JESUSLIVET - MANDEN LÅNTE KRISTUS-SALEN.

www.Bibelen.dk


 År ca. 1880erne

Matt. 26:17-29


Disciplene gik ikke ud for at lede efter en sal, før de havde rådført sig med deres Herre. Gør aldrig noget uden at bede om råd af din Mester. Men hvorfor behøvede de at gøre dette? Det var JesuKristi facon at vente til han blev spurgt, og du ved, at det er det stadig væk. ‘Jeg vil blive spurgt om dette’.


Føler du ikke en slags misundelse over dem der fik lov til at gøre noget for Kristus? Misunder du ikke Peter, som lånte Kristus sin båd? Og misunder du ikke manden, der var i stand til at låne ham sin sal ovenpå? Der er mange ting vi kan låne Kristus nu, selv om Han ikke er hos os nu.
Her kommer en hemmelig ven til syne, som for at modveje den hemmelige fjende Judas. Denne mand elskede Kristus, for navnet ‘Mester’ (‘didaskalos’) påvirker ham som en talisman. Bemærk

Denne mands ærbødighed over for ritualer:
Han havde en fin, stor luftig sal til at låne ud til tilbedere, som kom op til denne Fest. Han havde sat sofaer op til gæsterne - ‘møbleret’ for de havde ikke som de, der i gammel tid kom ud af slaveriet, stav i hånden. De er frihedens sønner. Herren valgte salen for dens luftighed og komfort, for Han ønsker aldrig, at vi uden grund skal gøre bodsøvelser. Den var stor, fordi Han vidste hvad der skulle blive udført i den sal ovenpå en anden dag.

Denne mands kærlighed til Kristus:
Det var ikke nødvendigt at sige mere end ‘ Mesteren siger. Skriftkloge og farisæere ville ikke tale om Ham således, men venner gjorde. Et fingerpeg var nok - som da Johannes hviskede til Peter ‘ Det er Herren’. Du siger måske, at der ikke er en udtrykkelig ordre om noget bestemt. Men behøver du en udtrykkelig ordre? Er et fingerpeg ikke nok?

Æren, manden fik.
Fik Peter ikke belønning i sit fiskedræt for at låne sin båd ud? og drengene som lånte Ham sin kurv? Denne sal skal være berømt for evigt som et ‘Peniel’, et ‘Bethel’ - ‘Jehova Shammah’- større end templet. Hvis mennesker stolt siger, ‘Queen Mary boede her en nat’- hvad ville den mand så ikke kunne sige bagefter ? ‘Her vaskede Han, Ærens Konge, sine disciples fødder. Her sagde Han,” Fred efterlader jeg jer, min fred giver jeg jer.” Den sal ovenpå dufter af myrra, aloe og kassia af Kristi nådesord. Men endnu mere: Han kom tilbage til den sal ovenpå, og åndede Helligånden på sine disciple. Denne mand var uden tvivl en af de et hundrede og tyve disciple, som bagefter ventede i den sal ovenpå i bøn. Er du som ham? Vil du af dit hjerte sige‘ Opløft dig og lad Ærens Konge komme ind’ ? Han vil sætte sig ned der og gøre dit hjerte mindeværdigt. Han vil vaske dig i Sit blod fra enhver plet. Han vil fylde Dig med sin egen Ånd. Han vil prædike Sine ord for dig påny. Han vil holde Aftensmåltid med dig.!


 
Panel title

© 2018 FREE

Antal besøg: 363212

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,34568405151367sekunder