JESUSLIVET - SLADDER.
Sladder


Hvor der er misundelse og egennytte, er der forvirring, og alt hvad ondt er. (Jak.3.16).

 

A.B. Simpson sagde.

Jeg vil hellere lege med et zigzag- lyn, eller tage med mine bare hænder på de brændende elektriske tråde, end at tale et ubesindigt ord, om en Kristi tjener, eller gentage de ærekrænkende kastepile af sladder, som tusinder af kristne kaster mod hinanden, til skade for deres egen sjæl og krop. Citat slut.

 

Måske undrer du dig over, Du bliver ikke helbredt for din sygdom. Du bliver ikke fyldt med HelligÅndens glæde. Dit liv er ikke fyldt med velsignelser og fremgang.

 

Det kan være en pil du har slynget ud med vred stemme, eller du har talt tankeløst om en anden, måske med ordene. Det er ikke fordi, jeg vil sige noget men, du skal lige vide. Hvorfor skal andre vide det du ved om din næste? Var det ikke dig der skulle vise din næste kærlighed og gå i forbøn for din næstets problem?

 

Det du udtaler om og overfor din næste er som en buerang, det vender tilbage til dig. Du bliver selv ramte af dine egne pile (ord, handlinger). Som du råber i skoven får du selv svar, ekkoet af dine ord vil vende tilbage til dig. Et hvert bittert, sårende ondt ord vil nå di, husk det når du taler om kærlighed til andre. Du høster hvad du selv sår, og din høst udebliver ikke.

 

Jesus Kristus siger i. Matt. 24.48-49. En dårlig tjener giver sig til at slå sine medtjenere. Det er helt almindeligt i verden at folk har forskellige rangstige, og det gælder om at bruge albuerne og få de andre ned af stigen så man selv kan få den bedste plads og komme til top. Mange kristne går til en hel anden yderlighed. Mens kristne tjenere er på vagt, mod verdslige forbindelser, begynder de i deres egen kødelige nidkærhed at slå deres medtjenere, som er optaget af at arbejde for Herrens sag. Som regel siger de. Man kan da ikke være og gøre sådan og sådan, eller være sammen med den og den når man tjener Herren, og de kommer så med en hel masse påbud, regler og begynder at sætte usande rygter ud om Herrens tjener. Mange glemmer hvor Jesus selv forkyndte og levede Evangeliets liv, det var hos de udstødte, syndere som ingen andre elskede. Må Gud dog nå sådanne selvbestaltede dommere, som slår og bagtaler deres medtjenere.

 

 

Bagtalelse/sladder, var for de første metodister en hovedsynd.

 

John Wesly har med egen hånd skrevet følgende regler for metodisterne.

 

1.Vi vil ikke lytte til, eller med vilje spørge efter noget som helst ondt om hinanden.

 

2.Hvis vi hører noget ondt om hinanden, vil vi ikke uden videre tro på det.

 

3.Vi snarests muligt, skriftligt skriftligt eller mundtligt meddele, det vi har hørt, til person vi hørte det om.

 

4.Før vi gør det, vil vi ikke skrive eller sige et eneste ord, af det vi uden vor gode vilje er kommet til at høre, til nogen overhovedet.

 

5.Vi vil heller ikke, efter vi har gjort det, nævne det til nogen som helst.

 

6.Vi vil ikke gøre nogen undtagelse fra disse regler, medmindre vi i vor samvittighed føler os absolut forpligtet til at gøre det.

Citat slut.

 

Jakob siger i. Jak. 3.8. Tungen kan intet menneske tæmme, den er rastløs, fuld af dødbringende gift, ond, sat i brand af helvede, ja, den bruges både til velsignelse og forbandelse.

 

Sandere ord er aldrig blevet skrevet.

Hele menneskehedens historie, og vore personlige erfaringer beviser denne sandhed. Et af de største ondskaber der hjemsøger i dag er. Sladderen og rygtesmederiet (mobning, både skjult og synlig). Du finder den overalt hvor du kommer. Det trives i hjemmene,skolerne på arbejdet ja så gar i bedste velgående iblandt mange kristne. Den onde indflydelse har gennemtræng ethvert socialt lag, far paladser til slumkvarterer, og det har rest sit onde hoved i kirkerene/menighederne, hvad mange kristne har kendt af bitter erfaring.

 

Sladderhankenes tunge har ødelagt mange menneskers liv, ødelagt og splittet mange hjem, fået hjerter til at briste, fået folk til at begå selvmord, mange venskaber er ødelagte. Alt sammen pga. Tungens unyttige tomme snak, som kommer fra et fordærvet, råddent sind hvorfra alle tankerne udgår.

 

Tal aldrig ærekrænkende ord, og lyt aldrig til dem.

 

På Apostlenes tid kendte de alt til de unyttige tunger, som genfortæller sladder og andenhåndhistorie. Sat i brand af helvede.. Min brødre sådan bør det ikke være. (Jak.3.10).

 

Var det muligt at se de forfærdelige følger i nogle menneskes liv, af viderebragt sladder, ville mange sande kristne nok hellere se deres tunge skåret af, end at deltage i bagtalelserne (mopperierne/( det at drille med så spydige bemærkninger).

 

Guds Ord siger.

I Slm.1, Siger Guds Ord at vi kun er lykkelige, når vi ikke sidder blandt spottere.

 

Lykkelig den, som ikke vandrer efter ugudeliges råd, som ikke går på synderes vej og ikke sidder blandt spottere, men har sin glæde ved Herrens lov, og grunder på hans lov dag og nat.

 

Han er som et træ, der er plantet ved bækken; det bærer frugt til rette tid, og dets blade visner ikke.


Alt, hvad han gør, lykkes for ham.

 

Sådan går det ikke de ugudelige, de er som avner, der blæses bort af vinden.


Derfor står de ugudelige ikke fast ved dommen, syndere ikke i retfærdiges forsamling.


Herren kender de retfærdiges vej, men de ugudeliges vej går til grunde.

 

At viderbringe sladder, en fjer bliver nemt til ti høns, er som dødbringende gift for andre, noget enhver kristen bør betragte under sin værdighed at deltage i. Mange som ikke er kristne siger. Hvorfor skal vi være kristne når de kristne ikke engang selv kan holde fred og sladrer om alle andre kristne.

 

Det er sørgeligt at ”gamle Adam” stadig skal være så åbenlys aktiv, selv hos bekendende kristne, som ellers siger de er døde og korsfæstede med Kristus og de ikke længere lever selv men Kristus lever i deres sted..

 

Mange gange opdager folk for sent, hvad ondt der er blevet forvoldt, ved at have for villigt et øre til at lytte til rygter, og for villig en tunge til at bringe dem videre. Se hvor den mindste ild, kan sætte den største skov i brand... (Jak.3).

 

Jean. Lewett, har på sin egen udtryksfulde måde skrevet.

Mennesket, som med tunge

fra Himlen givet,

taler ord, der smudser

renheds liv,

er kun en morder,

for død bliver givet

såvel med tunge

som med kniv.

 

Lad os som er af Lyset passe på, så vi ikke synder med vore læber. Lad os lægge bidsler på vor tunge, at vor tale altid kan være krydret med salt. Være til andres opbyggelse i stedet for til skade. (læs. Jak.3.2-3. og. Kol.4,6.).

 

Peter formaner os i. 1.Pet.4.8. Til at, vi frem for alt skal have inderlig kærlighed til hinanden, fordi, kærlighed skjuler en mangfoldighed af synder.

 
Panel title

© 2018 FREE

Antal besøg: 367367

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,42620801925659sekunder