JESUSLIVET - REDE TIL AT DØ.

Rede til at dø


År 1941.


www.Bibelen.dk


Frygt ikke for dem, som slår legemet ihjel, men som ikke kan slå sjælen ihjel. Matt.10. 28. Det værste, der kan ske, er ikke at blive slået ihjel, i sær da ikke om man falder for en godt sag, for fædrelandet, eller det aller bedste, Jesu Kristi rige. Når en levende genfødt kristen dør, går det menneske direkte hjem til Jesus, det ville da aldrig kaldes for det værste. Tværtimod, er det det aller bedste der kan ske. Der er intet overspændt eller unaturligt, i at tænke sådan. Det er Jesus selv, der har lært os de. Frygt ikke for dem, som slår legemet ihjel, sagde Han. Og de fik virkelig brug for den opmuntring, de som levede i en martyrtid. Vi kan også få brug den når som helst. Fordi, vi lever også i en tid hvor man ikke tage et menneskeliv så nøje. Og ingen ved hvornår denne martyrtid igen kan flamme op, og sætte den kristne menighed på alvorlig prøve.


Lad os kun indøve den tankegang, at det værste kan ske. Et er ikke at, blive slået ihjel, om man da ellers er rede til at dø. Det afgørende er, om vi er indskrevet i livets bog. Det må vi altid have i tankerne. Er vi rede til at dø for evangeliets skyld, om det skulle være? Ingen af os kan vide, om døden er nær ved eller langt ude i fremtiden. Den kommer i Guds time, og vil kan hverken gøre fra eller til, ved at vi evt. bekymrer os for vor fremtid. Men. Vi kan stræbe efter at være beredt, når som helst og hvor som helst. Det er i grunden den eneste bekymring vi behøver at gøre os. Er vi alle rede til at dø lige nu?


Når vi tænker dybt nok efter, har vi ingenting at frygte af dem som nok kan slå kroppen ihjel, her under både sygdom, alderdom og pludselige dødsfald i en ung alder. Vor værste fjende er dem som kan gøre sjælen fortræd, og det endda dødelig. Dem skal vi være på vagt overfor, også selvom de går rundt i fåreskinds tøj og ser noget så fredelige og godmodige ud, inderst inde er de alligevel som rovdyr og vil forsøge at flå os levende om vi giver efter for dem. Nogen sådanne skal vi være på vagt mod både tidlig og sen, fordi, de vil os for alvor ondt. De stjæler og ødelægger det liv Gud har givet os og forsøger at franarre os det evige liv ved deres snedighed. Men, så længe vi er i Jesus, ved tro, er vi også under Hans evige beskyttende arme, og bevaret som frelste hos Gud. Og da har det ikke den helt store betydning, om vi lever eller dør. Fordi, vi hører jo Ham til som selv købte os til sig. Hvad gør det så om legemet en dag får besked på at, nu er det færdig her? Fordi. Det betyder jo kun at, nu begynder evigheden fra herlighed til herlighed, og Gud bevarede frelste børn går gennem døden ind til livet.


Frygt ikke, siger Jesus. Jeg er den første og den sidste som lever, og jeg var død, men se Jeg lever i evighedernes evigheder, og Jeg har dødsrigets nøgler i Min hånd. Åbenbaring. 1. 18.

 
Panel title

© 2018 FREE

Antal besøg: 352019

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,59525799751282sekunder