JESUSLIVET - SANDHEDEN I JESUS


Michael Dalsti"Men således er I ikke blevet undervist om Kristus..." Ef. 4:20Darby, som havde en central plads i forbindelse med menighedens restaurering, idet han fik lys over Jesu genkomst, blev også brugt til, i bedste Luther-stil, at lave en oversættelse, som f.eks. Watchman Nee satte stor pris på og kaldte sin yndlingsoversættelse. Passagen i Efeserne 4:20ff er her oversat noget anderledes end i vor danske bibel, der taler om "skal opgive" og "aflægge det gamle menneske" osv. Darby har en oversættelse der er i langt bedre overensstemmelse med Rom. 6-8 (husk: Skriften skal tolke Skriften). Darby oversætter i denne passage Paulus således: "Men I har ikke lært at kende Kristus således, hvis I har hørt og er blevet undervist i Ham, i overensstemmelse med sandheden i Jesus, [nemlig] at I har aflagt det gamle menneske, som fordærver sig selv ved sine bedrageriske lyster... og har iført jer det nye menneske, som ifølge Gud er skabt i sand retfærdighed og hellighed." (Oversat fra engelsk, uddrag af Ef. 4:20-24). Ved at tilføje "nemlig" understreger Darby, at det følgende er en beskrivelse af hvad vi har modtaget i Kristus.


Jeg synes denne oversættelse er god og at den understreger den evige sejr vi lever i - i Kristus. Set fra Guds synsvinkel er Golgata-værket afslutningen på Adam-slægten (derfor er Kristus Jesus den sidste Adam) og begyndelsen på en helt ny slægt - sønnekår hos Gud (derfor er Jesus det andet menneske). Det, der ligger i korset er, at Satans "medarbejder", Kødet, er medkorsfæstet og er derfor "trådt ud af virksomhed." Dette er følgen af, at Kristi evige sejr blev manifesteret på Golgata og at vi har taget imod denne åbenbaring i tro, dvs. ved at Ordets sandhed blev gjort levende ved Ånden. I parentes bemærket kalder vi Kødet for Satans "medarbejder" fordi Satan, Verden og Kødet (dvs. dig, som du er i Kødet) er den sataniske tre-enighed, jvf. F. B. Meyer.

Vi skal ikke regne det gamle menneske (som før var ét med den iboende Synd) for dødt for, at det skal blive dødt; så var vi jo ikke i Kristus og Hans sejr, men ville i så fald først komme det senere. Det er ikke hvad Skriften lærer. Sjælens frelse (dvs. karakterforvandlingen, jvf. Filip. 2:13) har intet med den gamle naturs uskadeliggørelse at gøre - det har Jesus gjort på korset: "Det er fuldbragt." (Joh. 19:30). På hvilket grundlag tør vi sige dette? På en vurdering af hvordan jeg opfatter mig selv eller ved at se på omstændighederne? Nej, udfra Ordet tør vi sige som Herren, at det gamle menneske er dødt og takke Ham for, at vi lever et helt nyt liv, hvor Ånden er suveræn og jeg i Ham forvandles til det samme billed, så jeg i karakter ligner Ham mere og mere (fra åbenbaring til liv). Eller som Wesley ville have sagt det - vokser i nåden og Ordet; men kristen fuldkommenhed er udgangspunktet i det nye liv. Ordet gør sit værk i os (1. Tes. 2:13).

I dette liv er din tro langt mere enkel, end før du så Korsets betydning. Det du frygter mister sin magt, fordi Ordet gør sit værk i dig. Du ved, at under forbandelsen var det omvendt: det du frygtede for, kom over dit hoved. Det er ikke et liv du kæmper dig til, men en åbenbaring, du modtager af Herren, og som gør sit værk ved Ånden. Dog ikke således, at vi kommer til at leve et liv i vældige sjælskræfter med mange personlige sejre og mange kødelige ønsker opfyldt. Nej, skatten har vi i lerkar (2. Kor. 4), og Herren leder os for at nå åndelige mål, som Han har besluttet at føre igennem og som Han magter at føre igennem (Job 42) i dit liv; og dette særligt for at du kan være brugbar til at bringe velsignelse og frelse til andre. Det er styrke i svaghed (2. Kor. 13).


Jesus er en trofast Gud. Det er vidunderligt, at opleve sønnekår hos Ham. "Hans nåde er ny hver morgen, hans trofasthed stor." (Klagesangene 3:23).
Amen!


 
Panel title

© 2018 FREE

Antal besøg: 362732

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,42908501625061sekunder