Julie Hansen - Historie
Jeg har siden jeg var tre år gammel, haft ridesporten helt inde på livet. Efter min kusine fik en pony af vores bedsteforældre, måtte jeg bare også have en! Det resulterede i Welsh Mountain blandingen Beauty, en lille rødskimlet bandit.
4eaff88ee680401112011.jpg
Hun fandt hurtigt ud af at tricke den 3 år gamle mig, samt mine forældre på bondegården, og kom derfor ud på Vestbirk Ridecenter og gå med elever, samtidig med jeg blev meldt til undervisning. Det var godt for både Beauty og jeg, med lidt regler og læren. Vi startede et utal af elevstævner, og fik utallige rosetter sammen.

Tiden gik, og jeg voksede. Vi ville finde en pony jeg kunne vokse sammen med, og valget stod på en 6 år gammel New Forest, Nipal. Det var imidlertid ikke verdens bedste køb til en meget forsigtig Julie. Ponyen havde været en englebasse på købsdagen, men da den kom med hjem, viste det sig at det var en værre spradebasse. Jeg var ved at miste modet, men havde heldigvis en ridelærer der ville hjælpe mig med at ride op, og sælge igen - så Nipal endte hos en sød pige, hvor han fik en fantastisk springkarriere.

Efter chokket med den unge spradebasse holdt vi en pause med hestekiggeriet, og jeg red elevheste. Efterhånden som jeg blev bedre, holdt cheftræneren på VBR øje med mig, og fortalte at det måske var på tide at kigge efter pony igen, jeg var nu 13 år. Jeg endte med at få den røde Welsh Pony Highlands Martinique på 14 år! 
4eaffd24ea16901112011.jpg
Det var noget helt andet end Nipal. Martinique var A-pony i dressur og kunne alverdens øvelser, og man skulle bare lære at finde de rigtige knapper, så ville han gå igennem vand og ild for en. Jeg begyndte at springe ham, det var noget han ikke havde gjort i flere år. På en måned gik vi fra LC1 på D-plan til LA1 på C-plan. Vi debuterede i military på landsplan i Ringe i 2003, og vandt vores første pony let. Var oppe og ride pony svær 2 stævner efter, og red nu også LA i springning. I to år holdt vi stilen og sluttede vores tid af sammen med pony-svær military, LA4 i dressur og LA i springning. Efter det fik han en ny opgave, at gøre min lillesøster ligeså dygtig som han havde gjort mig.

Derefter fik jeg ponyen Foei-Foei, en hollandsk, billedsmuk 8 års vallak.
4eb0003a50e8101112011.jpg
Han blev hentet hjem, og vores tid sammen var noget af et eventyr, både med opture og nedture, og en fantastisk afslutning sammen. I starten døjede vi en hel del med at få dressuren til at fungere ved den, nu tidligere springpony, som ikke brugte ryggen og var hamrende ustabil. Det endte med at blive så godt at vi bankede hele klubben til klubmesterskabet i dressur med 72%. Vi nåede at ride en masse ponysvær på landsplan og i udlandet (Sverige og Tyskland), hvor nogle af vores bedste oplevelser var at vinde landsstævnet i Holte 2005, blive placeret som nr. 5 i Tyskland i en hesteklasse samt at blive nr. 4 til både DM i military og terrænspringning. Det var min guldalder i ridesporten!

Imens jeg red Foei-Foei havde jeg også en smuk sort hoppe, som hed Pascha. Den var kun 3 år og i tilridning på mit daværende ridecenter i Vestbirk. Hun sprang fantastisk og var som taget ud af en billedbog. Tiden med hende blev dog kortere end håbet, da hun efter tilridningen fik et stejleproblem, som jeg ikke var moden til at tackle. Hverken dyrlæger eller kiropraktor kunne finde fejl, så hun blev solgt til en springrytter der havde mod på hende. Desværre, kan man sige, for jeg er sikker på at jeg i mellemtiden var blevet moden til en hest som hende, men er nemt at sige årene efter.

Lige efter Pascha var solgt, var det tid til at begynde at kigge efter hest igen - for tiden på pony var nær enden angry.gif
Valget faldt på den 6 årige fuldblodsvallak Media Force xx, som stod langt ovre på sjælland. Da jeg havde prøvet ham var jeg ikke i tvivl, selvom han ikke var vænnet mere til at være ridehest end den 3 årige Pascha havde været - der var bare noget over ham. Han kom næsten direkte fra væddeløbsbanen og havde været med til DVs hingstekåring, da han ikke opnåede kåring var han også næsten lige kastereret. Han havde stadig et skønt hingstelook, men var også blid at se på.
4ef8ecd53551926122011.jpg
Fik ham med hjem, og opdagede at han var ligeså vild som Pascha, men på en måde jeg kunne tackle. Der blev lagt utrolig meget arbejde i den unge fuldblod. Det var også i tiden med Media jeg begyndte at danne mig mine egne holdninger mht undervisning. Før i tiden havde jeg altid givet min træner ret, men ikke længere! Jeg havde også nedture med Media, og han gik fuldstændig i baglås med springningen i en periode. Så det stoppede vi helt med, og tog den med ro.
I dag har jeg stadig Media. Han springer LA baner hjemme nu, og gør det i god stil og regner med at han godt kan gå MB baner. Desuden har han startet landsstævner i military, og har en fed rekord som militaryrytter Ginny Lengs hest Priceless også havde i sin tid - nemlig INGEN stop på terrænspring i karrieren. For fremtiden bliver Media formentlig primært brugt som springhest og måske lidt dressur og military.

Fik også gadedrengen Liberty i stalden imens jeg har haft Media.
4ef8ef31a523826122011.jpgHan var også 6 år gammel da jeg fik ham, og blev købt af GP dressurrytter - noget andet at ride på end en vild fuldblod. Han var DV med masser af holstenerblod i årene og sælger mente ikke kapaciteten var til GP i dressur, men måske i springning ;)
Jeg har den skønne gadedreng endnu, og rider både LA i spring og dressur på C-plan på ham.

Det var min hestehistorie op til nu smiley.gif

 
Panel title

© 2019 juliehansen

Antal besøg: 17131

Lav en gratis hjemmeside på Freewebsite-service.com

Editing

-0,39820003509521sekunder