JESUSLIVET - ORD TIL LIV
 

Ord til liv og lægedom
clear.gifOrds. 4,20-22: ”Mærk dig, min søn, mine ord, bøj øret til, hvad jeg siger; det slippe dig ikke af syne, du vogte det dybt i dit hjerte, for det er liv for dem, der finder det, lægedom for hele hans legeme.”For år tilbage oplevede jeg et morsomt replikskifte mellem et par elever. En elev havde taget sin børnebibel med i kristendomstimen - for, at vise den til os andre. Straks kom der en kvik replik fra én af drengene: ”Når man læser i sin bibel, så kan man få forbindelse med Gud”. Godt sagt! Det var der så en anden, der svarede på: ”Vi har ingen bibel, så jeg kan ikke få forbindelse med Gud.” Dertil svarede drengen: ”Så gå på biblioteket"!Han mente altså, at ville man i forbindelse med Gud, ja, måtte man gøre noget, om det så skulle være bibellæsning på biblioteket. Forbindelsen med Gud skulle i hvert fald etableres.Ja, forbindelsen med Gud etableres bland andet under bibellæsning. Gud har lagt sin ånd ind i ordene i bibelen. Mange kan aflægge vidnesbyrd om, at sådan forholder det sig.Den vise kong Salomon, som har skrevet Ordsprogene Bog, har i bibelverset til Dagens Ord et godt vidnesbyrd: Bibelordet er liv for dem, der finder det.For tid tilbage læste jeg en andagt, hvor forfatteren gjorde opmærksom på to dejlige løfter fra Bibelen.Det ene var:

Jeg ved hvilke tanker, jeg har om jer, tanker om fred og ikke om ulykke, at jeg må give jer fremtid og håb” Jer.29,11Det andet var:

Ham, der er i jer er stærkere end i ham, der er i verden” 1. Johs.4,4.Ordene talte stærkt til mig og etablerede forbindelsen til den levende Gud, som har sagt dem. Vi må klynge os til dem, alt det vi kan, så skal Gud nok sørge for at trække i de titusind usynlige tråde, som han nu kan.Jeg mindes i skrivende stund en mand, som jeg hørte sige: ”Jeg er i stor nød, jeg kan ikke holde fast i noget, jeg beder til Jesus.” Med en sådan udmelding må vi svare, at det ikke er os, der skal holde fast i Gud. Det er Gud, der holder fast i os. Gud er grundig. Tænk over at han sendte sin søn herned, for at vi ved ham skal holdes fast med Jesu Kristi blod og den dåb, der indpodede os i Jesus Kristus.Se, det er vores udgangspunkt, at hvile i nådens store verdenshav, som har nok nåde til os i al evighed. Vi kan med bønnens og troens arme svømme rundt i nådehavet og være forvisset om, at det bærer i hverdagens strid. Moses kom med loven, men Jesus kom med nåden og sandheden. Læg lige mærke til, at nåden står før sandheden, det siger noget om nådens centrale placering.Bøn:


Herre, vi takker dig,

fordi vi har så let adgang til ordet,

lad os benytte os af det hver dag.

Skab du hunger i vort land efter dit ord

og lad mange mennesker få lyst til din lov.

Amen


Kærlig hilsen - og Guds fred
Gert Grube - www.dagens-ord.bibelland.dk

 
Panel title

© 2018 FREE

Antal besøg: 337300

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,35437393188477sekunder