JESUSLIVET - SE JEG ER HERRENS TJENERINDE.

Se, jeg er Herrens tjenerinde/tjener, mig ske efter dit , Ord!


År 1963.


www.Bibelen.dk


(Luk, 1, 26-:38),

Det Svar, som Maria gav den Dag i Nazaret, som står som overskrift over disse Linjer er et Ord, som slet ikke kan undgå vor opmærksomhed. Det er ikke blot et smukt svar. Men det røber den Indstilling "og det, sind, som alene har Guds velbehag, idet det viser to ting:


  1. Den store Ydmyghed. "Se, jeg er Herrens tjenerinde," På grundsproget lyder det endda stærkere, idet det egentlig betyder: slavinde/slave. Den, der siger sådan, fraskriver sig selv enhver ret og rådighed. Det er sandelig ydmyghed!

  1. Den store lydighed. "Mig ske efter dit Ord]" Det Ord, Gud talte, til hende gennem sin Engel; det ville hun gå ind under i ubetinget lydighed. Det var ikke nogen let vej. Det kunne meget nemt, blive anledning til spot og misforståelser. Og at det kom til at føre dyb og smertelig lidelse med sig" kom Maria til at erfare fuldt ud, den dag hun stod "som spyddet gennem sjæl og liv med mordersværd og dræberkniv".

Men alligevel førte den Vej til Lovsang. Senere lyder det lov sang fra Marias læber; Min Sjæl højlover Herren." Og hun tilføjer. "Herefter skal alle slægter prise mig salig." Og hun fik ret. Ganske vist ved vi, at "selv Jomfru Maria, Mor til Jesus Kristus, med al Guds Hellighed og nåde, blev hun ikke salig for om muligt at nogen skulle tro, de bliver frelste ved tro på hende. Ingen bliver frelste andre steder end gennem Jesu offer på korset. Det er ikke under Himmelen eller på jorden givet os noget andet navn hvorved vi bliver frelste, end ved at vi tror Jesu navn og Golgata. Vi frelses ikke ved at være katolikker, med deres lærdomme. Det er vi fuldt klar over. Men alligevel fik hun en enestående storhed mellem mennesker. Og den skal sandelig heller ikke nedgøres og glemmes. Den fik hun, fordi hun valgte ydmyghedens og lydighedens vej. Det er altid den vej, der fører til lovsang for en selv og til velsignelse for andre.


Alligevel er dette, ikke det egentlige i Evangeliet i dag. Vi skulle, jo gerne finde ind til det inderste. Og det er ikke et budskab om Maria, men et budskab om Jesus. I denne Tekst nævnes første gang på jorden. Navnet Jesus. Der har været forjættelser/forudsigelser, om en. Frelser mange gange tidligere. Men Navnet på Barnet, som blev opfyldelsen af disse løfter, nævnes første gang her. vi kan sige det sådan, (og dermed giver vi Maria og Jesus den plads, som er den rigtige, det må også godt tjene til ophøjelse af Jesu Mor): Det er sådan, at Maria her slår den Tone an, som giver os nøglen til forståelsen af Jesu Storhed og Herlighed, netop gennem dette Ord: "Se, jeg er Herrens Tjenerinde, mig ske efter dit Ord. Ordet er Jesus. Ordet blev kød og tog bolig iblandt os.


Vi kan et kort øjeblik se lidt tilbage, se et glimt ind i Guds viljes beslutning i Evigheden. Vi kan tænke os som det flere gange er gjort, en samtale mellem Faderen og Sønnen: "Er du villig til' at gå? Vil du forlade. Himlens Herlighed og gå ned til jordens elendighed? Vil du fornedre dig og blive Menneske? Vil du, som nu er Ånders Konge", blive "Støvets Gæst? Og Jesu Svar lyder: "Se, jeg er Herrens Tjener, mig ske efter dit Ord!"


Herrens Tjener! Det er ikke noget, vi finder på, pga. af Marias ord. Det er Esajas' betegnelse for at være frelsende, at man er tjener/tjenerinde).. Han er netop den ydmyge og fuldt ud lydige, guds tjener. Man kan sige et forbillede på, at være Jesu tjener. Gå hen, min, Guds, kære Søn, og lid for dem, som indtil evig tid min vrede skulle smage!


Den straf er grusom at udstå, men Verdens Frelse står derpå, vil du dig dem antage?" Og Sønnens Jesu, Svar lyder: "Ja, Far, ja af hjertens grund lad ske, som du vil skikke, Tænk på når du beder Fader vor. Din vilje, Guds, lad den ske. Jesus har måske sagt noget i den her retning. Lad komme kun den bitre stund, jeg dødens kalk/vin, vil drikke." Her har vi det allerinderste og allerdybeste hos Jesus, da Han i Ydmyghed og Lydighed svarede: "Se, jeg er Herrens Tjener, mig ske efter dit Ord!" Og dette Svar rummer for os hele Frelsens Gave. Derved blev der vundet Forsoning og Frelse for alle fortabte. 9g der er kun et at sige til alle ufrelste: Tag dog imod denne gave og lad dig frelse!


Men hvis vi har gjort det, da kommer Evangeliet med et spørgsmål: Vil du så svare: Se, jeg er Herrens Tjener, Tjenerinde, mig ske efter dit Ord? Engang læste jeg et Stykke, der havde den overskrift: "Guds eneste vej til Frelse." Jeg forventede, at komme til at læse noget om Jesus. Men det viste sig at handle om de Kristnes Liv. Meningen var at vise mig at: Guds eneste Vej til at nå ud til verden er de Kristnes Liv og Ord. - Vil du så være med? Med aktiv tro ikke kun i ord, men i ydmyg gerning, som en Herrens tjenerinde/tjener?


I Guds menighed i Dag er der så lidt hjerte lovsang og så lidt af at være til velsignelse, hjælp som, omsorgsfuld osv. for andre. Det er, fordi vi ofte svarer: "Se, vi er vore egne Herrer, os ske efter vore egne Ord!" Eller vi siger måske: "Se, jeg er Herrens tjener – for så vidt det ikke generer mit eget alt for meget -, mig ske efter dit Ord - når de bare ikke krydser mine egne Planer!" Jeg vil gerne være troende bare det ikke kommer til at støde mine bekendte alt for meget. Jeg vil da nok fortælle dem at jeg tror på Jesus og tjene Jesus på den måde. Men de må jo selv finde ud af hvad de vil. Det er jo ikke min opgave at tjene dem så meget. Jeg kan jo ikke være alle steder på en gang. Jeg må også tænke lidt på mig selv og passe på mit legeme/krop. Og endelig ikke overanstrenge mig så jeg får dårlige nerver af det hele. Men nu ved den og den jo at jeg er en kristen, så må de jo selv komme og spørge mig om de da vil. Er det sådan man skal være en ydmyg Herrens tjener/tjenerinde?


Om vi dog ville forstå vor halvhed og lunkenhed og blive en Menighed, der vil være helt med Herren. Hvor længe har du tænkt dig at gå og halte? Hvor er den menighed, hvor hjerte lovsangen virkelig lyder? Hvor er den menighed, hvorfra velsignelsen virkelig strømmer ud? Den er der, hvor den enkeltes bekendelse lyder sådan, og det leves ud: Herre. Din tjener/tjenerinde er her. Mig ske efter Din vilje.

Kan du foran Guds ansigt sige dette lige op i hovedet på Gud. Med ærlig og god samvittighed, uden du føler dig som en hykler? Se, jeg er Herrens tjener, tjenerinde , mig ske efter dit Ord!"

 
Panel title

© 2018 FREE

Antal besøg: 358458

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,5699770450592sekunder