Jgood - Æbler

Goods Gårdbutik

"Smag forskellen", plejer vi at sige, når folk spørger os, hvorfor de skal købe friskplukket dansk frugt og bær frem for de importerede varer sydfra.

 
Det danske klima er ganske enkelt ideelt til frugtavl. De lange varme sommerdage, som ind imellem afløses af regn og blæst, giver den rette kombination af sødme og syrlighed - og så betyder det alverden, at vores afgrøder får lov til at modne på planten, før de plukkes.
Danske æbler er blandt verdens bedste, berømte for den gode smag, der kun opnås under klimaforhold, som dem vi har her i landet. Lange, varme sommerdage, der i modningssæsonen afløses af køligt, klart sommervejr, giver saft, kraft og den blanding af sødme og syrlighed, som kendetegner de danske æbler.

Vi producerer mange forskellige sorter, som er plukkeklar på forskellige tidspunkter af året.
Blandt andet dyrker vi:
 
Rød Ananas
4cf5f97d8b72101122010.jpg
 
Plukkes fra august. Et rigtigt haveæble, der kun sjældent ses i handlen. Farvemæssigt varierer det fra hvidgult til smukt rødt. Skindet er glinsende, glat og lidt voksfedtet. Kødet er hvidt med rødt islæt lige under skindet.
Rød Ananas er ikke et gemmeæble.
 
 
 
  Rød Aroma
4cf88ed6258c703122010.jpg 
Æblesort Rød Aroma er et af vores smukkeste æbler. Det er stort og meget velformet rundt. Æbler, der har fået sol, er meget smukt høj-røde. Rød Aroma er middelfast, saftigt, syrlig-sød. Spisekvaliteten er helt i top og den er også superfin til æblegrød.
Æblerne er plukkemodne sidst i september og kan bevare den fine spisekvalitet et par måneder, hvis de lagres køligt.
 
 
 
 
Cox Orange - gammelt velkendt æble
4cf6019abff2a01122010.jpg
 
Cox´s Orange har fast, halvtørt og sødligt kødfrugt med kraftig aroma. Dette utrolig velsmagende æble er et dejligt spiseæble, men også fortrinligt til bagværk, desserter, salater og madlavning. Sorten kommer fra England omkring 1825 og er antaglig en krydsning mellem `Ripston Pippin`og `Blenheim Orange`. Er et af julens bedste æbler.
 
 
 
 
Discovery - et tidligt æble
4cf74775d376c02122010.jpg
 
Discovery er et tidligt æble med et fast, sødt og let aromatisk frugtkød. Æblet er et vidunderligt spiseæble, men egner sig også til desserter og salater. Det danske klima giver Discovery optimale udviklingsbetingelser, så hvert eneste æble opnår perfekt smag og en udsøgt aroma. Discovery er en sort fra 1962 og kommer fra Suffolk i England.
Discovery  er antagelig en krydsning mellem `Worchester Pearmain`og `Beauty of Bath`.
 
 
 
 
Elstar - efterårets bedste æble
4cf74a7c00f9b02122010.jpg
Er spisrklart lige fra træet, men kan fint gemmes til februar. Dejligt sødt/syrligt spiseæble, som også er velegnet til madæble, godt til æblekage og salater. Elstar æbler er faste, saftige æbler i varierende røde farver med en fin syrlig-sød smag og aroma og hører til blant de bedste spiseæbler. Elstars forældre er Golden Delicious og Ingrid Marie. Smagen i hvert eneste æble er helt i top. Kan købes i butikken fra starten af oktober.
 
 
 
Golden Delicious
4cf74e5969c6002122010.jpg
Golden Delicious  er en af de sorter, som mange kender fra butikkerne. Det har også i en periode været den mest dyrkede sort i danske plantager, men dyrkes nu kun meget lidt. Den store udbredelse skyldes en god spisekvalitet sent på vinteren og et meget holdbart æble. Det plukkes i sidste halvdel af oktober og kan bevare spisekvaliteten til februar- marts.
 
 
Jonagold
4cf7524a6e28302122010.jpgJonagold er en æblesort med et dejligt, stort vinteræble. Jonagold plukkes midt i oktober og kan holde den gode spisekvalitet til februar. Jonagold har store, faste, saftige, meget velformede, lidt højrøde æbler med en let krydret aroma. Æblerne har normalt en rødstribet solside, men flere navngivne mutationer er næsten helt røde. Ved fuld modenhed har æblesorten Jonagold en kraftig voksbelægning.
 
 
Jonagored
4cf8985e5390003122010.jpg
Jonagored æbler har en pragtfuld syrligsød og krydret smag. Sorten stammer fra USA, og forældrene er Golden Delicious og Jonathan. Et dejligt æble at sætte tænderne i, men også fint til madlavning. Smagen i hvert eneste æble er helt i top.
Sæson er fra november til marts.
 
 
 
Pigeon - også kaldet juleæble
4cf899fd2247b03122010.jpg
 
Pegeonæbler er mørkerøde med lyst, næsten hvidt, skørt og saftigt frugtkød med en sød/syrlig smag og karakteristisk aroma.
Pegeoner er dejlige spiseæbler, men også velegnet til salat, lynstegning og desserter. Pegeonæblet er også fremragende til dekorationsbrug. Pegeonæblet er, når det plukkes, kun røde på solsiden.
Kan købes i butikken fra begyndelsen af november.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Panel title

© 2018 jgood

Antal besøg: 22714

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,90713906288147sekunder