JESUSLIVET - MODTAGELSEN NÆGTET..

Modtagelsen nægtet


www.Bibelen.dkSådan stemples mange af kristne i dag. Vi opfører os nogle gange som når vi får en pakke hvor vi ser på afsenderen, og ikke vil have noget fra den afsender af, da vi kender afsenderen ret godt. Og så stempler posten den som modtagelse nægtet, Sådan opfører vi os faktisk over for de der prædiker, ja så mænd også over for vore kristne venner, når de siger noget til os, når de vejleder og rådgiver os.


Jeg sad og tænkte på. Hvorfor det ofte siger os mere at læse og høre prædikener og andet godt fra kristne vi ikke kender personligt. Hvorfor synes mange fx at Luther skrev noget så godt, hvilket han også gjorde, jeg synes selv han har meget godt at sige til os, hvorfor er det ofte mere interessant at høre om de der gået forud for os? Det er som om folk ikke rigtig tror på de der i live prædiker og forkynde ordet. Men, når de så er døde, ja så er det lige det budskab der søges og som man helt sikkert har brug for.


Har det noget at gøre med. En død kan ikke svare igen, når man ikke er helt enig med vedkommende i budskabet? Er det noget at gøre med at vi ikke kender vedkommende sådan mere eller mindre personligt? Tror vi ikke nogen gange at de der skrev det og det og prædikede det og det, som er døde, de var noget så fine som mennesker, de var vel ikke lige som prædikanten eller dine kristne venner du ikke vil høre på og rette dig efter?


Jeg har også taget mig selv i det. Jeg synes da nogle gange at de var meget bedre i gamle dage, de var garanteret ikke som den og den, der lige har læst teksten for mig. Og jeg nægter nogen gange at modtage pakken. Da kan der godt sættes et stempel på mig med, modtagelsen nægtet.


Jeg vil med det her gerne sætte fokus på det med at modtage fra hvem som helst Gud Herren sender til os. Og uanset hvordan vi får pakken leveret og så modtage den. Det er ikke budbringeren der kommer an på. Det er indholdet af selve pakken som er vigtigt for vort livs opretholdelse her på jorden.


Vi ligner jo folk på Jesus tid. Der sagde. Ha! Kan noget godt komme fra Nazaret! Om vi ser på budbringeren og ikke ser på pakkens indhold i stedet for at se på hvad mennesker er og gør, har gjort og hvordan, de efter vores egen ofte uBibelske opfattelse, burde gøre op opføre sig. Da vil vi blive stemplet i Guds øjne som nogen der nægter at modtage posten fra Ham selv af, leveret af Hans tjenere.


Jeg tror vi har en hel del post liggende hos Gud, som vi returnerede, med ordene nægtet modtagelse, vi kender god budbringeren, så nej tak til noget som helst fra den kant af.


Gud brugte et æsel til at tale. Han bruger altså hvem Ham vil, og hvad Han vil. Men. Vi returnerer ofte posten med ordne, nægter at modtage, eller vi vil ikke modtage det på den måde. Vi vil have det serveret på den måde som ser godt ud for vore øjne, som lyder sødt i vore øre, som ikke støder os alt for meget. Og vi forlanger at det skal leveres af en post omdeler, som er sådan som vi selv kræver det. Budbringeren skal ikke være snavset, skal være moralsk i orden på alle de skriftkloges områder. Vi skal helst have en ren straffeattest leveret sammen med posten før vi vil så meget som begynde at se på pakkens etikette og indhold. Og om sendebuddet ikke har en rimelig god uddannelse og helst et ophold på en anerkendt bibelskole, så nægter vi altså at modtage pakken.


Eller i det mindste skal vi vide noget om personernes baggrund og kirketilhørsforhold. Vi må jo da lige vide om det sendebud nu da også overholder vore egne koncepter og fastsatte regler, ellers kan vi jo blive ført på vildspor, og hvis det sendebud nu ikke slev lever som han siger, så kan det vel vær ret farligt for os at modtage en pakke fra en sådan person. Og alt i medens man undersøger personens liv og færden, går tiden bare for os. Og uden vi lægger mærke til det går sendebuddet lige så stille igen med pakken som vi ikke ville modtage, og giver det til en anden. Og vi står så og ser på hvordan andre lige pludselig kommer langt videre end en selv gjorde, bare fordi vi nægtede at modtage pakken. Og da står mange og begynder at se. Vi mangler noget. Der er noget vi er gået glip af. Da kan man jo passende læse om de fem brudjomfruer og se på sit eget liv.


Spørgsmålet er. Er du og jeg ydmyge nok og villige til at modtage pakken fra hvilket som helst sendebud, uden først at undersøge og vurdere sendebuddets liv og færden, eller står det et stort stempel på os. Modtagelsen nægtet?


Selvfølgelig skal vi altid bedømme ethvert budskab og ånd, om det og Ånden er fra Gud eller fra mennesker.


Hvordan har du det med din personlige modtagelse fra andre? Stemples du som. Modtagelsen nægtet?

 
Panel title

© 2018 FREE

Antal besøg: 358673

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,44106316566467sekunder