JESUSLIVET - MØDESTEDET.

Mødestedet


www.Bibelen.dk



2. Mos. 25,22: ”Dér vil jeg mødes med dig, og fra sonedækket… vil jeg meddele dig alle mine bud.”


I Det gamle Testamente læser vi om Ypperstepræstens arbejde i Templet. På den store forsoningsdag skulle ypperstepræsten gå ind i det Allerhelligste rum for at stænke blod på sonedækket, det låg, som var anbragt på Pagtens Ark, som var lavet af massivt guld. På låget var anbragt to engle, ligeledes af guld. Låget blev kaldt for nådestolen. Her var Gud til stede for sit folk.


Nådestol hedder på hebraisk kapporet og det betyder et kar, som dækker over. Nådestolen dækkede over to stentavler, hvorpå de ti bud var skrevet. Endvidere gemmer det hebraiske ord en anden betydning. Betydningen er: ”Karret, som dækker over skylden. Derfor oversætter den græske bibel det til ”Forsoningskar”. Det vil sige min skyld blev her dækket, fordi den er sonet. Når ypperstepræsten stod foran nådestolen, kunne han næppe se guldet. Det var helt dækket af blod. Her blev forsoningsofferet udgydt på forsoningsdagen.


Da Jesus døde på korset fik nådestolen et større perspektiv. Forhænget, der adskilte det Allerhelligste og det hellige Rum, revnede fra øverst til nederst. Det har været ca. 8 cm tykt, så det skulle nærmest en overnaturlig kraft til at rive det i stykker, og så var det lige det, som skete. Jesus gik nu som den store ypperstepræst én gang for alle ind i Det allerhelligste og stængede sit blod på nådestolen for at udtrykke, at nu havde alle adgang til Guds nådestrone gennem Jesu blod. Og mødestedet for os blev Golgata. Direkte adgang til Faderen p.g.a. Jesu kærlighedsgerning. Nu kunne lovens krav aldrig dømme mig, for blodet dækkede.


Ved Jordanfloden salvede Gud Jesus til ypperstepræst, da han sagde: ”Denne er min søn, den elskede, i ham har jeg velbehag.” Og da den store forsoningsdag brød frem – den første langfredag – var denne ypperstepræst rede til at ofre forsoningsofferet. Hvad skulle han ofre for at sone menneskenes umættelige skyld? Han ofrede det bedste og mest værdifulde offer: SIG SELV.


 
Panel title

© 2018 FREE

Antal besøg: 363210

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,33835005760193sekunder