JESUSLIVET - NEDBED JESU BLODS KRAFT

Nedbed Jesu blods kraft


www.Bibelen.dk


2. Mos. 12,13: ”Jeg er Herren! Men blodet skal I have som mærke på husene, hvor I er. Når jeg ser blodet, går jeg forbi jer. Ingen ødelæggende plage skal ramme jer, når jeg slår egypterne.”


Vi kender alle beretningen om jødernes udvandring fra Egypten. Vi har hørt den i skolen, læst om den i Bibelen og måske set filmen ”De ti bud”, som for mange år siden blev en stor publikumssucces i biograferne og nu også siden er blevet vist på TV.


Filmen er én stor billedfortælling om Guds suveræne magt. Instruktøren Cecil B. Demille skriver bl.a. om hensigten med filmen: ”Mit håb for den film vi har bygget over de ti bud er, at publikum, når de forlader teatret, ikke alene vil være betaget af det storslåede skuespil, det har overværet, men også opfyldt af dets ånd – at den må bibringe tilskuerne en klarere forståelse af meningen med den livsførelse, som Gud vil, vi skal følge – at den må åbne deres øjne for menneskets forhold til Gud.”


Selv husker jeg filmen som en storslået billedfortælling, og enkelte scener har brændt sig fast på nethinden, bl. a. den tiende plage.  Moses og Aron havde fået besked på at smøre lammets blod på dørstolperne som et tegn på beskyttelse. Lammet skulle være fejlfrit. Jeg husker tydeligt den ro, der prægede de jøder, der havde smurt blod på dørtræet. Trods uhyggelige lyde fra gaden, hvor den førstefødte fra hver egyptisk familie blev ramt, bevægede de jødiske familier sig roligt omkring inden døre, for de havde jo gjort det, de havde fået besked på. De har utvivlsomt ikke forstået den dybere mening, men de udførte ordren og blev reddet.


Men der er en dybere mening. For over for Gud tæller det fejlfri lams blod. Det betyder nemlig renhed, renselse, hellighed, soning, frihed og meget mere. Når ypperstepræsten i Den gamle pagt bragte blodet fra et fejlfrit lam ind i det Allerhelligste og stænkede det på Nådestolen på Pagtens ark, betød det renselse og frihed for plagede samvittigheder.


Gud førte blodets betydning videre i Jesus, Den nye Pagts fejlfrie lam. Hans blod er endnu mere fyldestgørende. I Hebr. 9,14 står der: ”Så må Kristus, der i kraft af en evig ånd frembar sig selv som et fejlfrit offer til Gud, med sit blod langt bedre kunne rense vor samvittighed.” Godt sagt! ”Langt bedre” står der. Det betyder også, at når vi i ydmyg tro nedbeder Jesu blods kraft over vore huse, så vil det være et effektivt våben mod fjendens anslag.

 
Panel title

© 2018 FREE

Antal besøg: 358118

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,6317400932312sekunder