jf - kina
Sept
4
2012

kina

Kinas bønder er nogle af de allerfattigste i landet og nu også ramt af de voldsomste snestorme i syd og den mindste nedbør i nord gennem 50 år

Nytårsaften i Kina er den vigtigste aften for alle kinesere gennem hele året, hvor familierne samles fra nær og fjern. I år faldt det på den 6. februar, for kineserne følger Månekalenderen, den gamle bondekalender, og nytårsfesten varsler forårets komme.

Men i år var der noget helt galt. På tv så man strandede rejsende i hobetal på stationerne i Sydkina. De kunne ikke komme hjem til slægten. Midt- og Sydkina oplevede sin værste snestorm i over 50 år, nogle steder det sidste århundrede.

De følgende mange dage, så man præsidenten og statsministeren turnere rundt i snemasserne. De trykkede hænder, så på væltede træer, iturevne elkabler, blokerede veje, besøgte kulderystende bønder og spiste sammen med de strandede migrantarbejdere. De kommer også fra landet, men er rejst til byerne for at arbejde i bygge- og anlægsbranchen.

Kinas bønder og migrantarbejdere udgør godt nok størstedelen af Kinas 1,3 milliard store befolkning, men de er samtidig nogle af de allerfattigste.

Bønderne tjener i gennemsnit tre en halv gang mindre end deres landsmænd i byerne, og det store spænd mellem land og by er noget den kinesiske ledelse er blevet meget opmærksom på.

De vil gøre alt for at hindre social uro, og derfor skabte sneen panik også i det øverste Kina.

 
Panel title

© 2018 jf

Antal besøg: 167

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,53663110733032sekunder