JESUSLIVET - UD FRA EFESERNE 1.
   


Efeserne kap 1.Jan Lund Nissen 2011.1. Fra Paulus, Kristi Jesu apostel ved Guds vilje.

Til de hellige, som bor i Efesos, de troende i Kristus Jesus.2. Nåde være med jer og fred fra Gud, vor Fader, og Herren Jesus Kristus!Lovprisning af Guds frelsesplan

3.Lovet være Gud, vor Herre Jesu Kristi fader, som i Kristus har velsignet os med al himlens åndelige velsignelse. v4 For før verden blev grundlagt, har Gud i ham udvalgt os til at stå hellige og uden fejl for hans ansigt i kærlighed.  1. I sin gode vilje forudbestemte han os til barnekår hos sig ved Jesus Kristus v6 til lov og pris for hans nådes herlighed, som han har skænket os i sin elskede søn. 7.I ham har vi forløsning ved hans blod, tilgivelse for vore synder ved Guds rige nåde. 8. Den gav han os i rigt mål med al visdom og indsigt 9. ved at lade os kende sin viljes hemmelighed ud fra den gode beslutning, han selv forud havde fattet 10. om den frelsesplan for tidernes fylde: at sammenfatte alt i Kristus, både det himmelske og det jordiske. v11 I ham har vi også fået del i arven, vi som var forudbestemt dertil ved Guds beslutning; for han gennemfører alt efter sin viljes forsæt, 12. så at vi kan blive til lov og pris for hans herlighed, vi som allerede forud havde sat vort håb til Kristus

    13 I ham blev også I, da I hørte sandhedens ord, evangeliet om jeres frelse – i ham blev også I, da I kom til tro, beseglet med forjættelsens hellige ånd, 14 som er pantet på vor arv, indtil forløsningen kommer for hans ejendomsfolk, til lov og pris for hans herlighed.Bøn for menigheden om erkendelse af Guds magt i Kristus

  1. Derfor, efter at jeg har hørt om jeres tro på Herren Jesus og jeres kærlighed til alle de hellige, 16. kan jeg heller ikke holde op med at takke for jer, når jeg nævner jer i mine bønner.

    17. Jeg beder om, at vor Herre Jesu Kristi Gud, herlighedens fader, vil give jer visdoms og åbenbarings ånd til at erkende ham, 18. med jeres hjertes øjne oplyst, så I forstår, til hvilket håb han kaldte jer, hvor rig på herlighed hans arv til de hellige er, 19. og hvor overvældende stor hans magt er (I os, står der i ældre oversættelser) hos os, der tror i kraft af hans mægtige styrke.

    20. Med den magt virkede han i Kristus, da han oprejste ham fra de døde og satte ham ved sin højre hånd i himlen, 21. højt over al myndighed, magt, kraft, herskermagt og hvert navn, som nævnes kan, ikke blot i denne tidsalder, men også i den kommende.

    22. Alt har han lagt under hans fødder, og han har givet ham som hoved over alle ting til kirken; 23. den er hans legeme, fylden af ham, der skaber hele sin fylde af alle.
Det ovennævnte er vor stilling i Jesus Kristus.

Har du set, i tro, der står hele tiden har fået, har givet. Dvs. det er noget som allerede er sket. Paulus bad for menighederne, de troende i Kristus. Han fik bønnesvar ved åbenbarelser af Sandheden.Det var op til menighederne/kirken at tage imod hans breves ord i tro på det. Sådan er det også for os, som Jesu Kristi menighed/kirke i dag.


Du og jeg som tror på Jesus, har fået del i det Himmelske. Vi skal slet ikke gøre så mange anstrengelser, som vi ofte gør, for at få noget fra Gud. Vi kan have vældig travlt med at forklare og diskutere meningen med Skriftens Ord. Vi kan bruge oceaner af resurser og tid på at beskrive hvad meningen er med hver enkel detalje i Bibelen. Vi kan side i timevis og studere, slå op i en masse bøger og grundtekster, hvilket også kan være godt nok. Men om vi nu er helt ærlige. Kan vi ikke huske halvdelen af det vi studerer i.Ind i mellem tænker jeg på. Skal man være teolog eller højt studeret for at forstå Skriften og få Ordet til at fungere i sit liv?Jeg personlig tror vi skal leve som det står skrevet og passe på vi ikke laver Bibelen om til et studium.Det eneste vi har at gøre er at takke Gud vor Far for Hans levende Ord til os, og så ellers tro på det Han siger til os via HelligÅnden. Når vi ikke fatter Bibelens tekster og Ord må vi bede Gud om Åndsåbenbarelse. Bede om vi må være et` med og I Kristus, et med Ordet være i samme hel lige ånd som Jesus.I enheden i samme hel lige ånd ligger hele vort kristne liv. Er vi ikke hver i sær i Ånden, har vi ikke fællesskab hverken med Gud, Jesus eller hinanden. Det er ikke teologien og vore studier af grundteksterne der gør os levende og giver os liv. Det er kun Gud der via sin hel lige ånd der giver os alt i og med Kristus.Vi spilder altså vor tid om vi ikke er et` med Kristus og levendegjorte i troen på Ham.


Jeg kan sige, ud fra mit eget liv. Jeg har været slem til at stille en hel masse spørgsmål angående det jeg læste og hørte ud Bibelen. Jeg spurgte ofte. Ja, men det virker jo ikke helt sådan i min hverdag, hvorfor ikke? Hvorfor er det ikke sådan i dag som på Bibelens tid, med mirakler og tegn? Hvorfor står det sådan i Bibelen, men jeg synes faktisk det sker det stik modsatte. Hvor er Gud dog henne i al denne forvirring?Når man stiller en hel masse spørgsmål på den måde, kommer man ud i en en hel masse tvivlsspørgsmål og man ender mere forvirret end da man begyndte i sit kristne liv. Man ender med dårlige nerver, og er faktisk blevet bange for om man i det hele taget er kristen/frelst eller det hele var noget man bildte sig selv ind, noget man bare havde hørt og lært uden man faktisk troede på det, ved at gøre det man hørte. Som Esajas siger det. Hvem troede det vi hørte?Min anbefaling er du selv begynder at tro på det du læser i Bibelen, og begynder at gå ud i tillid og tro på det du læser. Alt sammen under konstant bøn i tak og lovprisning til Gud. For alt det du allerede har fået lod og del i.
22. Alt har han lagt under hans fødder, og han har givet ham som hoved over alle ting til kirken; 23. den er hans legeme, fylden af ham, der skaber hele sin fylde af alle.Vi behøver altså ikke at trygle og bede Gud om noget vi allerede har fået. Vi skal kun leve i tro på det er vores, og da vil Gud gøre det sådan at det også bliver og er vort liv.

Amen. 
Panel title

© 2018 FREE

Antal besøg: 358210

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,35536193847656sekunder