JESUSLIVET - NÅR LÆGEN KOMMER..

Når lægen kommer


www.Bibelen.dk


Joh. 4, 46-53


År 1975


Det er altid vanskeligt at tænke tilbage til forhold, som ikke eksisterede, sådan som vi nu kender dem. Det er f. eks. særdeles vanskeligt for os at forestille os, hvor megen hjælp, man kunne få af en læge på Jesu tid. Men sammenlignet med vore dages lægevidenskab både inden for medicinen og kirurgien, har den tids naturlæger kun kunnet yde hjælp på meget begrænsede områder.


En enestående karismatiker, som hjalp mennesker på den mest forbavsende måde. Det er sandelig ikke sært, at det føltes, at Guds rige var kommet nær, at Guds magt viste sig blandt mennesker som aldrig før. Sådant følte den kongelige embedsmand det. Hans dreng anede ikke sit levende råd. Men rygtet om Jesus gik gennem landet, og han tænkte: Dette er min eneste chance. Nu var Jesus kommet til Galilæa fra Judæa, Så nu var muligheden der. Han begav sig straks på vej. Han traf den store læge. Han fik hjælp: »Gå hjem. Din søn lever«. Hvilken en herlig dag, det var for denne familie i Kapernaum. Hvordan man nu end vender og drejer det, så kan man ikke læse sit Ny Testamente, uden at man bliver overbevist om, at det ikke bare var en karismatiker blandt karismatikere, en helbreder blandt helbredere, en profet mellem profeter, en rabbi mellem rabbier, som gik på jorden i 33 år. Men den mest ene stående skikkelse, som har gået på jorden. Helbreder, forkynder, sjælesørger. Der har ingen været som han.


Hør Hans ord, som man ikke kan lade være med opmærksomt at lytte til: »Hvis I ikke får tegn og undere, vil I ikke tro.« Det er som Jesus vil sige: »Jeg har på følelsen, at det er mine velgerninger I vil have, min hjælp til at finde løsning på jeres problemer. Men vil I også høre på mig, bortset fra den ydre velsignelse, som I venter hos mig.« Og der er vel ikke mange kristne, som ikke må erkende, at Jesus her rører ved et ømt punkt. Vi venter, at Jesus skal bevise sin magt og myndighed ved at komme til os, når vi ikke synes, vi selv kan klare problemerne. Hvor er der mange mennesker, som bad til ham, da de blev ramt af en alvorlig sygdom hos sig selv eller en af deres kære. I nogle tilfælde oplevede de, at de blev hjulpet. Men alligevel gemte de denne meget vigtige oplevelse i deres liv. Der var i grunden ikke noget, som blev anderledes. Det kan være, at de bærer hemmeligt på et minde, som de gemmer for sig selv. I andre tilfælde gik det ikke, som de så stærkt havde ønsket og bedt om. De lukkede deres hjerter for Jesus. De blev bitre på Gud. De var så fast indstillet på, at der kun var hjælp i det, som de havde begæret, at de slet ikke kunne se, at Gud hjalp dem eller kunne have hjulpet dem på anden måde, på en måske vigtigere måde. Nu er det sådan, at Gud ofte er mere end villig til at give et tegn, et konkret udtryk for hans godhed mod os. Han er nemlig en rundhåndet Gud. Men han vil frelse os. Det betyder: Han vil ikke bare give os gaver. Men han vil give os livet i sig. Han vil gøre os til Jesu disciple, så vi bliver hans hænder størst på jorden. Helbreder, forkynder, sjælesørger. Der har ingen været som han.»Hvis I ikke får tegn og undere, vil I ikke tro.« Det er virkelig som om Jesus vil sige: »Jeg har på følelsen, at det er mine velgerninger I vil have, min hjælp til at finde løsning på jeres problemer. Men vil I også høre på mig, bortset fra den ydre velsignelse, som I venter hos mig.« Og der er vel ikke mange kristne, som ikke må erkende, at Jesus her rører ved et ømt punkt. Vi venter, at Jesus skal bevise sin magt og myndighed ved at komme til os, når vi ikke synes, vi selv kan klare problemerne. Hvor er der mange mennesker, som bad til ham, da de blev ramt af en alvorlig sygdom hos sig selv eller en af deres kære. I nogle tilfælde oplevede de, at de blev hjulpet. Men alligevel gemte de denne meget vigtige oplevelse i deres liv. Der var i grunden ikke noget, som blev anderledes.


Det et det samme vi oplever i dag. Det kan være, at de bærer hemmeligt på et minde, som de gemmer for sig selv. I andre tilfælde gik det ikke, som de så stærkt havde ønsket og bedt om. De lukkede deres hjerter for Jesus. De blev bitre på Gud. De var så fast indstillet på, at der kun var hjælp i det, som de havde begæret, at de slet ikke kunne se, at Gud hjalp dem eller kunne have hjulpet dem på anden måde, på en måske vigtigere måde. Nu er det sådan, at Gud ofte er mere end villig til at give et tegn, et konkret udtryk for hans godhed mod os. Han er nemlig en rundhåndet Gud. Men han vil frelse os. Det betyder: Han vil ikke bare give os gaver. Men han vil give os livet i sig. Han vil gøre os til Jesu disciple, så vi bliver hans hænder og fødder. Han vil være vor Gud helt og fuldt. Derfor advarer han os, at vi ikke nøjes med et enkelt solstrejf ind i vore liv, når vi kan solskin. Det er den stadige udfordring fra Jesus fra Nazaret også til vor tids kristne.


I det samme kapitel i Johannes Evangeliet, lige før denne fortælling, havde Jesus sagt til den samaritanske kvinde ved Sykars br gave, og vidste, hvem det er, som siger til dig: Giv mig noget at drikke, så bad du ham, og han gav dig livets vand.«Kan man ønske noget bedre for sig selv og sine medkristne, at man altid må have en sådan levende forventning til, hvad Gud i vor Herre Jesus Kristus kan gøre for mennesker?


Alle ting er mulige for den der tror. For den utro er alle ting umulige.

Amen

 
Panel title

© 2018 FREE

Antal besøg: 358266

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,81085705757141sekunder