JESUSLIVET - MIN GUD TILHØRER ÆREN

Min Gud tilhører æren


www.Bibelen.dkÅr 2007Jeg vil fortælle dig, lidt om hvad HelligÅnden har sagt til mig i dag, med egne ord. Så du må fatte, at alt i Guds rige er ganske enkelt og lige til.


Nu til selve sagen. Det er lidt angående bøn.

Min Gud til hører æren for alt hvad Han gør, synges der i en sang. Jeg kan kun sig. Ja. Ammen. Gud min Far tilhører al æren for Han gør altid noget godt.


Ofte ser eller hører vi slet ikke hvor god og retfærdig Gud er. Vi jamrer os ustandselig over vores situation. Vi er så magtesløse. Vi er ikke magtesløse. Men har vi i grunden overgivet den magt, vi bilder os ind at have? Har vi i grunden tillid til Gud ? Har vi tilladt Gud få al magt over os? Ja det har vi da, siger du! Ok. Så har vi jo den vækkelse som så mange råber op om skal komme.

Når Gud har magt så, sker Guds rene fuldkommende vilje. Hellig Ånden leder os til folk der vil tro på Jesus og vi lever ikke i os selv, men Guds Ånd lever i vort sted.


Jeg personlig kan se, der er mange ting jeg mente at eje uden jeg i grunden ejede det! Vi hører så tit alen lange taler og samtaler om hvordan det var og hvordan alt jo burde være. Hvorfor er det så ikke som Bibelen siger? Har Gud forandret sig? Eller skulle der mon være os der har taget så meget af denne verden ind i vore liv, lavet så mange regler og styreformer, så Gud slet ikke kan få lov at komme til længere?


Det som det hele bunder i, tror jeg. Er vores dovenskab og magelighed, vi siger nok vi vil bede og stå op og være den der stiller sig i gabet for Guds ansigt, men det skal være på en måde, vores rigtig måde. Vi stiller regler og betingelser som vi vil arbejde under. Vi kræver retten til ferie, afslapning, afkobling, eller vi skal på stres kursus for at lære afslapnings teknikker. Fordi, vi mener det er så vigtig at huske at pleje vore egne behov.


Vi siger Herren giver den trætte styrke og Han styrke os. Men vi prøver ustandselig på at styrke os selv. Vi er ved at blive som blinde skriftkloge. Der ved en hel masse, men hvor intet funktionerer i det daglige liv.


Det lyder måske dømmende. Men. Kære læser. Prøv at se på dit eget liv. Synes du det med Gud virker som det skal? Ved vi i det hele taget hvad vi har med at gøre og hvordan vi beder fungerende bønner, som har Guds velbehag. Det er ikke de bønner vi lirer af ved møderne. Det er din daglige bøn og fællesskab med Herren, jeg her sigter til.


Jeg hørte en prædiken ang. bøn af Knud Ibsen fra 1980erne. Han sagde bla. Hvad bøn er. Står der i Apg. 4:31. Og da de havde bedt. Det var altså først da de havde bedt at de fik bønne svar. Læg mærke til. De bad i enighed. Vi får ikke fordi vi beder dårligt. Det nytter ikke om vi ikke er enige i troens bøn. Vi må tro Gud for det samme. Helhjertet vedholdende i udholdenhed.

Bøn er et værktøj, som Gud har givet os. Det er et våben hvormed vi sejrende går til angreb på fjenden.


Egen kommentar.

Bøn gør Gud til et skjold som værner os. Fordi vi viser at vi har tillid til Ham og ikke sætter vor lid til andet. På denne tillidsfulde måde vil vi få svar og erfare at Gud, vor Far også er vor værge. Vi er værgesløse, (magtesløse) i os selv. Det er forgæves om vi beder alen lange bønner om vi ikke tror vi har fået det på forhånd. Den levende tro bekender altid. Vi har fået og det takker vi Gud for.


Videre fra prædiken.

Bøn giver effekt. Den der holder fast får. Dvs. Står fast på Bibelens forudgivede løfter.


Bøn er vor offergave til Gud. Et Gud velbehageligt offer. Tænk lige tilbage på Abel. Jesus lærte sine disciple at bede, da Han var på jorden. Vi må også tage ved lære af Jesus og bede efter Guds vilje, som Jesus lærer os. Menigheden er bønneredskaber i Guds hænder. Altid en bedende forsamling. Bønnens mål (mening) er. At bane vej for Gud Herrens vilje. Gennem bøn nedbryder vi fjendens mur og Guds vilje vil da ske. Bed efter Guds vilje og du skal få.


Bøn er indflydelse/magt med Gud. Gud har givet os indflydelse på vore omstændigheder ved at give os magt sammen med Ham i bøn. Men det er kun bøn bedt efter Guds vilje der har effekt og er virksom.


Bøn er livets åndedræt. Det er vor forsynings linje, så vi ikke sulter ihjel eller farer vild. Kontaktpunktet til Gud er gennem bøn. Da får vi gaver til fælles gavn. I menighederne.


Egen kommentar.

Dvs. At troens bøn, som frelser og gør rask er det fællesskab vi har med hinanden, i Jesus Kristus. Det er ved bøn vi beder i samme Ånd som Jesus. Beder og vandrer i Jesu Ånd. Det er i bønnen vi er i HelligÅnden. Derfor siger Jesus. Bed uafbrudt. Bed og bliv ikke trætte. Det er Guds tros bøn vi skal bede og være i. I det vi altid og under alle forhold, takker og priser Herren for alle ting. Og giver Gud al ære for hvad Han gør. Vi kan roligt regne med, når vi er i Guds vilje. At alt hvad der sker har Gud selv tilskikket os.


Videre fra prædiken.

Bøn er samtale med Herren. Samtale med Gud Herren er ikke bare at vi lader vor mund løbe med alt vores. Men at vi lytter og bliver ved med at lytte ind til vi klart hører Guds rene svar.

Bøn er at rådspørge Herren. Spørge Gud Herren først hvordan vi skal gøre dette eller hint. I stedet for selv at komme på tåbelige og ufrugtbare ideer. Bøn et udtryk for at vi har fuld tillid til Gud Herren og vi stoler fuldt og fast på Ham i alle ting. Bøn er ydmyghed. Sand ydmyghed er. Når vi ser Guds storhed. Når vi ser Guds storhed i andre. Bøn et også at vi på den måde lærer at samarbejde med HelligÅnden. Bøn giver HelligÅndens disciplin, som fører til et Guds disciplineret liv. Under Guds ledelse i Hans viljes fodspor, drevet dertil af HelligÅnden.

Moses er vort forbillede på hvad en bønnens mand er. David var en bønnens mand.


Gennem bøn viser Gud os Sin vej og ikke vores.

Bøn er vejen til. Fred, glæde, renhed, retfærdighed, sejr ja hele livsnerven ligger i bønnen.

Bed først, så skal I få. Prædiken slut.


Søg først Guds rige og Hans retfærdighed så skal alt andet gives jer i tilgift.

 
Panel title

© 2018 FREE

Antal besøg: 362075

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,72179102897644sekunder