JESUSLIVET - TIL DE DER VIL BEVARES.

Til de der vil bevares.


www.Bibelen.dkVi lever i en tid, der er fyldt med åndelige farer. Bibelen siger klart, at i de, sidste tider vil der være forførende ånder (1.Tim.4:1). De vil forsøge, om, det er muligt, at føre endog de udvalgte vild (Mark. 13:22). Hvor der er synd i et menneskes liv, der finder de forførende ånder indgang.


Skriften tilskynder os til at være på vagt, så ingen skal føre os vild eller bedrage os. Se Matt. 24:4, Mark. 13:5, Ef. 5:6,2. Tess. 2:3, 1. Johs. 3:7. Vi er også advaret mod at bedrage os selv. Det sker ofte, at kristne begynder at beundre og lovprise et menneske, som Gud bruger meget. Dette kan let føre til stolthed og hovmod for en sådan leder og hovmod går forud for fald, overmod forud for snublen. (Ordsp. 16:18). Disse stolte ledere kan let ledes ud i bedrag, og de hengivne efterfølgere ender i de samme vildfarelser.


Der findes ledere, som har en stor skare tilhængere, men som ikke lever et retfærdigt liv, de er ikke fra Gud. Der må være et helligt liv, og der må prædikes hellighed for mennesker. Gud vil have en menighed, uden plet eller rynke. (Ef. 5:27). Dommen tager sin begyndelse med Guds hus. (1. Pet. 4:17). vejen er trang, (Matt. 7:14). Vær på vagt over for dem, der prædiker en let vej og går på akkord med evangeliet.


Der vil opstå bedragere, som til at begynde med forkynder sandheden, men når de så har vundet tilhængere, vil de begynde at forkynde en lære, som ikke er efter Skriften. De vil ofte forsøge på at give en nåde til alle som kommer i deres forsamling, men, denne nåde er ofte slet ikke Guds benådning, men et menneskeligt ønske om at alle må komme i Himmelen, uanset hvordan de har levet deres liv.


De kristne vil ikke følge en, som kommer og forkynder vildfarelse, men de, som ikke er på vagt, kan lidt efter lidt blive ført ind i vildfarelse af den, de er kommet til at beundre. De husker de sandheder, han forkyndte til at begynde med, og selv om de ikke kan finde det, han nu forkynder, bliver de hos ham for dog ikke at stå helt uden venner og bekendte, prisen er dem alligevel for høj, for at følge Jesus i Sandhedens spor! Med Skriftens Ord, godtager de det meste uden at sætte spørgsmål ved, om det er ret eller uretfærdigt, de har jo selv set det i Skriften, men ak, de har plukket sætninger ud af Ordet og sammensat dem så de på den måde har lavet dem en gud som passer nøjagtig til dem og deres liv. Uden hensyn hertil, idet de stadig beundrer hans person.


Vi må være på vagt

En retfærdighedens forkynder må leve et liv, der svarer til det, han forkynder, og det, han forkynder, må være i fuld overensstemmelse med Guds ord. Hvis der er blandet andet ind i forkyndelsen, må vi være på vagt. Hvis vi lever et retfærdigt liv og bearer Guds ord i vort hjerte og i vore tanker, behøver vi ikke at frygte. Gud vil ved sin Ånd bevare os i sandheden. Vi må bedømme vore egne liv og rense enhver synd ud, at den ikke skal blive en snare for os. Hvis vi bedømte os selv ret, blev vi ikke dømt. 1. Kor. 11:31.


Tiden, vi lever i, er fyldt med fristelser.

Ligesom Gud bereder sit folk for Jesu Kristi komme, således vil Satan forstærke sine forsøg på at lede Guds folk ind i vildfarelse. Satan vil prøve at lede Guds folk bort fra hellighed og ind i et liv, der behager vort kød. Fristelsen behøver ikke at besejre os. Thi vi har ikke en ypperstepræst, som ikke kan have medlidenhed med vore skrøbeligheder, men en, som har været fristet i alle ting ligesom vi, dog uden synd. Lad os derfor med frimodighed træde frem for nådens trone for at få barmhjertighed og finde nåde til hjælp i rette tid. Hebr. 4:15-16.


Vi behøver ikke at være blandt dem, der falder og ender i mørket. Vi kan blive blandt dem, der fuldender løbet med sejr. Men om det skal ske, må vi nu gøre vort ansigt hårdere end flint. (Jer. 5:3). Vi må være stærke og målbevidste. Dog må vi ikke blive de hårde dommere som har hvasse blikke overfor vor næste. Vi må ikke dømme en synder ud fra hans ydre kød. Vi skal i kærlighedens Ånd tage os af alle der kommer på vores vej og ikke stille os selv op som selvretfærdige, ellers bedrager vi os selv og Sandheden er ikke i os. Det er kun en retfærdighed og det er Gud i Jesus, om vi er i Ham da er Han hele vort liv også vor barmhjertighed overfor alle vi møder ned Hans rette sindelag i os.


Farerne omgiver os på alle sider, men Gud har lovet, at Hans nåde er nok for enhver, som vil søge Ham (2. Kor. 12:9).


Vær opmærksom på. Den største fare er ikke alle de andre men dig selv og dit valg, hvem du tjener og følger.

Amen.

 
Panel title

© 2018 FREE

Antal besøg: 358728

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,43162488937378sekunder