JESUSLIVET - RENSET AF JESU BLOD.

Renset af Jesu blod.


www.bibelen.dkGud viste mig, at jeg ikke skulle kalde noget menneske vanhelligt eller urent. (Ap.g. 10:28). Vidunderlige ord! Hvordan kunne Gud vise Peter det? Hele Skriften vidner jo klart om, at alle menneskerne er vanhellige og urene: »Vi blev som den urene alle sammen og vor retfærdighed som en besmittet klædning« (Es. 64:5), og gennem hele Skriften får vi samme billede af menneskets bundløse fordærvelse. Hvordan kan det forholde sig. Gud har vist mig, at intet menneske er vanhelligt eller urent, og alle er urene. Det ser jo ud som en absolut modsigelse. Kan Gud da modsige sig selv? Aldrig! Hvori ligger da løsningen? I et eneste ord: Golgatas kors.


Det er Golgata værkets vældige triumf:

Alle urene, ingen urene. Det taler om storheden af det værk, der blev udført på korset, vældigt, altomfattende, evigt. Vi læser i Hebr. 1:3, at Jesus, da han havde gjort renselse fra vore synder, satte sig ved Majestætens højre hånd i det høje. Renselse fra hele verdens synd er nu tilvejebragt, og Jesus har sat sig ved Faderens højre hånd efter fuldbragt værk. Og da renselsen er sket, ser Gud ikke mere på noget menneske som vanhelligt eller urent. Derfor kunne han vise Peter, at han ikke mere skulle kalde noget menneske vanhelligt eller urent. Det kunne han aldrig have gjort, hvis han selv så på alle mennesker som vanhellige og urene.


Hør nu og forstå det ret:

Efter Golgatas vældige værk dømmer Gud ikke mere et eneste menneske for dets urenhed eller vanhellighed, det blev renset bort ved korset; men nu dømmer Gud kun menneskerne efter deres stilling til hans søn. Intet menneske går nu fortabt for sin urenheds eller vanhelligheds skyld, men kun fordi det ikke vil modtage hans søn. Efter Golgata er der kun en eneste synd, der bringer menneskerne i helvedes fortabelse, og det er synden over alle synder: vantro. Synd at de ikke tror på Guds Søn Jesus Kristus.


Se derfor til, at der ikke i nogen af jer findes et ondt, vantro hjerte.(Hebr. 3:12). Ser du, hvad det onde er? Det er vantro. Når Helligånden kommer, skal han overbevise verden om synd, fordi de ikke tror på mig (Johs. 16: 8-9). Ser du, hvad den virkelige synd er? Det er vantro. »Hvordan skal vi undfly, om vi ikke bryder os om så stor en frelse? (Hebr. 2:3). Ser du, hvad det er, der styrter et menneske i fortabelse? Ikke den eller den synd, men det ikke at bryde sig om denne store frelse, hvorved der er tilvejebragt renselse fra al synd.


O, hvor ville det revolutionere dit liv, om du kom til at se sagen fra Guds synspunkt i stedet for fra dit eget! Du længes efter renhed, du tørster efter hellighed, du har det som den unge mand, der forleden trak mig til side og spurgte mig: »Hvordan kan jeg få et rent hjerte?« Du har kæmpet imod din urenhed, du har bedt, du har grædt, du har grundet og spekuleret og er ikke kommet et skridt videre. Vil du vide, hvor hjælpen er for dig? Hør nu! Din eneste hjælp er at komme til at se på dig selv, som Gud ser på dig.Hvordan ser Gud på mig?

Mig har Gud vist, at jeg ikke skal kalde noget menneske vanhelligt eller urent. Gud kalder dig altså ikke for vanhellig eller uren. Han ser dig som ren og hellig i kraft af Golgata værket. Men når Gud nu ser på dig som ren og hellig, hvorfor vil du da se på dig selv som uren og vanhellig? Det er vel sandt, at du er sådan og aldrig bliver anderledes i dig selv, men det er lige så sandt, at du i Jesus Kristus er ren og hellig, fordi han på korset bortskaffede al din urenhed og vanhellighed og i stedet for gav dig sin egen renhed og hellighed.


Se ikke længer nedad på dig selv. Løft du nu kun blik mod Jesus kun fred udstråler han blik/øjne.

 
Panel title

© 2018 FREE

Antal besøg: 358845

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,44683003425598sekunder