flyder over. Og som floden flyder den nedad til de laveste steder, idet den tragter efter at nå de sørgeligste og mest håbløse menneskeliv. Og lig floden strømmer den hele året, og hele livet igennem ind imellem de vekslende forhold omkring den og nynner som den dejlige, klare bæk, idet den risler videre: mennesket må komme, og mennesket må forsvinde, men jeg bliver ved bestandig. Dette er Helligåndens værk.


Han gør os enfoldige, elskelige, meget frugt bringende og hjertelige. Han opildner os for Gud og vort arbejde, så andre kommer til at længes efter den velsignelse, som lyser i vort ansigt og lyder i vor stemme, og som gør vor gang så glad og let. Og det er ikke blot en strøm, men strømme, som løber, hvor som helst de kan finde et leje, og velsigner alt liv, de møder på deres vej. Bruger Gud os på denne måde? Har Han fået lov at fylde os med Helligånden, indtil fylden strømmer over? Det er ikke nødvendigt, at vi prædiker hele tiden. Vi ser os i sandhed alt for ofte for langt omkring efter den tjeneste, Gud venter af os. Der er muligheder nok. Den kanal, hvorigennem Gud vil bringe velsignelse til de hjerter, som Han har lagt på vor vej, er lige for hånden. Og ved at bringe velsignelse til dem; forbereder Han os til i fremtiden at bringe velsignelse i videre kredse. En alvorlig, men bekymret kristen kvinde råbte til Gud om at få et arbejde for Ham, og hun undredes over, hvorfor hun var lukket inde i sit hjem, hindret i som mange andre kvinder at komme ud og nå en større kreds. Hendes muntre lille pige legede ved siden af hende og kaldte forgæves på hende for at få hende til at hjælpe sig med sin dukke, der var gået i stykker, og som for hende var livets midtpunkt.


Hun kom gang på gang til moderen med sine små bekymringer, men gnaven og træt som moderen var af sine egne J åndelige sorger, skød hun hende til side og I jog hende til sidst temmelig hårdt fra sig, idet· hun bad hende om ikke at besvære sig, da hun var beskæftiget med højere ting. Træt og skuffet gik den lille hen og satte sig i en krog med sin dukke i favnen, og der græd hun sig i søvn. Lidt efter vendte moderen sig om og så c de små røde, tårevædede kinder og den ' havarerede dukke i den lille piges favn. Da talte Gud til hende og sagde: Mit barn, mens du søgte en højere tjeneste for mig, har du bedrøvet en af mine små. Du ønskede at gøre noget for mig. Dit barn 1 var det bud, jeg sendte, og den lille tjeneste at hjælpe det til rette var den opgave, jeg gav dig. Den, som er tro i det mindste, er l også tro i det større, og den, som er utro i det mindste, er uskikket til det større. Moderen lod sig belære, hun tog barnet op i sine arme og kyssede det. Så bad hun Gud og sin lille pige om tilgivelse og begyndte fra det minut, at vise kærlighed, mod enhver hun kom i berøring med. Da hun var blevet tro i de ting der ligger nærmest, udvide Herren hendes markarbejds område, så hun kom til at tale med 100 ja flere tusinde mennesker. Lad på samme måde livet fra Gud fylde dig, så det kan strømme ud igennem de kanaler der omgiver os. Lad os komme til Ham og drikke og drikke, så vore hjerter/sind bliver så fyldte at vi bare må ud til syndere, og de lidende, og trøste dem der sørger , lindre deres sår, give den tørstende livets levende vand. 2.Kor.1.4. Skulle vi være for gode, os som selv har fået slukket tørsten af Gud selv, til at give vandet videre?


Dette var Mesterens liv. Det må også være disciplenes liv. Vi modtager for at kunne give. Vi får faktisk kun i forhold til det vi giver. Jo mere vi giver, jo mere vil Gud give os. Jo mere vi giver ud af Guds Ord til andre, jo mere vil Gud give os, så vi altid har rigeligt af Guds gaver ti andre, og af hele Hans egen fylde.

 
Panel title

© 2018 FREE

Antal besøg: 358608

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,4111750125885sekunder