JESUSLIVET - TAG DIG AF DIN NÆSTE.Tag dig af din næste.


www.Bibelen.dkRomerbrevet. 14.


Tager du dig af den som er skrøbelig i troen? Eller står du som dommer over din næste? Rom.14.1. Den som er svag i troen, skal I tage jer af, uden at sætte jer til doms over hans(M/K) meninger.


Det er meget muligt vi, ser forskelligt på hvad vi hver i sær mener, er det rigtige for os selv. Men det vi selv mener, er ret er ikke sikkert er det rette for vor næste. Nogen kan jo tåle det ene andre det andet, hvad mad angår. Rom.14.2-5. Nogen har, er bestemt Dag i ugen, hvor de har valgt at tage den dag, til kun at være sammen med Herren i ordet, bøn osv. hvad de ellers mener de bør gøre. Det er ikke det vi gør det kommer an på hvad dage og spise angår, men det vi er. Romer.14.6. Den der lægger vægt på bestemte dage, gør det for Herren, og den der spiser, gør det for Herren.


Læs selv resten af kapitlet. Gør op med dine fordomme og mange domme over din næste. Vi er ikke under lovens krav længere, hvorfor skal andre så sættes under love, regler og krav af dig, i forhold til de ting dette kapitel handler om? Det er ikke dig der skal forsøge på at frelse din næste ved at være din næstes dommer og anklager(Romer.8). Og Romer. 14. 4. Har du ret til at sætte dig op som din egen dommer? Nej du har ikke. Du skal langt hellere gå ind i dit kammer og lukke din dør og bede for din næste og din egen sjæls frelse, om du dømmer andre. Selvfølgelig er der situationer hvor du må gribe ind og sige det til din næste. Du har et stort ansvar for alle der kommer på din vej. Men, når du ser en splint i din broder eller søsters øje så se først efter om der ikke er en bjælke i dit eget øje. Lad så være med at gøre dine egne tanker til noget som du selv udlægger som om du har det fra Gud. Du kan sige til en eller anden. Jeg har lagt mærke til det og det. Er det noget du ønsker at snakke om, så er jeg her. Og så skal du stille lytte til din næste, uden at afbryde med en hel masse skriftsteder. Du er ikke din næstes dommer. Vis din næste at du er oprigtig bekymret for din næste. Lad være med at gøre dine egne observationer til noget Guddommeligt. Gå altid direkte til kilden. Gå direkte til din næste i stedet for først at drøfte sagen med alle andre. Og overlad så til Gud din retfærdige dommer sagen. Det er ikke de skriftkloge og farisæerne og langt mindre de selvretfærdige der kommer ind i Guds rige.


Ord dræber. Kærlig handling sætter fri og giver liv. Vær barmhjertig så skal der vises dig barmhjertighed. Romer.14.17. Guds rige består ikke i, hvad man spiser og drikker, men i retfærdighed, fred og glæde i HelligÅnden.


Døm ikke for at du ikke selv skal blive dømt. Guds riges fred og glæde til dig i dag, såfremt du gør hvad Ordet siger du skal.


Lev sammen med Gud i HelligÅnden, da vil Han leve i stedet for dig, og selv gøre godt overfor din næste gennem dig.

 
Panel title

© 2018 FREE

Antal besøg: 363221

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,40001392364502sekunder