JESUSLIVET - PAS PÅ HVORDAN DU DØMMER GUDS TJENERE.

Pas på hvordan du dømmer en Guds tjener.


   www.Bibelen.dkDet er altid lettere, at stå på side linien og bedømme (dømme ) de, som gør arbejdet og betaler omkostningerne for, at en menighed består. Pastorer, forstandere, ældstebrødre og diakoner. De som er og føler sig kaldede til, at forkynde, tage sig af det praktiske og derigennem at tage sig af mennesker og prøve, at få deres sjæle med til himlen.


Alle kan diskuterer om ikke det var bedre, at gøre det på en anden måde. Men prisen for denne anden måde er der som regel ikke andre til at betale end de samme tjenere og deres familie. Mange af disse tjenere har ofte ønsket sig langt borte fra deres kaldelse.


Mange tjenere i vor tid bryder sammen under tjenesten til stor skam for menighederne. At være tjener og betjene mennesker er ikke en magtposition, som mange tror, når de ser tingene udefra. Det er snare en afkalds position. Menigheden går ofte forud for deres eget familieliv, forud for, at være sammen med deres børn og familie. Menighedsmedlemmerne mener, at have førstekrav på tjenerne, når de har behov. De, tjenerne har jo et kald fra Gud til at være hyrde og det må selvfølgelig gå forud for alt i tjenernes liv, mener mange. Når der er behov for sjælesorg, at rette op på mislykkede ægteskaber, at bede for syge, at tage på sygebesøg, at forestå begravelser, at tage stilling ud fra Guds Ord og tilrettevise parterne imellem, at revse, når mennesker lever i synd. Altid at være positiv, komme med et godt ord i sine prædikener, at trøste og opmuntre, når andre er nede i "kulkælderen" osv. Og samtidig bebrejdes tjeneren, at han ikke er enig med og tager stilling for den ene part mod den anden.


Har man så forladt denne elendige og forkerte drevne menighed, uanset alle de gange tjenerne tog sig af en og lyttede i timevis til alle ens bekymringer og alle de bedestunder man havde sammen med tjeneren for ens egen sag.


Han havde måske ført en til frelse, ledt en frem til Helligåndens dåb, bedt for ens helbredelse osv.


Men nu er alt det hurtigt glemt. Nu kan man rigtig fortælle om alle de negative sider tjeneren og hans hjælpere havde.


Nu finder man hurtigt frem til fællesskabet med andre utilfredse og dyrker kritikkens ånd.


Hvad siger Guds Ord om sådanne " kristne" der kun forlanger og forlanger og bebrejder og bebrejder istedet for at bære med i menigheden?


Han siger, at de samme tjenere skal stå til regnskab for disse kritiske, bagstræberiske og modvillige kristnes sjæle.


Heb.13-17 " Lyd jeres vejledere og ret jer efter dem, thi de våger over jeres sjæle som de, der engang skal gøre regnskab, sørg for, at de kan gøre det med glæde og ikke sukkende, thi det ville ikke være godt for jer."


Ja, men! Når vi nu er utilfredse med vejlederne og måske er gået over i en anden menighed og har valgt andre hyrder og vejledere, så har vi da ikke mere med den forrige forstander og ældste, at gøre. Her tager sådanne mennesker helt forkert, sådan regner Gud ikke. Han holder sig til sit eget Ord. De vejledere, som Gud har givet dig gennem livet skal forklare Gud om dit liv, medens du var hos dem. Gør det let for dem, at det ikke bliver sukkende, for det vil ikke være godt for dig.


Satan er jo dygtig, til at forklare dig, at sådanne tjenere er kun mennesker på lige fod med dig. De er ikke mere kaldede end du er. Men her tager du fejl. De er nemlig kaldet med en større kaldelse til tjeneste end du. De er kaldet til at tage sig af din sjæl med frelse for øje.


Hvordan skal vi da behandle Guds tjenere i menighederne?

1 Tes. 5. 12-13." Vi beder jer, brødre! om at skønne på dem, der gør et slidsomt arbejde iblandt jer og er jeres forstandere i Herren og retleder jer. Agt dem særlig højt i kærlighed for deres gernings skyld. Hold fred med hverandre."


1 Kor. 16. 15-16 " Men jeg formaner jer, brødre: I kender Stefanas hus og ved, at det er førstegrøden i Akaja, og at de har stillet sig til tjeneste for de hellige. Sådanne mennesker og alle, som tager deres del i arbejdet og sliddet, må I underordne jer."


1 Tim. 5. 17-19 " De ældste, som er gode forstandere, fortjener dobbelt ære, især de, der har det slidsomme arbejde med forkyndelse og lærergerning. Thi skriften siger: Når en okse tærsker, må du ikke binde munden til på den, og, En arbejder er sin løn værd. Tag ikke imod klage over en ældste, med mindre der føres to eller tre vidner."


Det Paulus skriver i disse tre skriftsafsnit er måden du skal behandle dine tjenere på. Du kan ikke afsætte eller indsætte tjenere, det er noget Gud gør.


Det er muligt, at du ikke forstår alvoren i disse skriftsteder, men Guds dom over dit liv angående, hvordan du har behandlet Guds tjenere vil falde over dig uanset du mener dig berettiget til at vurdere anderledes end Guds Ords belæring.


Denne dom er ofte begyndt her i livet. Modgang og ulykker er kommet over sådanne mennesker på grund af deres bagtalelse og modarbejde imod Herrens tjenere.


Har du syndet imod Herrens indsatte, så gå hurtigt og bekend og forlig dig med ham.


HAN SKAL AFLÆGGE REGNSKAB IND FOR GUD OM DIG OG DIT LIV. Så kan du mene, hvad du vil. Det bliver, som Guds Ord har sagt!


Grunden til, at jeg lod mig inspirerer til dette indlæg er at række dig en frelsende hånd, så du ikke skal gå i ledetog med Satan, som kaldes: Brødres anklager! Og falde i hans dom. 
Panel title

© 2018 FREE

Antal besøg: 358701

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,57716012001038sekunder