JESUSLIVET - STILLE FOR HERRENS ANSIGT

Asschenfeldt-Hansen(Ældre tekst)


Da blev vi stille og sagde: Herrens vilje ske!"


Ap. Gern. 21.14.


Da Paulus efter sin tredie missionsrejse på vejen tilbage til Jerusalem, og var kommet til Keesarea, og besøgte evangelisten Filip, den kære diakon, der blev valgt til sin tjeneste som en af de syv første diakoner (sammen med Stefanus) og senere blev brugt af Herren til at lede Kandakes Hofmand til glæden i Kristus, da kom de til Filips hjem med de fire åndsfyldte døtre, en profet fra Judæa, Agabus, var der også, og han forudsagde, at Paulus i Jerusalem ville blive fængslet.


Da vennerne hørte det, bad de Paulus, om han dog ikke ville opgive rejsen til Jerusalem. Men Paulus følte, at vejen for ham gik til Jerusalem og svarede vennerne: Hvad gør I? Hvorfor vil I gøre mig modløs, ved at græde? Jeg er rede til både at bindes, og dø i Jerusalem for den Herres Jesu Navns Skyld.


Og så skriver Lukas: „Da han ikke ville lade sig overtale, blev vi stille og sagde: Herrens Vilje skel.


Stilhed i hjertet kan der først blive, når vi bøjer vor vilje ind under Herrens vilje. Sålænge vor egen vilje får lov til at pine sig frem, er der kun uro i hjertet.


En ung Kone, hvis mand var død, gik længe og havde det så svært med det: Hvorfor? Hvorfor? Men den Stund kom, da Folk sagde om hende: Nu har hun det godt, for nu har hun givet sit minde til det. Men det at give sit minde til det er jo det samme som at sige, ligesom vennerne i Kæsarea sagde: „Herrens vilje ske!" Så erfarer du: „Gud vil dig intet ondt gøre. Guds kærlighed er stærkere end den smerte der piner dig.


Stille, o vær stille for din Gud, min sjæl, han ej vil dig ilde, han jo vil dit sande vel."


Derfor lærte vor store Frelser os at bede til Faderen: „Ske din vilje, som i Himmelen således også på jorden." Den bøn bad han jo selv i Gethsemanes sjælekamp, og så blev han „bønhørt i sin angst," som der står i Hebræerbrevets Kap. 5.7.


Må, ved Guds Hellig Ånds Kraft, Frelserens sind bo i os, så denne bøn bliver opfyldt i vore liv. Herrens vilje ske! Så sænker den hellige stilhed sig ned over vort hjerte.Ikke din vilje. Gud Herrens vilje må ske.

 
Panel title

© 2018 FREE

Antal besøg: 362156

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,58985996246338sekunder