JESUSLIVET - MARTIN LUTHER OM TROEN

Martin Luther om Troen


(Fra A. B. Simpson)Troen, er en levende, aktiv, levende ting som er mægtig til at virke. Derfor er det umulig, at den ikke uophørlig skulle virke noget godt. Troen spøger heller ikke om en skal gøre gode gerninger, allerede før det spørges har den gjort dem, og den er altid i aktivitet.


Men den som ikke gør gerningerne, er et vantro menneske, famler rundt, og ser sig omkring efter tro og gode gerninger, og ved alligevel ikke hvad tro og gode gerninger er.


Tro er en levende, dristig tillid til Guds nåde, så sikker, at den troende gerne vil dø på den 1000 gange. En sådan tillid til den guddommelige nåde og erkendelse af den gør glad, frimodig og frejdig overfor Gud og alle skabninger. Dette udretter den Hellige Ånd i troen.


Derved får mennesket uden tvang, vilje eller lyst til at gøre godt mod alle, tjene alle og lide hvad det skal være, Gud til lov og pris, som har vist en sådan nåde. Derfor er det også umuligt ar skille gerninger fra tro, ja lige så umulig som det er at skille brand og lys fra ilden.


Derfor må du se dig for, overfor dine egne falske tanker og overfor unyttige vrøvlehoveder som vil være kloge på tro og gode gerninger og dømme dem, men selv er de største hyklere.


Bed Gud, at han virker troen i dig. Ellers bliver du sikkert i evighed uden tro, selv om du bilder dig selv ind at du har forstand på alt. Og kan alt hvad du vi.


Martin Luther.

Levende tro

 
Panel title

© 2018 FREE

Antal besøg: 363222

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,61686396598816sekunder