JESUSLIVET - RETFÆRDIGGØRELSE OG KALD.

Jan Lund Nissen

Vi skal se lidt på vor retfærdiggørelse, i troen på Kristus.


Hvordan kan vi være det, når vi som Paulus siger i. Rom. 7.14-15. Gør det onde, vi ikke vil. Vi oplever alle. Vi har nemmere ved at gøre det onde, det modsatte af, hvad vi læser i Bibelen og hører om vi bør gøre. Vi vil så gerne men ifølge lovens krav er det umuligt for os at leve et retfærdigt liv. Alligevel siger Gud i sit ord. Vi er Hans retfærdiggjorte.


I Rom. 8.10. Siger Paulus. Om Kristus er i os, er legemet dødt, men Ånden (HelligÅnden) er liv er pga.

Retfærdigheden.I 2.Kor.1.22. Står der at vi har fået HelligÅnden som pant på vort evige liv.


Har du i grunden prøvet at dele ordet HelligÅnden op? Hel lige Ånd, helt samme Ånd som er i Jesus. Var Han uretfærdig? Nej vel! Derfor, er vi Guds retfærdiggjorte i Kristus.


Det er altså ikke i os selv retfærdiggørelsen ligger. Vi bliver ikke retfærdiggjorte, ved at vi forsøger på at leve så retfærdig, som vi nu er gang kan, i Rom. 9.16. Siger Paulus. Det afhænger ikke af menneskernes vilje eller stræben, men af Guds barmhjertighed.


Retfærdiggørelsen er Guds værk.

Det er Guds gave til os, i kraft af Jesu offer på korset. Vi er gjort retfærdige i kraft af Jesus. Jesus siger selv. Ingen uretfærdig kommer nogen sinde ind i Himlen. De der ikke har Jesus ved HelligÅnden inde i sig (de ufrelste) er de uretfærdige, de er udenfor Guds retfærdighed, som er Jesus Kristus, i os og vi i ham.


Dvs. Os som hører Jesus til, har Gud retfærdiggjort. Paulus siger det sådan i Rom.8.29-30.Dem, han forud har kendt, har han også forud bestemt til at formes efter sin søns billede, så at han er den førstefødte blandt mange brødre. V30. Og dem, som han forud har bestemt, har han også kaldet, og dem, han har kaldet, har han også gjort retfærdige, og dem, han har gjort retfærdige, har han også herliggjort.


Det er sket.

Det er sket. Jesus Kristus råbte engang for fuldbragt. Fuldt ud bragt. Guds retfærdige offer er sket. Jesus nedbrød den adskillelse der var mellem Gud og os, så vi blev Guds retfærdiggjorte ved vor tro på Jesus Kristus. Det siger Paulus i. 1.Kor.1.30. Men ham skyldes det, at I er i Kristus Jesus, som er blevet visdom for os fra Gud, både retfærdighed og helligelse og forløsning.


Kald/arbejde.

Fordi. Vi er Guds retfærdiggjorte, i troen På Jesus Kristus, har vi alle fået et kald/arbejde at udføre. Det er som Paulus siger i Rom.7.25. Men Gud ske tak ved Jesus Kristus, vor Herre! Med mit sind tjener jeg da Guds lov, men med kødet syndens lov.


Vi er alle Guds tjener med hver vort kald (arbejdsopgave) Vi tjener Gud som vi er, nogen som Peter, der tjente ved bordene (praktisk arbejde). Andre med forskellige nådegaver. Alt sammen for at legemet, som de forskellige lemmer kan fungere, så vi i kraft af Guds viljes beslutning altid er i Gudstjeneste.


Derfor er det også vigtig vi hver i sær bliver i vort kald (arbejdsopgave). At vi udfylder den funktion på legemet vi har. Det er ret vigtig, vi hver i sær kender vor plads og kalds arbejde. Her har vi fået forskellige evner/talenter som Gud ønsker at bruge.


Dvs. Vi har alle et kald (en arbejdsopgave) indenfor Guds rige. Derved opfyldes Guds retfærdigheds kald i os, vi udfører Hans tjeneste, vel at mærke ved at Han ved HelligÅnden i os udfører tjenesten. Ikke os, men Jesus Kristus i vort sted. Ellers bliver det til uretfærdigheds tjeneste, hvor det er os selv der tjener i et eller andet kald/arbejde som vi selv mener passer til os, og der ved kommer vi til at leve i os selv, og vore egne selvretfærdigheds gerninger, som ikke giver nogen frugt, eller kun vil brænde op som hø og strå.


Vi er Hans værk, skabte i Kristus til at vandre/leve i Guds forudtilrettelagte gerninger.


Alt sammen pga. Guds retfærdighed i Jesus Kristus, ved vor tro på Ham, og Hans retfærdige offer på korset.

Af Guds nåde blev vi frelst, retfærdiggjort. Det skyldes på ingen måder os selv. Guds er gaven. Guds er æren.

Amen.


 
Panel title

© 2018 FREE

Antal besøg: 352017

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,34266996383667sekunder