JESUSLIVET - VI MODTAGER

 Svend Rehling. 1941.

 

Derfor. Fordi. Vi modtager et Rige, so m ikke kan rystes, så lad os være taknemlige og der ved tjene Gud til hans velbehag, med ængstelse og frygt. Hebr. 12, 28.

 

Dette Ord fra Hebræerbrevet er meget rigt, og i Sandhed Tekst nok, til efter tanke og efterfølgelse. Fire tydelige Tanker kommer i hvert tilfælde tydelig til udtryk .

 

Evangeliet er et Budskab om et Rige, der ikke kan rystes. Har nogen Slægt haft bedre Forudsætning for at forstå Værdien af dette Budskab end vi, der har været Vidne til, at næsten alle Verdens Riger er blevet rystet? Midt i alt det svigefulde og omskiftelige er der en eneste urokkelig Virkelighed. Det er det Jesu Kristi Rige, som blev givet os, da Jesus blev sendt.

 

Kristus den retfærdige er et sonoffer for vore synder. Ikke kun for vore, men for hele verdens synder. 1.Joh. brev.2.2. Det er Guds Ord til os, som har bestået i 1900 År (nu over 2000år), og som end ikke Helvedes Porte skal få overhånd over.

 

Hvis vi virkelig modtager dette Rige, må vi nødvendigvis blive taknemmelige Mennesker. Hvor kan vi være andet, når vi åndeligt ejer et Rige, der består i Retfærdighed, Fred og Glæde i den HelligeÅnd ? Vi må ydmygt bede i tak. Komme dit rige, din vilje ske. Tunge Sorger lægges der på os i denne tid og dog er grundtonen i en Kristens Hjerte: en uopslidelig Taknemmelighed.

 

Den Taknemmelighed må udtrykke sig i: at vi tjener Gud til hans Velbehag Den tak, som er ægte og sand, må altid på en eller anden Måde udfolde sig i Tjeneste. Ikke at vi tjener i os selv, men at Jesus Kristus tjener igennem os. Der er ikke længere os der lever, men Jesus Kristus lever i vort sted. Men, vi skal tjene Ham med glæde. Kristen tjeneste er lovsang i handling. Vi kan gøre det fordi. Jesus er vor glæde og lovsang. Han glæder sig i vort indre og der ved fryder vi os i HelligÅnden. I Jesu Kristi Ånd glæder vi os og synger lovsange til Gud.

 

Denne taknemmelighed ens tjeneste giver skal være med, Ængstelse og Frygt. Ikke overlegen og rutineret, ikke udvendig og massiv, men bævende, fordi den er en tjeneste for den hellige Gud og angår evige værdier. Vi skal frygte og være ængstelige for at gå forbi vor næste, og måske være medskyldige i at vor næste går fortabt, pga. vores overlegenhed. Vi er kun tjenere, som ikke er større end vor Herre.

 

Det afgørende er så, om vi virkelig har modtaget det Rige, som ikke kan rystes, og daglig beder om at måtte blive bevaret i det, og det må være synligt i os, så verden ser. At Guds rige er kommet nær.

 

Guds rige er så nær som vi kan ønskeos det. Guds rige er inde i enhver som er født af Gud på ny og bor ved HelligÅnden i os som tror. Om alle kristne dog bare treode.

Amen

 


 
Panel title

© 2018 FREE

Antal besøg: 338838

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,75806593894958sekunder